Zari
ohodnotit

Kletba zlatého květu

Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia

Další název:
Man cheng jin dai huang jin jia; Curse of the Golden Flower; Kliatba zlatého kvetu; 滿城盡帶黃金甲
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
21.6.2007
„Velká říše na pokraji zkázy“

Komentáře k filmu Kletba zlatého květu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Hugin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2008
V podstatě jde o komorní   rodinné drama   Shakespearovských rozměrů v   čínském provedení. Ten kdo   čeká, že akce bude   střídat akci, bude asi   zklamán, ale i příznivci   bitevní vřavy a bojového   umění si v druhé polovině   filmu přijdou na své.   Jedná se o nejdražší film   čínské kinematografie, a   tomu odpovídá i výsledek.   Úžasná výprava, a   jedinečné kostýmy.   Vizuálně a výtvarně není   sice tento film tak   propracovaný jako předešlé   dílo tohoto režiséra   Hrdina, ale i tak je to   potěcha pro oči.   Vynikajícím způsobem je   natočen souboj císaře a   jeho syna, a závěrečná   bitva, „zlatých“ proti   „stříbrným“ působí   realisticky.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Skvelý Chow Yun-Fat bez   ktorého by tento film nebol   tým,čím je, je   neopakovateľný. Výborné   kostými a triky :o)
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Megalomanský historický počin
v němž má ovšem ta   okázalá hyperbola své   naprosto nezastupitelné   místo. Typicky čínské   dílo, ve kterém se toho   nejvíc děje právě v té   první, na pohled nudné a   statické, části. Po celou   tu dobu se pomaličku množí   nenápadné signály a   nastiňují další a další   indicie, které se náhle a   bez varování zvrhnou v   masové brutální   vraždění, jež se beze   ztráty tempa prožene jako   tsunami celým zbytkem filmu.   Tečkou za dramatem je pak   poslední vlna, dopadnuvší   na císařský stůl...
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Kletbě bývá vyčítána   megalománie ve výpravě,   obrazy přetékající zlatem   a pestrými oděvy.   Nesouhlasím, všechna ta   císařská nádhera je   záměrným a účelným   kontrapunktem k intrikám a   zradám, ke všemu tomu   zahnívajícímu pod   třpytivým povrchem. Říká   se to ostatně v samotném   filmu. Že to všechno stálo   nezanedbatelnou sumu, která   se dala využít na   bohulibější účely, je   fakt, ale to bychom mohli   rovnou zrušit celou   kinematografii. Menší   procento pečlivě   aranžovaných bojových scén   a soustředění většiny   děje do císařského paláce   mi taky nevadilo, sledování   samotného dění v jeho   zdech, jeho etikety,   rituálů, vyvolávání   denní doby bylo stejně   fascinující. Takže Hrdina u   mě pořád vítězí, ale na   úroveň Klanu můžu Kletbu   klidně zařadit.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Tak toto se opravdu povedlo.   Někomu bude možná chybět   větší akčnost, tento film   je spíš více o intrikách,   než o bojových scénách,   ale zas pro mě osobně je to   důvod, proč mě zaujal,   prostě proto, že je trošku   jiný, než ostatní filmy   tohoto typu. Nehledě tedy na   úžasné zpracování,   vizuálně je to dokonalé.   Jediné, co bych tomu vytkla   je to, že některé scény,   které nejsou dějově   příliš důležité, jsou   až zbytečně zdlouhavé.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2007
V porovnání s jinými   čínskými či korejskými   filmy tohoto druhu se jedná   o dějově a celkově   zpracováním pro mne ne   úplně TOP film(což   neznamená, že se nejedná o   výbornou podívanou). Není   mi zcela jasné, proč tomu   tak je, protože děj je   dobrý a bojové scény(které   zabírají snad půl   filmu)jsou ohromující a   bombastické. Snad za to   může absence základního   jednoduchého vztahu   dívka-bojovník, který by   přispěl k větší lidskosti   a zároveň i   "pohádkovosti". Ve   své nádheře se stále   jedná jen o znázornění   mocenských cílů uvnitř   jedné rodiny, v našem   případě té císařské.
Kapitolou samou pro sebe   musela být výprava - na   které se opravdu nešetřilo.   Nejen palác, ale veškeré   kostými pro tisíce statistů   jsou naprosto ohromující.   Znázornění bojových scén   i různých detailů   běžného života je   propracované, plné   výtvarného, barevného   cítění.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Každá rodina má nějakého   toho kostlivce ve skříni,   "celebrity" jich   mají o trošku víc. Pak se   to může skončit jako v   tomto případě. I když,   kdyby takhle každý řešil   svoje kostlivce ve skříni,   úmrtnost by byla značně   vysoká.
Výborná   výprava, bojových scén   méně, ale za to mi   připadaly zajímavější   než třeba v Klanu   létajících dýk a   fascinovala mě postava   císařovny, jak se snažila   svými omezenými prostředky   přežít, Chow Yun-Fat hrál   syčáka, který se pro   zdání rodiny neostýchá   zabíjet, doplněno   císařskými synky, kteří   se mi pletli, celkově silný   zážitek.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Barevnost, příběh zrady a   tajné lásky, dělají z   tohoto eposu opravdový   zážitek. Čínská historie   je opravdu vyjímečná.
sobmaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Výpravné, barevné, krvavé   ... i takhle může vypadat   zkáza rodu. Despotický otec,   který nakonec jako jediný   přežije, bratři, kteří   mezi sebou bojují o   přízeň, utajovaný incest   ... bylo toho hodně. Bylo to   vcelku zajímavé, ale   myslím, že Hrdina nebo Klan   létajících dýk měli   jasnější dějovou linii.   Každopádně Zhangovi se   opět zadařilo.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Kdybych neznal Hrdinu a Klan   létajících dýk, byl bych   naprosto unešen, takto jsem   jen spokojen snad jen s   výhradou, že to je dost   kruté i na číňany :)
Llewelyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Krásně natočený, precizní   scény, ale jako by mi to   nějak nesedlo, myslím   obsahově..to ale bohatě   kompenzují scény s   pošlapanou a zakrvácenou   květinovou výzdobou nebo   útok ninjů...jinak ty kýče   všude na stěnách a na zemi   působí hezky ve filmu, ale z   toho se musel každý   zbláznit - což je v   císařské rodině   zřejmé...
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2007
I když tématika tohoto jinak   zajimavé snímku nebyla dle   mého gusta, nakonec jsem   nelitoval a musím uznat, že   se to celkem povedlo. Film   vcelku řeší neustálé   dramatické problémy   císařské rodiny, ale dojde   i na vojenské rozbroje a   akční scény. Situace je   vykreslena pozoruhodně, herci   hrají opravdu přesvědčivě   a myslím, že jsem se   vlastně ani nenudil. Ale jak   jsem již podotkl, drama z   této doby mi moc nešmakuje,   na druhou stranu jsem viděl   zajimavý kus práce.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.1.2008
No, na začátek bych napsal,   že předchozí režisérovi   filmy jako je   "Hrdina" a   "Klan létajících   dýk" mám opravdu rád a   od tohoto jsem očekával   něco podobného. Avšak film   je úplně o něčem jiném a   podobnosti s předchozími   tituly jsou minimální. Film   opět hýří různými   barvami a občas je tam i   nějaký povedený souboj ale   jinak je celý film spíše o   intrikách. Herci sice hrají   velice dobře avšak film je   jako celek dost zdlouhavý a   závěrečná bitva mi taky   moc nesedla.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2022
Monumentální, ale trošku   zvláštní. Intriky, nevěra   a zrada které vyvrcholí   závěrečným zvláštním   bojem tisícových armád.
mirhasik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Pro mě první zklamání ala   Zhang. 3/4 filmu, který se po   celou tuto dobu tváří jako   pravé drama, pro mě byly   trošku utrpením. Vizuální   stránka opět úchvatná,   nicméně v neustále se   opakujících kulisách   trošku ztrácí na   zajímovasti už tak po 10   minutách. Intrikami   propletený příběh   nezaujal, herci dostali málo   prostoru. Trošku to   zachraňuje poslední   půlhodina a císařovi   Ninjové, nicméně pro ty z   nás, kteří viděli bitvu u   Helmova žlebu :o), nemůže   být ani bitva zlaté a   stříbrné armády   dostatečně uspokojivým   prvkem v jinak velmi nudném   filmu.
fufana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.5.2018
Fufana
Hodně drastické jednou jsem   to videla v televizi a bylo mi   zle. O nenavisti mladšího   syna k starsimu kvuli trunu je   uz takova tradice. Ale ze musi   mladsi zabit starsiho pak   nevinnou divku matku a nakonec   i mladeho prince to je trochu   moc.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Opět film, který jsem   nedokázal dokoukat do konce.   Od HK a čínských filmů   očekávám akci, byť i   "drátovanou", tady   skoro ani to. Rodinná dramata   a politické intriky mě fakt   neberou...
Své   kvality, byť z jiného   pohledu, to ale asi má; body   jen za ně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69716minih69716Jellyfish (2007) 
Jellyfish n
minih101294minih101294Che shou (2012) 
Che sau n
minih50050minih50050Twilight sága: Nový měsíc (2009) 
The Twilight Saga: New Moon n
minih168490minih168490Pod vodou (2019) 
Underwater n
minih36874minih36874Lovci upírů (2002) 
Vampire Hunters n
minih37093minih37093Ali G Indahouse (2002) 
Ali G Indahouse n
minih191628minih191628Úsměv (2022) 
Smile n
minih141062minih141062Tři bohatýři (2012) 
Tri bogatyrja na dalnich beregach n
minih36720minih36720Zkáza Ecobanu (2002) 
Wondeopul deijeu n
minih29506minih29506Zabijáci z Tokia (2000) 
Dong jing gong lüe n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barevný závoj (The Painted Veil)

Barevný závoj
The Painted Veil

Ondřej Konvička

Konvička Ondřej

Paul Scherzer

Scherzer Paul

Naposled navštívené:
Barevný závoj (The Painted Veil)

Barevný závoj
The Painted Veil

Ondřej Konvička

Konvička Ondřej

Paul Scherzer

Scherzer Paul