Jeden svět
ohodnotit

Pustina [TV minisérie]

Další název:
Wasteland; Wasteland - Verlorenes Land
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
56 minut, 8 dílů

Obsah filmu Pustina

 
Znepokojivý je pohled na krajinu na česko-polském pomezí, která se před divákem otevírá v úvodních záběrech netrpělivě očekávaného osmidílného seriálu Pustina. Otázka, zda dál těžit hnědé uhlí, nebo přestat, rozděluje místní komunitu stejně jako názor na chování progresivně uvažující starostky obce Hany Sikorové. Nevyhnutelné referendum však přestává být tématem dne v okamžiku, kdy se Hanina dcera Míša nevrátí ze školy domů. V exkluzivní světové premiéře uvádí MFF KV první dva díly ambiciózního dramatického seriálu s prvky thrilleru, kterým HBO Europe navazuje na spolupráci s uznávaným scenáristou Štěpánem Hulíkem a produkční společností,...
 
Související odkazy
 
RECENZE: Ve filmařsky silné Pustině se dávno zapomněli smát

Osmidílná minisérie Pustina, která odstartovala na HBO, určitě patří k filmařsky nejlepším domácím seriálům současnosti. A také k těm nejdepresivnějším. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
Pustina

Ponurá krajina, zvláštní obyvatelé malé vesničky, záhadné zmizení… HBO Europe přichází s minisérií Pustina, jež si v ničem nezadá se světovou produkcí detektivních seriálů a právem získala přízvisko český True Detective (Temný případ). číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ivan ZachariášIvan Zachariáš  
Alice NellisAlice Nellis  
hraje:
Zuzana StivínováZuzana Stivínová.....Hana [42]   
Jaroslav DušekJaroslav Dušek.....Karel [54]   
Eliška KřenkováEliška Křenková.....Klára [26]   
Leoš NohaLeoš Noha.....Rajner [47]   
Jan CinaJan Cina.....Lukáš [27]   
Štěpán BenoniŠtěpán Benoni.....Adam [31]   
Eva HolubováEva Holubová.....Vašíčková [57]   
Miroslav VladykaMiroslav Vladyka.....Vašíček [56]   
Petra ŠpalkováPetra Špalková.....Masařová [41]   
Oskar HesOskar Hes.....Filip Paskowski (Pásek) [17]   
Janek GregorJanek Gregor.....Tibor Balog   
Ján BavalaJán Bavala.....Sysel [26]   
Ivan KrúpaIvan Krúpa.....Krušina [56]   
Ctirad GötzCtirad Götz.....Mikulík [50]   
Oldřich VlachOldřich Vlach.....Tovaryš [74]   
Martin SittaMartin Sitta.....Abrham [47]   
scénář:
Štěpán HulíkŠtěpán Hulík  
hudba:
David BoulterDavid Boulter  
kamera:
Štěpán KučeraŠtěpán Kučera  
Matěj CibulkaMatěj Cibulka  
střih:
Vladimír BarákVladimír Barák  
Filip MalásekFilip Malásek  
dvd obal trailer
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pustina >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2021
Jo tenhle seriál jsem chtěl dlouho vidět a   vcelku nelituji. Audiovizuál výbornej, záběry   zdevastované krajiny, težebeních strojů,   lesů, mlhy a vše okolo toho, správně   znepokojivé a depresivní. Hudba mi sedla, herci   také co obsah?. Zajímavý spletenec dramatu,   krimi a thrilleru, seriál má pomalejší tempo a   vícero témat a také hodně postav. Některé   linie zde být asi nemusely, těch lidí je tu   také hodně, moc témat: drogy, závadová   mládež, chudoba, devastace prostředí a   krajiny, sousedské vztahy, prostituce atd.   Zahráno slušně, konec mě nezklamal, ačkoliv   proměna třeba Jaroslava Duška v detektiva s   jeho nemocí mi moc nesedla, také jisté věci by   se asi takto nestali, zmíním ještě výkon   Zuzany Stivínové, opravdu sem ji to co   prožívala věřil. Na naše poměry vznikl   solidní seriál, který v lesčems ukazuje jací   jsme a lesčems, že mix žánrů v solidním   technickém hávu umíme udělat, Pustina stojí   za vidění, kdo neviděl ať napraví - 80%.
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2020
Příjemné
překvapení z produkce HBO v českém provedení,   děj se odehrává kdesi na ponurém severu Čech   na hranicích s Polskem. Skvělé herecké   obsazení a atmosféra drsného severu umocňuje   celý příběh.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2018
Netřeba dalších komentářů - za mě   jednoznačně nejlepší český seriál. Vypíchl   bych jeho silnou tísnivost a herecké výkony   Stivínové a Duška. Děkuji a tleskám!
PS: Tu   desátou hvězdičku Pustině odpáral snad jen   ten konec.
casial
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Nejlepší český seriál tohoto století
Pustina je úplně jiná liga, než vše ostatní,   co se tu za posledních dvaceet let natočilo.  
Geniální herecké obsazení, Dušek tu hraje   jako pánbůh, ale i všechny ostaní role jsou   skvěle obsazené a výtečně zahrané. Postavy   jsou uvěřitelné a jejich motivace dovoditelná.  
Režisérské duo Zachariáš/Nellis to zvládlo   taky bezvadně, i když osobně by mi vůbec   nevadilo, kdyby všechny díly odrežíroval   Zachariáš.

Atmosféra seriálu je nádherně   depresivní a zcela mě pohltila. Pokud vám   depresivně laděné seriály severského typu   nedělají dobře, nebude vám dobře dělat ani   Pustina :)

Samotná krimi story není nijak   úžasně originální, ale ani úplně   otřepaná. Byť se dlouho nedá odhadnout, kdo je   tady vrahem, nakonec to rozuzlení jakýs takýs   smysl dává. Ale na tenhle seriál se člověk   nedívá primárně kvůli krimi zápletce (IMHO   libovolný Poirot nebo Columbo ji má lepší...),   ale kvůli celkové atmosféře a příběhu,   který vtáhnout opravdu umí, pokud se   necháte.

Produkce HBO tímhle počinem velice   příjemně překvapila - a jestli hodlá v   nastaveném kurzu pokračovat i do budoucna, máme   se rozhodně na co těšit.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2017
PROCESOR!
V malé obci příznačně nazvaná Pustina kdesi   na severu Čech, blízko u hranice s Polskem se   začíná rozehrávat drama, který navždy   změní jejich obyvatele. V den hlasování o tom   zda vypsat referendum k vyjádření otázky   prolomení těžebních limitů a souhlas s   výkupem pozemků, kde je velmi těžké sehnat   práci, přichází děsivý zločin. Ztratila se   dcera místní starostky Hany Sikorové. Kdo   stojí za tímto odporným zločinem, zda   nenasytná těžební společnost či místní   výrostkové z výchovného úřadu, nebo někdo   ze zdejších obyvatel si musí divák   rozklíčovat sám. Seriálová minisérie vyniká   především temným, syrovým prostředím, kde   je role místního blázna a podivína, jako na   míru ušitá Jaroslavu Duškovi. Za mě to má   plnou palbu bez kompromisu.
Pilar1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2017
Výborný seriál, převyšující seriály   natočené ČT (bohužel).Vystihuje
prostředí   společnosti na okraji, přírody na okraji i   výchovy mládeže na okraji!
Serpentina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Seriál, na který se divák podívá jen jednou.   Ale není to tím, že by byl špatný, právě   naopak, ale tím, že vás vtáhne do děje a   vytváří takovou atmosféru napětí, že od   něj neodtrhnete oči. Po dlouhé době něco   povedeného z české tvorby.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Skvělý seriál, překvapivě na českou tvorbu,   která mě nebaví. Známé záběry z našeho   okresu. Depresivní děj. Skvělé postavy,   skvělé výkony. Naštěstí, se nerozjela   pasáž s nějakým těžebním spiknutím. Díky   bohu.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Móda severských detektivek byla inspirací i pro   tvůrce tohoto napínavého seriálu. Ponurá   atmosféra je až mrazivá a do poslední chvíle   divák čeká na rozuzlení celého případu.   Zuzana Stivínová v roli starostky mi hodně   připomínala hlavní hrdinku z dánských   seriálů Zločin. Možná ta podobnost je čistě   náhodná, možná je úmyslná.
Stan.K.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2017
PUSTINA....
to je seriál hodný ocenění a to   mezinárodně;herecké výkony jsou bez chyby s   plným nasazením a syrovostí.Zde by byl   příklad pro ČT jak udělat seriál.JE VELKÁ   ŠKODA,ŽE MOŽNÁ spousta diváků jej   neuvidí.Nejsou zde malé role.Kamera,hudba na   špičkové úrovni-
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih5455minih5455Čekání na Patrika (1988) 
n
minih158550minih158550Terrifier (2016) 
Terrifier n
minih107988minih107988Jasmíniny slzy (2013) 
Blue Jasmine n
minih7931minih7931Goldfinger (1964) 
Goldfinger n
minih5275minih5275Con Air (1997) 
Con Air n
minih20230minih20230Exterminátor (1989) 
Class of 1999 n
minih14102minih14102Nesmiřitelní (1992) 
Unforgiven n
minih87187minih87187Aussig (2010) 
Aussig n
minih104704minih104704Fair Play (2014) [2k digital] 
Fair Play n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Pustina (2016) [TV minisérie]Pustina (2016) [TV minisérie]Pustina (2016) [TV minisérie]Pustina (2016) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10