Duben
ohodnotit

Koupili jsme ZOO

We Bought a Zoo

Další název:
Kúpili sme ZOO; Wir kaufen einen Zoo
Rok:
2011
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2012
„Osamělý táta se s dvěma dětmi přestěhuje na neobvyklé místo - do ZOO...“

Komentáře k filmu Koupili jsme ZOO

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $75,624,550║Tržby   Celosvetovo $120,081,841▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $9,238,858 //počet predaných   kusov 1,020,209║ Tržby za   predaj DVD v USA $27,389,176   //počet predaných kusov   1,790,527║ No teda milé   prekvapenie, hoci nezaobíde   sa to bez sentimentu ale v   tomto prípade to fakt hrá s   príbehom bez toho aby to   akokoľvek otravovalo, herci   sú výborný, miestami to má   úžasný emociálny náboj,   krásna doprovodná hudba,   dobrá kamera a réžia,   príjemná oddychovka pri   ktorej upadne nejedna slza.   /100%/
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Překvapení
Opravdu povedená oddechovka.   Od filmu jsem nic nečekal,   ale překvapil mě. Pěkný   příběh, krásná příroda,   uveřitelní hlavní hrdinové   a přijemná a perfektně   zapadající hudba. Pro mě   dříve naprosto neznámý   snímek, ale o to větší   překvapení.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Áno, slaďák a doják ako   hrom. Avšak niekedy je   potrebné si pozrieť aj   takéto filmy, ktoré Vám   dodajú pozitívnu energiu,   optimizmus, náladu a navyše   aj pobavia. Hľadal som presne   takýto typ filmu, pretože   som nemal náladu na akčáky,   temné a depresívne thrillery   a horrory. Mal som chuť   pozrieť si príjemný,   pozitívne naladený film a   trafil som veľmi dobre.   Príbeh ma zaujal a ak je film   podľa možností podľa   skutočnosti, len a len dobre.   Najviac ma prekvapil Matt   Damon, ktorého som si doteraz   vedel predstaviť len v   akčných snímkoch, odteraz   si ho viem predstaviť už aj   v rodinnej komédií-dráme.   Ďalej potešila krásna   Scarlett Johannson v   civilnejšej roli a Ellie   Fanning s jej milým úsmevom.   fakt ma to príjemne   prekvapilo, pobavilo i sem tam   dojalo.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2016
Damon je výborný herec   který zahraje asi všechno.   Scarlett mi přijde dost   škaredá na to aby se z ní   dělala taková kost :-)   Rodinná komedie kterých   jakých je spoustu, ale já   mám pro takové slabost a   spousta božích zvířat :-)
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Rodinná zoo
Jéé, moc milej snímek   který Vás chytne za srdce.   Cameron Crowe po delší pauze   natočil výborný rodinný   film. Matt Damon už není   akčnák, ale obtloustlej otec   dvou dětí, hledajíc po   smrti manželky novou cestu   životem. Opět natočeno   podle skutečné události.   Mě se to moc líbilo, hlavně   ta malá co hrála Mattovu   dceru, kouzelná holčina.   Dávám 8 a kdo má rád   pohodovej film u kterýho   nemusíte přemýšlet, tak   vřele doporučuji:)
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Příjemný rodinný film
Nemám rád rodinné filmy a   přímo nesnáším filmová   klišé,proto jsem na snímek   Koupili jsme zoo koukal ze   začátku s krajní   nedůvěrou.Jenomže díky   výběru herců (od hlavních   až po hippího   ošetřovatele),jejich   dialogů,jemného lidského   humoru (především se mi   líbil humor Duncana,bratra   hlavního hrdiny) a   nekřečovité romantiky, byl   film příjemně   pohodový.Celý snímek je   záměrně optimistický,ale   nepůsobí povrchně,tak jak   to u rodinných snímků   bývá.Celý film jsem se   cítil velmi   příjemně,ikdyž mi   režisér nasadil růžové   brýle a nevyhýbal se   klišovitosti.Takto si   představuji standart   rodinných filmů.A   závěrečná scéna   seznamování s imaginární   manželkou zůstane na dlouhou   dobu v mé paměti.
Třešničkou na dortu je   velmi zdařilý   soundtrack,který začíná   hitem od Toma Pettyho,který   jsem slyšel naposled v roce   1985.Příjemný pohodový   rodinný snímek,který má za   cíl jen optimisticky   naladit.V rámci žánru je   Koupili jsme zoo výborný   snímek.Pokuď hledáte něco   zcela vyjímečného,tak u   tohoto snímku to nenajdete,   pak si strhněte dvě   hvězdy.
Kdo miluje   zvířata,můžete slovosled   ve filmu obrátit a   říct:"Lidi mám   rád,ale zvířata   miluji"- jako já:))
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Nebylo to nejhorší, ale ani   nejlepší. M. Damona mám moc   rád, ale v tomto filmu mi   zrovna moc neseděl. Ale co   už...
jinak lehce   nadprůměrný rodinný film   pro celou rodinu.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2017
Takový pěkný nenucený film   natočený podle skutečného   příběhu s dobrými herci a   tak. Pěkně natočený, Matt   a Scarlett jsou fakt dobří a   i spolu jim to celkem jde.   Určitě se to dá vidět i   vícekrát než jednou.
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Pohodový filmeček
Když jsem se probrala   televizním programem a   filmovou nabídkou na dnešní   sobotní večer, tak po   vyřazení thrillerů, sci-fi,   akčních, dramatických a   krimi filmů, na které jsem   neměla náladu se dívat,   zbyl jen jeden a to rodinný   film Koupili jsme ZOO. Sice   jsem netušila, co mohu od   snímku očekávat, a tak jsem   si nedělala žádné velké   naděje, že se mi bude film   líbit. Říkala jsem si,   vždyť ještě pořád mám k   dispozici televizní ovladač   a tak můžu přepnout na   jiný kanál. Přepínat jsem   ani náhodou nemusela, a   dokonce ani v přestávkách   na reklamu jsem to   neriskovala, aby mně náhodou   něco neuteklo. Film se mně   moc líbil, jak výběrem   herců, zvláště roztomilá   Maggie - Rosie lahodila mému   srdci, protože mi tak moc   připomínala moji malou   vnučku, tak námětem filmu z   prostředí ZOO. To mám také   moc ráda, protože jsem   několik let žila v   blízkosti ZOO Lešná.   Příběh filmu tak   příjemně plynul, že než   jsem se nadála byl u konce.   Naštěstí vše skončilo   šťastně. Tak si   přestavuji, že má rodinný   film vypadat. Malinko   napětí, ale ne moc, trochu   dojemný, ale ne příliš,   trochu romantiky, nebo raději   trochu víc. Moje hodnocení   za příjemně strávený   večer je 8 hvězdiček.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2014
Typický "emericky"   naivní film o zvířátkách   a lidech, který ale stojí za   to vidět. M. Damonovi role   taťky, snažícího se sobě   i svým dětem najít nový   smysl života sedla víc než   dobře a scény se zvířaty   jsou v té kupě lidských   problémů a vášní milým   osvěžením. Takže pokud se   nacházíte v příjemném   romanticko-nostalgickém   rozpoložení a máte chuť na   pořádnou sklenici   slaďoučké limonády, jste v   téhle ZOO na správném   místě.
Nikotyna
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Na film jsem se moc těšila,   ale popravdě mě zklamalo,   že scén se zvířaty tam moc   není, čekala jsem jich   daleko víc, celý film se   spíše točí jenom okolo   smrti milované manželky a   matky, a jak se s tím   postupně rodina   vypořádává a každý po   svém. Neřikám, že jsem   nějak zklamaná, jenom mě   mrzí, že ty zvířata tam   vůbec nemají hlavní role.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2021
Rodinný film až skoro dost   přeslazený ,herecky to   zvládli dobře jak dospělí   tak děti,občas ukápla i   slza při povídání s   nemocným tygrem,dojemných   scén bylo až dost.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2014
Koupili jsme ZOO
Možná jsem nebyl zrovna v   dobrém sentimentálním a   rodinném rozpoležení, ale   mě film moc neoslnil. Osobně   mi vůbec nevadí naivní   příběhy, pokud si samy ze   sebe umí udělat srandu a   neberou se moc vážně. V   tomhle případě mi přišlo,   že jde o nucenou hru na city   a vážnou polohu. Jinak   plusové body přidávám za   scény se zvířaty, které   muselo být zřejmě velmi   těžké natočit.
collen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2017
Ocenila bych, že jde o   příběh podle skutečné   události a poměrně dobrý   výkon Matta Damona i jeho   filmových dětí. O Scarlett   Johansson už se to říkat   nedá a opravdu na pováženou   jsou výběhy divokých   zvířat a jejich   kvalita.Průměrný snímek   který si podruhé asi   odpustím.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.7.2023
Sice podle skutečných   událostí, ale tak nějak   americky přeinstalováno v   neskutečnou a zároveň do   posledního záběru   předvídatelnou   slaďárnu...A ani si nejsem   úplně jistý, že Damon je   ten pravý typ herce pro tuto   roli...
whack
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Film propaguje držanie   zvierat v zajatí a je celý   založený nie na vzťahu k   zvieratám, ale na citovom   vydieraní a klišé o tom,   že mladý otecko nevie, čo   má urobiť, aby jeho malá   dcérka, ktorej pred rokom   umrela mama, bola spokojná.   Aj keď je to film   inšpirovaný skutočnými   udalosťami, a je pekné že   Benjamin Mee naozaj tie   zvieratá zachránil, neurobil   to z lásky k zvieratám, ale   preto, lebo jeho dcérka na   tie zvieratká hodila   roztomilý pohľad. Zvieratá   sú tam celkovo len akoby   takými bočnými postavami,   všetko sa to točí okolo   vzťahov majiteľov a   zamestnancov ZOO, ktoré sú   zobrazené gýčovo a neveril   som im. Proste som asi   nepoučiteľný, keď som si   zase pustil Hollywood, moja   chyba. Keby vo filme boli   počítačom vyrobené   zvieratá ako v Rise of the   Planet of the Apes, dal by som   o bod viac. ZOO nie je ochrana   zvierat, ale ich väzenie.
mat.ilda
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.10.2013
Normálně, nemohla jsem se po   té dvouhodinové lobotomii   pustit do psaní komentáře   dřív, než si utřu slintu z   brady, posbírám vyškubané   vlasy a zametu omítku, s   kterou jsem si nadělala po   nárazech hlavou do zdi. Ani   vám nepovím, co bylo   horší, jestli sám   scénář, pro zabití času   (zřejmě velkofilm)   repetující několik   otřepaných prázdnot, nebo   herci a jejich výkony,   počínaje překvapujícím   zklamáním nad Scarlett   Johansson, stylizující se do   výrazů Emmy Thompson (v   těch lepších případech) a   konče Mattem Damonem s nosem   z lipového dřeva, kterému   svým výkonem nezůstal nic   dlužen... a zbytek - na   odstřel - bez soudního   procesu, určeného pořadí a   přeceňovaných ohledů na   děti, těžko jmenovat pro   nebezpečí recidivy   záchvatů, když je nutno   měřit si tepovou frekvenci   už jen při zpětné   představě výběhů pro   šelmy s dřevěnými kůly a   pletivem do králíkárny, jen   namátkou, u chlapa s opicí   za krkem to dělá 220/ min...   Zkrátka, pokud se už   nevrátím na stránku s   hodnocením v červené   barvě, budu moct odložit i   ten zkousnutý klacík...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38836minih38836Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid n
minih157323minih157323Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni (2018) 
The Extraordinary Journey of the Fakir n
minih53909minih53909Box (2009) 
The Box n
minih24075minih24075Zpívání v dešti (1952) 
Singin' in the Rain n
minih14152minih14152Neuvěřitelná cesta (1993) 
Homeward Bound: The Incredible Journey n
minih29070minih29070Transformers G1 (1984) [TV seriál] 
The Transformers - Generation 1 n
minih67855minih67855Obřad (2011) 
The Rite n
minih145234minih145234La La Land (2016) 
La La Land n
minih108862minih108862Pozdravy ze spermabanky (2013) [2k digital] 
Delivery Man n
minih79939minih79939Rebelka (2012) 
Brave n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 168 hodin (2006) [TV pořad]

21:10 - 21:44

33 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Alamo (1960)

20:00 - 22:45

103 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

NOVA - Iveta (2022) [TV minisérie]

20:20 - 21:45

83 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Temný kraj (2017) [TV seriál]

21:30 - 23:00

13 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178305

Poslední komentáře

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10