Duben
ohodnotit

Kladivo na čarodějnice

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
23.1.1970
„Ďábel je vynalézavý“

Hlášky ve filmu Kladivo na čarodějnice


1) Citáty
„S kým jsi byla na Petrových kamenech?"
„S tebou, ty ďáble, s tebou!"

Vložil: Bezuchova

2) Citáty
Takže jsi mě pozval jenom proto, abys mě mohl dát v klidu a nenápadně zatknout... Tys mě před krátkou chvílí líbal: Víš, kdo to kromě tebe ještě udělal?

Vložil: Bezuchova

3) Citáty
„Budem tu s tebou do rána, abychom se s tebou celou poslední noc modlili..."
„A kdy budu spát?"
„Nebojíš se Boha?!"
„Ale ano... Ale s vámi o něm mluvit nebudu."

Vložil: Bezuchova

4) Citáty
"Zkrze ženu přišel na svět hřích. Žena je hřích. Lůno ženy je brána do pekla. Všechno se děje z tělesné žádostivosti, která je u nich nenasytná. Náruč ženy se rovná osidlu lovce. Žena provozuje své kejkle s ďáblem, protože ďábel se zjevuje v mužské podobě."

Vložil: Misantrop

5) Citáty
"Čarodějnice jsou osoby, které uzavírají s ďáblem řádný spolek a přijímají ďábla za svého pána. On jim za to propůjčuje konati rozličné, nadpřirozené věci."

Vložil: Misantrop

6) Citáty
"Na sněmy přilétají čarodějnice povětřím. Aby se mohly vznést do vzduchu, musí se pomazat zvláštní mastí z morku a sádla zavražděných neviňátek, rozmíchaného s čerstvou krví panen, vycezenou zpod srdce. Obkročují pometlo, hřeblo, vidle, přeslici nebo kozla a vyjíždějí na nich jako na koních komínem do vzduchu."

Vložil: Misantrop

7) Citáty
"Do shromáždění o Valpurgině noci bývá každá čarodějnice uvedena svým rohatým milencem. Tam se bez ohledu na věk a příbuzenství oddávají smilstvu nejohavnějšímu."

Vložil: Misantrop

8) Citáty
"Lucifer vystoupí ze země dole kosmatý jako kozel, od boků výš zářící jako slunce. Čarodějnice padají před ním na kolena, líbají mu levou nohu a řiť, potom nejvyšší ďábel slouží v plném kněžském ornátu černou mši."

Vložil: Misantrop

9) Citáty
"Zářící roh nad čelem Luciferovým osvětluje ohavnou žranici z masa zdechlin a divoký tanec, kde ďábli hrají na koňskou hlavu a dutý kočičí ocas."

Vložil: Misantrop

10) Citáty
"Na ukončení Valpurginy noci Lucifer spálí sám sebe a jeho popel se rozdává čarodějnicím."

Vložil: Misantrop

11) Citáty
"Ďábel vší mocí usiluje o panství nad světem; avšak Bůh všemohoucí nám dovolil odkrýt toto nečisté hnízdo a, sláva Jemu na výsostech, obdařil nás ctí, že můžeme toto nečisté hnízdo zašlápnout, úplně je zničit a vykouřit ohněm."

Vložil: Misantrop

12) Ostatní
-- Ani soudce není nic jiného než nástroj v rukou Božích.
-- A svědomí?
-- (smích) Já nejsem teolog, já jsem právník.

Vložil: Misantrop

13) Ostatní
Dovedeš si ji představit nahou? Nemyslím u výslechu. Škoda, že musí... no, to se nedá nic dělat. Když se chceš potěšit z krásné květiny, musíš ji utrhnout, a ona pak zvadne... zrovna v tom nejhezčím okamžiku... musí uvadnout. Člověk je marnost. I ta krása -- všechno je jenom na povrchu, a uvnitř maso, krvavý maso. Krev, hniloba, nic -- mámení.

Vložil: Misantrop

14) Ostatní
Mají z tebe už strach, poněvadž ty nejsi s nima v jedný řadě. Oni všichni mohou být podezřelí, ale já... já už ne! Já už ne. Já už jsem vykročil. Já už kráčím. Jen odvahu, pevný cíl a žádné ohledy. Protože já nejsem obyčejný člověk. Já už nejsem obyčejný člověk. Já už jsem nahoře!

Vložil: Misantrop

15) Vtipné
-- Někdy bývají, pánové, neuvěřitelné příběhy. Dva dominikáni zaznamenali historii o jedné čarodějnici, která mužům, s nimiž obcovala, odnímala úd.
-- S takovou na hranici!
-- Schovávala jich asi třicet v jakémsi hnízdě na stromě. U inkvizičního soudu mnoho svědků tvrdilo, že se ty údy pohybovaly jako živé. Jeden nešťastný muž, který tam ztratil úd, si tam mohl na radu jedné čarodějnice vybrat jiný. Samozřejmě, že si vzal ten největší. Ale ta čarodějnice ho za to kárala, pánové. Ten úd prý patřil jednomu duchovnímu knížeti. A představte si, pánové, že ona jim do toho hnízda sypala zrní!

Vložil: Misantrop




Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Písmo (1991) [TV epizoda]

 Písmo (1991) [TV epizoda]
Písmo n
 
Žánr: krimi / historický
Země: Československo / NSR
Režie: Antonín Moskalyk

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

37 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Žiješ jenom 2x

19:15 - 19:40

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10