Duben
ohodnotit

Čtyřlístek ve službách krále

Další název:
Štvorlístok v službách kráľa; The Four-Leaf Clover Serving the King
Rok:
2013
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2013
„Velké filmové dobrodružství Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka.“

Komentáře k filmu Čtyřlístek ve službách krále

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Český mnohagenerační   dětský komiks se dočkal   filmového animovaného z   pracování. No konečně. To   to trvalo. Koncem 80. let sice   vznikal večerníčkový   seriál, ale ten byl ukončen   a stihly se udělat pouze tři   díly. Zpracování komiksu se   povedlo. Počítačová   animace je plynulá a ničím   nerušená. Nejedná se však   o 3D a je to dobře. Obrázky   jsou věrné, skopičiny a   humor identický, příběh   jednoduchý akorát pro děti.   Ano, je to pro děti, takže   dospělý divák jen bude   kroutit nepochopitelně   hlavou, co že to zase je.   Vyprávění příběhu nikam   nespěchá, a je   srozumitelný. Překvapením   je dobrodružná napínavá   atmosféra odlehčená již   zmíněným humorem a   skopičinami. Scéna ze dvora   Rudolfa II. hodně   připomíná Jana Wericha ze   snímku Císařův pekař.   Těžko říct, jestli v tom   byl úmysl. Pocta komiksu se   povedla a zbývá jen doufat,   že se tvůrci rozhodnou   natočit další. Jedno   přání by přeci jen bylo.   Bobík by mohl mít daleko   hlubší hlas.
matne
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2013
"100.lidí = 100.názorů..."
Čtyřlístek ve službách   krále! No to tady ještě   nebylo. Nepatřím již   věkově přmo do školy, či   školky.Na film jsm šel s   většími obavami. Všude jsm   slyšel kolik tam je skryté   reklamy, jak jest fim   předražen a   "nesrovnatelnost" se   "zahraničím." Tedy   pánové a dámy, já se bavil   jak nikdo a celá rodina se   mnou! Ano viděl jsm "jak   Kocour s jogurtem balí   Fifinu," :-D i nějaká   lízátka co "dostala pod   nohy hradní stráž..."   :-D Ale nadchly mě zejména   kratičké "gegy"   pro českého diváka: Parodie   na Policii, úžasný   "Zimozel ! " - ten   se doopravdy povedl a rovněž   zrádce Kelly - takže   záporáci parádní. Animace   na vysoké úrovni. Exletní   dabing, luxusní muzika,   prostor na plátně plný.   Dosti rychlý děj - lupiči s   bankou a cihlami "mi   unikli" zejména   "důvodem své   přítomnosti..?"   PROČ..?
Inu ale   kompletní hodnocení jak   píši v úvodu 100.lidí =   100.názorů = davám 9 * A   VŠEM UPŘÍMNĚ   DOPORUČUJI..! :-)
nikoleta5050
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2013
nikoleta
Mne osobně se mi to líbilo   :-) ale mamce moc ne protože   jako dospělá si všímala   detailu a nelíbilo se jí že   tam ukazuji reklamy (chupa   chups, dětské šampaňské,   profi banka, Hm studio   hračky) No ale pro děti   skvělé :-)
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2013
Tak tu máme český animák.   Postavičky Čtyřlístku   baví děti v naší zemi už   po 40 let. Snad každý se   snažil získat časopis, ve   kterém příběhy   Čtyřlístku byly vydávány.   Myšpulín, Fifinka, Bobík a   Piňďa prožívali různá   dobrodružství. Život jim   komplikovaly anebo   zpříjemňovaly různé   vynálezy, cestovali po   světě i do vesmíru.   Dokázali cestovat i v čase   nebo navštěvovali   strašidelná místa. Dokonce   i vychovávali. Cestování v   čase je jedním z motivů   filmového příběhu.   Nejvíce je film zaměřen na   školáky, ale pobaví se   celá rodina. Úsměv na   tváři dospěláků zajístí   pár docela zdařilých   vtipů. Např. zásah   policistů v klenotnictví.  
Film Čtyřlístek ve   službách krále byl nakonec   natočen pouze ve 2D verzi a   myslím si, že to je jen   dobře. Osobně jsem spíše   nepřítelem 3D formátu a   mnohdy film spíše przní. To   sluší snad jen americkým   animákům, které dnes   vznikají všechny na jedno   brdo.
Takže vzhůru   do kina, vzhůru do   Třeskoprsk a zažijte další   ze stovek příběhů známé   české čtveřice.
A   přeci jenom si neodpustím   rejpanec. Čtyřlístek nějak   nemá problém s parkováním   na Pražském hradě.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2015
A mně se to celkem líbilo -   možná právě proto, že už   dávno nejsem dítě.   Televizní zracování   důvěrně známých   postaviček z Třeskoprsk v   kombinaci s historickým   příběhem z českých   dějin...no a proč ne?   Vždyť i na stránkách   časopisu zažívali   Myšpulín, Bobík, Pinďa i   Fifinka nejedno krkolomné   dobrodružství, takže   takový malý výlet do   středověku je přece   nemůže rozházet. Výtvarná   stránka navozuje příjemnou   retro atmosféru a   jednoduchá, ale pěkná   animace jí přitakává. I   císař Rudolf byl opravdu   roztomilý, proutník jeden...   Děj odsýpá, sem tam vtípek   pro dospěláky - prostě   takový blboučký, ale   pohodový animáček pro celou   rodinu - od dětiček po   babičky.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Čtyřlístek ve službách krále
mě ani nenadchnul,ani   vyloženě nezklamal.Těšil   jsem se na obživlé figurky   mého dětství a z této   stránky jsem byl celkem   zklamaný.Jako kreslený film   docela dobrý.Jen poměrně   složitý děj a absence   humoru byly na   škodu."Skryté"   reklamy mi nevadily,spíš   jsem na rozdíl jiných   neocenil dabing.Cpát tam za   každou cenu známé tváře   po vzoru USA,je v české   kotlině spíše   kontraproduktivní.Konkrétně   -jak mám rád Trojana,tak   jako Myšpulín mi opravdu   neseděl:-)
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2013
7Kčs
Tolik stál za   "komančů"   Čtyřlístek. A přestože to   nebylo málo peněz,mamka   nikdy neodolala mým   prosebným pohledům a nové   číslo mi vždycky   koupila.
Čtyřka z   Třeskoprsk mě tak provázela   celým dětstvím.
Trošku jsem se   převedení téhle kultovní   záležitosti na plátno   obával,ale výsledek   snažení českých tvůrců   mě nezklamal.
Postavičky obživly   úžasně,dabing jim sedl.   Také prostředí vypadá   báječně a příběh není   vůbec hloupý.
Ale   čtyři drobné výtky si   neodpustím:
1/děj je   trochu překombinovaný.   Postavy jsou chvíli v   minulosti,chvíli v   současnosti. Působí to   trošku zmatečně. Dospělí   to dají,ale děti to musí   trochu blbnout...
2/...a zase ta reklama. Ve   filmu je jí opravdu fůra.   Tvůrci nám jí sice   nestrkají tolik pod nos,jako   třeba v Babovřeskách,ale   tím,že je film animovaný   propagačka přímo bije do   očí a odvádí od   děje...
3/hudba   Ondřeje Soukupa je jako vždy   velmi dobrá...ale   Ondřeji...někdy,když jsem   přivřel oči jsem spíš   než Pinďu s Bobíkem viděl   Harryho Pottera letícího na   koštěti...
4/ve   Čtyřlístku bylo vždy   sousta vtípků a zábavy. Ve   filmu na ní už tolik místa   nezbylo. Vůbec by mi   nevadilo,kdyby si tvůrci z   těch stovek vydaných   sešitů nějaké vtípky   "šlohli" a   okořenili tak kvalitní   příběh větší porcí   vtípků.
Nejsem   producent,ani matematik,ale   myslím ,že kdyby se   příběh víc nacpal   vtípky,prodal by se do více   zemí a zvířátka by se   nemusela zbytečně   přežírat   Pribiňáčky,žužlat Chupa   Chupsy a nalejvat se rychlejma   špuntama...
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2020
Patřím do generace, které   tento jedinečně český   komiks obohatil dětství a a   tak jsem z tohoto filmu trochu   rozpolcený. Vizuálně se mi   to zdálo dobré a bylo   příjemné vidět mé   dětské hrdiny v akci ale   obsahově a svým stylem to   podle mě jde zřetelně proti   duchu původního komiksu. A   tak ve výsledku výhrady   převažují a hodnocení   nedosáhne ani na průměr.   Asi bylo pošetilé v dnešní   době čekat víc.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Trapnej pokus oživit jednu   kreslenou legendu na jejíž   vydání jsem se jako malej   těšil a každej den po   cestě do školy koukal do   trafiky jestli už náhodou   nevyšla. Tohle si   čtyřlístek nezasloužil. To   nemohlo bavit ani ty děti.   Nuda, nuda a ještě jednou   nuda. Trapnej příběh,   trapné scénky, scénáristi   neměli ani tolik   představivosti, aby vymysleli   něco svého, protože jsem   tam slyšel slůvka z Harryho   Pottera včetně kamene   mudrců, což bylo asi trapné   nejvíc. Jen další ukázka   toho, jak strašně šla   česká filmová produkce   kvalitou dolů. Málokdy mne   něco osloví a tohle nestojí   za nic --->40% za nostalgii   a pár známých hlasů
alfa276
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.3.2013
3/10
Já bohužel na rozdíl od   komentářů níže chválit   nebudu. Neuvěřitelná   dějová slátanina   pendlující od retrospektivy   70. let až k Pánovi   prstenů, kterou jsem chápal   možná prvních 20 minut   (možná chyba ve mě).   Naprostá absence nadhledu a   humoru, děti se v kině   zasmály jen 2x,a to fórům s   kuřetem. A řekněte sami -   opravdu je tak těžké   rozesmát dítě? V   porovnání se stylovými   soupeři typu SHREK nebo   MÁŠA A MEDVĚD náš   Čtyřlístek shoří jako   papír. Výborná hudba a   velmi slušný dabing kvalitu   filmu sice trochu vylepšují,   ale je to nadlidský úkol. Co   je však na filmu největší   zvlácenost je to, že je   doslova prošpikován více   či méně skrytou reklamou.   Neustále narážíme na   kocoura s Pribináčky,   poštovní doručovatelku,   zaměstnance banky nebo   dětský šampus, ačkoliv s   dějem pramálo souvisí.   Jezdí se dokola po   náměstí, aby bylo vidět   loga obchodů, neustále se   otvírá lednice, aby bylo   vidět, co tam je. O to   větší zvrácenost, že se   jedná o dětský film.   Absolutní zneužití   kultovních postaviček a   vyhozených 360,- Kč za mě a   2 malé děti. Filmová   žumpa.
beneva
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Jsem ročník 1964
Nevadí mi reklama na   sponzory, vadí mi spousta   rozbitých věcí. Nevadí mi   dabing, vadí mi hloupý   kohout otloukánek. Celé je   to takové nějak   nepatřičné. Můj   Čtyřlístek zůstane   statický a mluvit bude jen v   mé hlavě. Tento film se   nikdy neměl narodit.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Nevím, pro koho tahle hrůza   měla být určena. Kultaři,   kteří na Čtyřlístku   vyrostli a do zhruba 92. roku   jej milovali, tak ti si   odplivnou. Pro novodobé děti   silně pochybuji, že zaboduje   a aspoň nějak je zaujme.   Animace čiší amatérismem,   zaostalostí a nedokonalostí   a scénář úplnou   infantilní trapností. Koukat   se na to znamená trpět a   vzpomínat na Čtyřlístek   jako na nedostižitelný   komiks, který měl zůstat   navždy jen na papíře.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Brak
Kdyz tak ctu ty komentare, tak   mam pocit, ze je pise jedna   osoba. Film nenadchnul ani   deti v kine. Slysel jsem   dotazy deti: "Tati, kdy   uz pujdeme domu?" Nedivil   jsem se jim ani za mak. Stejne   jako ma kresleny komix trvale   sestupnou kvalitu, tak film s   nizkou kvalitou startuje.   Nudne dialogy, opakujici se   reklama v detskem filmu...sed   a nuda. Nikdy vice!
geojezek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Reklamni brak
Ctyrlistek mel rozhodne na   vic. Pominu-li osklivou   "3D" animaci, tak   vsudypritomnou, vlezlou   reklamu uz prominout nemuzu.   Vyrobky vlastne hraji v tomhle   zmatenem pribehu hlavni roli.   Jde o reklamni spoty slepene   chatrnym pribehem Ctyrlistku.   Nelibilo se to ani dceri.   Horsi cesky film je uz snad   jenom Kozi pribeh. Misto   Ctyrlistku si radeji zahrajte   nejakou hru bez televize.
tommaxis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.1.2017
Blbost, ostuda, nesmysl, hruza
Za prvé hrozná 3D animace   která se ke Čtyřlístku   vůbec nehodí, měli zůstat   u klasiky. Za druhé trapná a   všudypřítomná reklama,   což jsem v životě v takové   míře neviděl a je to do   očí bijící a   odpuzující...Hnus. Nemělo   to vůbec vzniknout.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih172790minih172790Vaya con dios gringo (1966) 
n
minih38414minih38414Krysař Willard (2003) 
Willard n
minih6027minih6027Den otců (1997) 
Father's Day n
minih42561minih42561Štědrý večer pana rady Vacátka (1972) [TV inscenace] 
Štědrý večer pana rady Vacátka n
minih79873minih79873Alpy (2011) 
Alpeis n
minih82235minih82235Příběh Kmotra (2013) 
Příběh Kmotra n
minih72353minih72353Nová dcera (2009) 
The New Daughter n
minih21714minih21714Univerzální voják (1992) 
Universal Soldier n
minih7269minih7269El Mariachi (1992) 
El Mariachi n
minih16055minih16055Podivné dědictví (1972) 
E poi lo chiamarono il magnifico n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pes na stopě (1991)

 Pes na stopě (1991)
Pes na stopě n
 
Žánr: animovaný / komedie / dětský
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

Signály z neznáma (1990)

 Signály z neznáma (1990)
Signály z neznáma n
 
Žánr: kreslený / komedie
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

Myš, která prochází zdí (1990)

 Myš, která prochází zdí (1990)
Myš, která prochází zdí n
 
Žánr: animovaný / komedie / dětský
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

06:00 - 06:50

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:55

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10