Zari
ohodnotit

Evita Perónová [TV film]

Evita Peron

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
200 minut, dvoudílný
„Americký televizní film líčí skutečné osudy první dámy Argentiny Evity Perónové.“

Obsah filmu Evita Perónová

 
Na počátku poznáme Evitu jako začínající herečku, pracuje pro film a rozhlas. Potom se seznámí s politikem Juanem Perónem a s pomocí Cypriana Reyese a ostatních odborových vůdců osloví argentinské obyvatele a žádá je, aby podpořili Peróna v prezidentských volbách. Záměr se podaří a Perón se stává argentinským prezidentem. Záhy si Perón vezme Evitu za ženu a jmenuje ji prezidentkou charitativní organizace na pomoc chudým, nemocným a postiženým. Evita se tak stává velice populární a milovanou ženou a je lidem prohlášena za svatou. Zdá se, že Evitina moc je bezmezná, zároveň však charismatická žena zjišťuje, že existují věci, které ani ona...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
skupina Nova
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Evita Perónová >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Jak mě zajímalo. kdo a jaká byla Evita Peron a   pak se ukázalo, že to byla v dnešním slangu   "zlatokopka", co má ráda peníze a moc   a uměla všechno a všechny využít. Opět   vynikající Fay Dunaway.Stále ale nechápu v   čem tkví tan kult Evity Peron. Film je ale   výborně provedený, myslím i detaily a   prostředí, i ten přepych. Zajímavý filmový   pokus o životopis.
aurora45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Evita a Evita
Všichni snad známe muzikálovou verzi příběhu   Evity Perón s překrásnou hudbou a výkony.   Tento film je jiný. Drsný. Z legendy o v   podstatě nezištné a obětující se ženě   sloupává právě tu jí samou a médii účelně   vybudovanou image a ukazuje EP jako ženu   bezskrupulózně bažící nejen po moci, ale i po   hmotných požitcích, která bez výčitek   svědomí si přivlastňuje hodnoty ze sbírek   atd. atd. A je tu otázka: neovlivňuje dosud   nepoznaná letální nemoc jednání člověka?   Možná... a Evita zemřela tak mladá. Film též   drsně ukazuje Juana Peróna jako člověka,   který je ovládán ctižádostivou ženou a dav   ulice ho poslouchá a taky zbožňuje. Btw, jen   tak náznakem je zmíněna jeho neovladatelná   záliba ve velmi mladinkých dívkách (před   několika lety myslím v Reflexu byla podána jeho   Causa), prakticky dětech. Nicméně soudím, že   tento film je prostě super biják a Faye Dunaway   podala vynikající výkon!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Evita Perónová (1981) [TV film]
Reklama