Duben
ohodnotit

Hvězdná brána: Návrat [Video]

Stargate: Continuum

Další název:
Hviezdna brána: Návrat (SK)
Rok:
2008
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Hvězdná brána: Návrat

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2008
JE TO TADY, konečně se   natočilo pokračování   hodné seriálové ságy,   producenti si asi uvědomili   že pokud chtějí natočit   něco kvalitního musí se   vrátit k jeho   nejpopulárnějších   záporákům -   Goa'uldům…Hned od začátku   budete vědět že se nebude   jednat o další béčkovou   filmovou kravinu jakou jsme   viděli v Arše   pravdy…Každého fanouška   musí potěšit účast všech   známých herců, generála   Hammonda a našeho známého   Jacka O-Neilla, i když měli   jen pár slov přesto   potěšilo je opět   vidět…Continuum měl   naprosto dokonalý příběh   kde se sloučilo snad všechno   co jsme znali ze seriálu,   efekty nebyly zase až tak   perfektní ale určitě   nezaostávají za filmy   stejné kategorie…Je to   zkrátka nejlepší SG-1 za   posledních pár   let…Cestování časem a   skrz paralelní světy byli   vždycky moje a dokážu si ho   vždycky užít…Možná mě   jen mrzí, že mohli film   prodloužit o čtvrthodinku a   trochu si pohrát s životem v   "novém" světě,   bylo by tam dost prostoru pro   dalších pár   vychytávej…Pokud jsem   slyšel dobře je to poslední   film této nadupané ságy,   myslím si že lépe to   udělat nemohli, hodnotím   plným počtem protože jsem   fanoušek, ale pro   nezasvěceného do tohoto   fantas tak maximálně   7...Budete chybět všem   Taurům kteří na vás   koukali a hltali všechny   vaše zážitky!
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Skvělé
Tohle se jim opravdu povedlo.   Dobrý film plno akce sem tam   vtipy, ale hlavně dobrý   děj. Z tohohle filmu se mi   nejví ce líbilo jak byli   všichni u toho stroje času a   začali proti sobě střílet   ze svých zbraní. Opravdu   povedený film.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Poučili se...
Je fajn, po méně vydařené   Arše pravdy, vidět   následující film, který se   tak trochu poučil z chyb toho   předešlého. Myslím tím   například ten nešťastný   dabing, který samozřejmě   nevnímá ten,kdo se dívá na   film v origiánle s titulky,   ale já jej vnímám vcelku   dost zásadně. Myslím, že   překlad do češtiny   "Návrat" je vcelku   výstižný a týká se to   nejen toho dabingu, kdy   zpracovatelé opět sáhli po   velmi osvědčených   kvalitách českých   herců,kteří dabovali film   už tolik sezon a nepochopila   jsem proč v Arše pravdy   došlo ke změně, co se   týče toho návratu ,   myslím, že to byl návrat   excelentní a se vším   všudy. Jsem z té řady   fandů, kteří za   nejzdařilejší díly   považují díly od počátku   do takové páté , šesté   řady, tudíž dokud byli   přítomní záporákové -   Goa´uldi. A právě k nim se   zde ve filmu opět můžeme   vrátit, což považuji za   velké plus. Mám ráda též   různé alternativní reality,   cestování v čase či v   jiných dimenzích   časoprostoru, za tento   námět dávam další plus,   nebo spíš hvězdičku, a   hlavně setkání se starými   známými postavami, které mi   v posledních sériích   seriálu moc chyběly, jimiž   jsou Jack O´ Neill, a   generál Hammond si také   zaslouží chválu a   vyvolává ve mě nadšení.   Pravdou je, že se tam   objevují jen okrajově, jako   by se jejich postavy děje   jenom tak malinko dotkly a zas   odpluly pryč,ale jsou tam a   to je hlavní. Pokud jste   neviděli Archu pravdy nebude   Vám možná připadat   Continuum, neboli Návrat až   tak hvězdný, ale pokud jste   Archu viděli, myslím, že si   dost spravíte náladu. Je to   pěkný film, o akci zde není   nouze, a souhlasím také s   názorem , který zde již v   ostatních komentářích   padl, že by stálo za to   trochu prodloužit část, kde   je trojice Dr.Jacksona,   Samanthy Carterová a Cama   Mitchela posazena do   svízelné situace, kdy je jim   zakázáno se stýkat, a musí   žít své vlastní životy na   Zemi v čase , kde program   hvězdné brány je ještě   méně než v plenkách. Pro   ty , kteří měli raději   záporáky ve formě Orijů a   libují si spíše ve   scénách vesmírných bitev a   nastiňování bojových   stragegií , vyhazování   nepřátelských flotil do   povětří to možná bude až   moc klidné, ale mě se film   moc líbil. Určitě stojí za   shlédnutí, myslím, že i za   několik...je fajn.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2008
No bolo to vcelku zamotané a   to hneď od začiatku, ale   vlastne ktorý diel stargate   nebol. Síce zrovna takýto   vývoj deja som nečakal, ale   o to to bolo zaujímavejšie.   Pár mŕtvych priateľov a   podobne, no myslím, že to   bolo lepšie ako archa pravdy   a dúfam, že ešte nejaký   ten film bude.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Z mé strany maximální   spokojenost fanouška.Byli tam   všichni co byli potřeba -   včetně Apophise:-), Jackovy   hlášky - hledání toalety v   pyramidě:-), velmi pěkně   zpracovaná část doby, kdy   se tři hrdinové nemohli dál   stýkat - pěkné jak Daniel   volal Danielovi a snažil se   ho podpořit v jeho snaze   dokázat, že pyramidy jsou   přistávací místa pro   mimozemšťany.Ve shodě s   ostatními kolegy mohu   prohlásit, že tento film je   lepší než Archa a Oráiové   mi vůbec nechyběli.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2011
HVĚZDNÁ BRÁNA - NÁVRAT

Vcelku dobrý   film. Jsem příznivcem   žánru sci-fi a tak se mi   podobné filmy prostě líbí.   U samostatných filmů   natočených podle seriálu,   nebo film jako pokračování   seriálu, mi ale vadí.   Myslím si, že pokud člověk   nesleduje seriál s filmem   kontinuálně, chybí tam   návaznost děje. Pokud se   někdo podívá jen na film,   bez znalosti seriálu, tak   bude hodně zmatený. Jinak   tento film hodnotím velmi   dobře, je lepší než Archa   Pravdy.
chulittt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Myslím že lepší snímek   než archa pravdy protože v   zásadu prostě Goaldi jsou a   budou nejlepší   protivníci,Vaál a nápad že   se vratí v čase dost dobrý   já jsem zaujatý to je jasné   protože hvězdná je prostě   hvězdná takže9/10.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2023
Jako velký příznivec   seriálu STARGATE SG1 nemůžu   jinak, než tenhle snímek   ocenit a také vysoko   ohodnotit, protože v kontextu   s výše zmíněným seriálem   se tohle podle mého názoru   opravdu hodně povedlo.   Drobnosti, které lze z mého   pohledu vyčítat nebo   kritizovat se spolehlivě   vejdou do dvou hvězd a tak mi   to vychází na osm z deseti.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Hvezdnou branu jsem nikdy moc   nesledoval, ale tento film se   i libi... Zajimave zpracovany   a neni to moc prehnane jako   ten dil, ktery jsem videl v   serialu...
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Tak nevím. Myslela jsem, že   by to mohlo navazovat na   předchozí díl. Trochu to   vlastně navazuje, ale jen mi   tam chyběla Adria, která je   pořád naživu. Jinak málo   triků a tenhle díl by se dal   zkrátit na díl seriálový.   Ale kdo má rád zase trochu   od začátku zamotaný děj a   má rád cestování v čase,   tak to musí vidět. A Goaldi   už nejsou.
kamicorp
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Velmi podařený kousek s   původním dabingem (hurá) ze   seriálu. Občas jsem se   trochu ztratil v čase jak to   skákalo, ale nakonec po   druhém shlédnutí   spokojenost. Mohlo to byt   napínavější a   překvapivější.
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2013
Potřebná dávka zábavy v   balíčku, který slibuje   sci-fi dojmy. Mimo drobné   filmové kiksy, musím říci,   že to nebylo špatné,   dokonce místy člověk   pociťoval, že je vtažen do   děje.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2008
zdál se mi poněkud lepší   děj , než u archy pravdy,   zajímavé scény a opět   nebylo žádné ani   překvapení ale ani   zklamání.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Tak trochu nastavovaná kaše,   která chutná pouze v   určitých momentech. Vypadá   to, že z minima chtěl někdo   vytěžit maximum, což ale   dost dobře nejde, pokud je na   první pohled vidět, že onen   „zvrat“ je neuvěřitelně   uměle našroubovaný na   původní seriál. Stargate   měla skončit Archou pravdy,   tyto „hrátky s časem“   mají své kouzlo, nostalgicky   pobaví (připomenutí mnoha   polozapomenutých postav a   skutečností) a nemusí se   stydět ani za těch pár   akčních scén, ale prakticky   jsou zde zbytečné.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2020
Pozor, spoiler! Ba´al měl   sice geniální plán, ale je   tu SG-1, takže všechno   nakonec dopadne dobře. V   tomto případě v kratším   čase než v seriálu a ruku v   ruce s tím i trochu více   přitaženém za vlasy (i v   rámci standardu SG).   Dotažení série odejitím   Ba´ala dává smysl,   potěší návrat starých   dobrý postav (zejména gen.   Hamonda) ale provedení za mě   trochu odfláknuté.
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Důstojné pokračování   seriálu. Nijak neodbočuje ze   zavedených standard. Oproti   Arše Pravdy kladně hodnotím   zachování původních   dabérů ze seriálu. Fandy   seriálu příběh určitě   nezklame.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2014
Goaldi se spolu se svým   vladcem Baalem chtějí   přesunem v čase zmocnit moci   nad Zemí a přerušit tak moc   a sílu Země v boji v   nadvládu ve vesmíru, ale   stabilní členové Hvězdné   brány včas zasáhnou a   zabrání změně v   rozložení sil v bojí o moc   a zvítězí tak nad svými   protivníky. Patří k těm   dílům, které si sice   samostatné natočení   zaslouží,
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Rozhodně o trochu lepší   než Archa, ale oba filmy by   se klidně ztratili mezi   seriálovými díly. Líbí se   mi jak tvůrci dokážou   obsadit staré známé   postavy. Škoda že Anderson   nedostal víc prostoru, takhle   tam vypadá jenom jako   stařík kterýho ze   slušnosti taky pozvali.
matne
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2013
"100.lidí = 100.názorů..."
Rád bych se odvolal na:   "Erkul." Ten   komentář mi "natolik   sedne," jako bych ho   téměř psal sám.   Předesílám, že tomuto   žánru "nehovím   bezhlavě." Ale jak archa   pravdy, Hvězdná brána,   nepřinesly překvapení.   Nesouhlasím s "lepším   dějem." Týrá mě pocit   "průměrnosti" z   celého snímku. Ač jsm se   snažil "nechat se do   děje vtáhnout,"   neustále podívaná   nečekaně použila   "herecké," či   jiné "páčidlo,"   co diváka spolehlivě z děje   "vytrhlo..."   Zklamání. A to i přes   relativně vysoké hodnocení.   Můj názor - nehádám se.
kinonaj
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2011
už jsem viděl...
Jo,taky jsem už viděl a   paráda!!!Jsem fanda SGC SGA a   tak mě i tento film   potěšil.Stejně tyhle   machři jsou prostě   nej!Nejlepší sci-fi široko   daleko!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35798minih35798Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 
Eternal Sunshine of the Spotless Mind n
minih42971minih42971Okamžik zlomu (2007) 
Fracture n
minih44425minih44425Pokání (2007) 
Atonement n
minih21253minih21253Transformers (2007) 
Transformers n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih28798minih28798Fotr je lotr (2000) 
Meet the Parents n
minih43087minih43087Volání o pomoc (2007) 
Reign Over Me n
minih38554minih38554Na konci všech válek (2001) 
To End All Wars n
minih48246minih48246RocknRolla (2008) 
RocknRolla n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]
Hvězdná brána: Hluboký vesmír n
Stargate Universe
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Andy Mikita, Peter DeLuise, William Waring

(spin-off)

Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]

 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]
Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mario Azzopardi

(pokračování)

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) [Video]

 Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) [Video]
Hvězdná brána: Archa pravdy n
Stargate: The Ark of Truth
Žánr: sci-fi / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Robert C. Cooper

(pokračování)

Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]
Hvězdná brána: Atlantida n
Stargate: Atlantis
Žánr: akční / sci-fi
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Peter DeLuise, Andy Mikita, Mario Azzopardi

(spin-off)

Hvězdná brána (1997) [TV seriál]

 Hvězdná brána (1997) [TV seriál]
Hvězdná brána n
Stargate SG-1
Žánr: sci-fi / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Mario Azzopardi, Peter DeLuise, Andy Mikita

(pokračování)

Hvězdná brána (1994)

 Hvězdná brána (1994)
Hvězdná brána n
Stargate
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: Roland Emmerich

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

02:55 - 03:30

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Popcorn

02:55 - 03:25

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

01:45 - 03:10

74 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Zbouchnutá (2007)

01:50 - 04:25

69 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697890
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10