Duben
ohodnotit

Den a noc

Dag och natt

Další název:
Day and Night; Dag og nat
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Den a noc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Výborná filmařina
Příběh napovrch velice   sebevědomého,ale uvnitř   momentálně   nejnešťastnějšího   muže,který se chystá   zabít.A tak během dne pálí   za sebou mosty v podobě   rozhovoru se svojí   manželkou,jejím milencem a   zároveň jeho   kamarádem,svojí   milenkou,synem,sestrou a   matkou.Nikdo netuší o jeho   záměru a tak nikdo mu   nemůže ani pomoci.Vše se   odehrává během jediného   dne a vše je natočeno (!!!)   v autě,nebo vedle   auta,přičemž celý film je   kamera umístěna jen v   autě(!!!).
Dag och   natt je minimalistický   snímek,který si vystačí s   kamerou jen v autě.Ale ty   zajímavé dialogy,které   mají hlavu a patu a ta   mluvená depresivní destrukce   dělá z tohoto dramatu   poutavou podívanou.Tomu   říkám kreativní   filmařské umění z   ničeho.A když v polovině   příběhu na vás ta   všudypřítomná deprese   také dolehne,vynoří se   stařík v automobilové   zácpě,aby zajímavě   povídal o své práci na   veřejných   záchodcích."Velké   finále" však   nečekejte.Upřímně,nemusí   být ani zapotřebí.
Pro mě Dag och natt je   obdivuhodný film, který ale   asi nesedne   každému.Obzvlášť pokuď   dáváte přednost komerčním   záležitostem.Já tleskám a   čím víc si snímek   nechávám uležet v   hlavě,tím mně připadá   lepší a lepší.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Někdo by se divil jak se   může celý film odehrávat v   autě.A je to tak.Hlavní   postava-Thomas Ekman-postupně   nabírá do auta své   příbuzné a kamaráda,ale   také náhodné   postavy-starého muže v   zácpě aut a mladou   prostitutku.Se všemi si   povídá.Se členy rodiny   rozebírá rodinné problémy   a zamýšlí se kde všichni   udělali chybu.Nikdo z nich   ale netuší,že je to   vlastně rozloučení a že   Thomase vidí naposled v   životě.Výborná   psychologická sonda do duší   zúčastněných.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Road movie z vnitřku auta,   ale i útrob - tam se časem   nahromadila spousta věcí,   které se průběžně   netřídily do pytle s názvem   minulost, poloprázdný vak   pro současnost pohltil jen   prázdné lahve od alkoholu a   ten třetí zůstal   nepojmenovaný...   Chladnokrevnou, tichou a svým   způsobem uklidňující   jízdu v luxusním voze (kde   se odehrává v podstatě   celý film!) protíná   zžíravá upřímnost   řidiče, kterou se   nechávají strhnout i osoby,   střídající se na sedadle   spolujezdce a vzniká tak   prima návod, jak se před   dobrovolnou smrtí všem   blízkým zaručeně zhnusit -   to aby moc netruchlili...   Fascinující ledový výraz   Mikaela Persbrandta ani   doporučení čtyř z pěti   sebevrahů nelze odbýt   nízkým hodnocením, ačkoliv   se jedná o snímek, který   víc jak jednou vidět   nemusíte.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Čarodějův učeň (1989) [TV hra]

14:55 - 16:00

53 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:25 - 16:10

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

18 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

13 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190595
Osobností: 697894
Fotografií: 764078
Plakátů: 376739
Obsahů a biografií: 178319

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10