Zari
ohodnotit

Být či nebýt

To Be Or Not To Be

Žánr:
Rok:
1942
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Být či nebýt

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2015
V podstatě vizionářská   komedie, ve které je z   neveselého života v   nacistickém ohrožení   udělána taškařice, při   které občas tuhne krev v   žilách, víme-li dnes, čeho   všeho byli nacisté schopni.   Ernst Lubitsch dává svým   hrdinům - hercům - možnost   bránit se tím, co umějí   nejlépe, a to je hraní. A   vidina záchrany svého   života je donutí k   dokonalým výkonům.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Být či nebýt
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara (1943)   za Nejlepší hudební   aranžmá.
Skupinka   polských herců, jenž musí   zrušit kvůli válce svojí   hru o Hitlerovi (a nakonec i   ukončit veškeré divadelní   aktivity, což zvláště v   případě Hamleta moc rádi   nevidí) se pokusí udělat   aspoň něco pro vlast. Mě se   bohužel tento styl humoru moc   nelíbí a nebýt posledních   dvaceti minut, asi bych   snímek odsoudil úplně.   Slavná replika 'Být či   nebýt' tu zazní hned   několikrát, uvidíme i herce   vydávající se za Adolfa   Hitlera - no jo, Američanům   se to dělalo srandičky :)   Určitě To Be Or Not To Be   neodsuzuji, jenom to prostě   není film pro mě. Možná   když nad tím tak zpětně   přemýšlím, třeba jsem ho   ani zcela správně   nepochopil. Nominaci na Oscara   za Nejlepší hudební   aranžmá moc nechápu,   osobně mi žádné v paměti   neutkvělo, což svědčí o   tom, že nijak extra asi   nebylo, většinou si tyto   věci pamatuji velmi dobře.   Ale nic, jdu se asi podívat   na opravdického Shakespeara a   jeho "Hamleta" s   Mellem Gibsonem...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Světýlka z blat

Světýlka z blat
Světýlka z blat

Ladrones

Ladrones
Ladrones

Kid Kulafu

Kid Kulafu
Kid Kulafu

Naposled navštívené:
Světýlka z blat

Světýlka z blat
Světýlka z blat

Ladrones

Ladrones
Ladrones

Kid Kulafu

Kid Kulafu
Kid Kulafu