Jeden svět
ohodnotit

X-Men: První třída

X-Men: First Class

Další název:
X-Men: Prvá trieda (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
2.6.2011
„X-Men: první třída mapuje začátky x-manovské ságy.“

Obsah filmu X-Men: První třída

 
Film X-Men: První třída přichází jako v pořadí již pátý díl mimořádně úspěšné filmové série o superhrdinech z komiksů X-Men společnosti Marvel Comics. Filmy X-Men, X-Men 2, X-Men: Poslední vzdor a X-Men Origins: Wolverine se ve svém žánru staly skutečným kultem a po celém světě utržily více než 2,7 miliardy dolarů. Režie pátého dílu, který je zároveň prequelem k celé sérii, se ujal Matthew Vaughn (Kick-Ass, Hvězdý prach), který sérii obohatil hvězdým obsazením v podobě Jamese McAvoye (Poslední skotský král, Wanted, Pokání) a Michaela Fassbendera (Hanebný pancharti, 300: Bitva u Thermopyl).

Příběh filmu X-Men: První třída se dějově se...
 
Související odkazy
 
Recenze: X-Men: První třída

Ukázkový prequel k předchozím filmům o mutantech X-Men. číst dál

 
 
X-Men: První třída

Už jste viděli Rocketmana? A víte, že je to jeho producent Matthew Vaughn, kdo před bezmála deseti lety přispěl do franšízy X-Men dílem První třída? Tento britský padesátník umí skvostně točit napříč žánry, jako by se nechumelilo. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu X-Men: První třída >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Retro X-meni
Skvělá podívana ve stylu retro poodhaluje   minulost dvou nejznámějších X-menů Magneta a   Xaviera. K tomu se tu objevují nový mutanti v   čele se záporákem Shawem v podání Kevina   Bacona. Režisérovi se povedlo vdechnout nový   styl sérii X-Men a to je skvělé.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2021
Tento film nás přivítá k objasnění mutantů.   Tady dochází k objasnění všech popořádků a   následků v dalších sérii x- menu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2020
Snímek by mohl mít i klyšojdní podtitul, jak   to všechno vlastně začalo. Komiksový   marvelovský vesmír na to myslel a tak dal   vzniknout komiksovou řadu z dob dávno minulých,   takže by bylo divné, kdyby tak neučinil i   marvelovský vesmír filmový. Snímek nás   nejdříve zavede do 40. let do prostředí   koncentračního tábora, kde vyděšený chlapec   projeví svou schopnost. Následující události   tedy vezmou za své, čímž započne hlavní   dějový základ. Poté se přeneseme do dob 60.   let, kdy se stane to nejdůležitější. Proč se   stali Profesor X a Magneto nepříteli, vlivem   čehož se také dozvíme, proč je Profesor X na   vozíku. Na svou dobu samozřejmě zuří studená   válka, takže manipulace mezi USA a SSSR není   vynecháno, kdy nechybí ani tzv. kubánská   krize. Okrajové skutečné historické události   jsou scenáristicky do světa plných mutantů s   různými schopnostmi vyobrazeny a začleněny tak   dobře, že by tomu snad i jeden uvěřil.   Takováto přesvědčivost v kombinaci velkolepé   akci s naprosto věrohodnými charaktery postav a   emocionálně strhujících konfliktů slibuje   vysokohodnotnou marvelovskou podívanou se vším   všudy. Kombinace šedesátkového špionážního   motivu, který dokonale podporuje dobový objektiv   kamery, se superhrdinskou manšírou v rámci   postav s puberťátským nadšením je taková   dokonalost sebe sama, že se neznalý komiksové   předlohy může v postavách i ztratit. Snímek   zkrátka předčí očekávání a coby filmový   komiks má položenou příčku hodně vysoko.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2019
Pokračování slavné série, které, dle mého   názoru, celou ságu X-Menů pozvedlo vzhůru.   Opravdu skvělý díl.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2018
║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA   $146,408,305║Tržby Celosvetovo $355,408,305▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $32,836,660║   Tržby za predaj DVD v USA $34,063,790║ Tak som   sa konečne dočkal a stálo to za to, na filme   som bol cez festival Comics salon, film dá sa   povedať že uzatváral festival a na záver som   si nemohol priať nič lepšie, úžasná   atmosféra v plnom kine len pridala na intenzite   zo zážitku s filmu a Matthew Vaughn len potvrdil   že je momentálne jeden z najzručnejší   režisérov. Neskutočne bravúrna práca s   psychológiou postáv, krásne prepájajúca vetvu   so sériou X-Men, Singer má u Vaughna silného   nástupcu. Fantasticke triky. Teším sa na   ďalšiu projekciu. /videl v kine: 100%/ (videl na   festivale Comics Salon 2011)
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Další x-mení puzzlík do skládačky. Osobně   se mi velmi líbí, byť tu máme zase   klišoidního Bacona s plány tu studenou válku   trošku ohřát. Poodhalí se nám historie   našich hrdinů, byť některé otázky stále   nejsou zodpovězeny - třeba si to šetří na   další sequel. Přímočará akce se bez   velkolepých řečiček samozřejmě neobejde, ale   film má hlavu a patu.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2015
Dobře odvedená práce a prequel jak má být
Vaughn si jde za svým, využívá svět   genetických mutací lidí X, ale rozehrává s   nimi partii dle svého gusta - stylovou a   především dobovou hříčku, reflektující   reálné události, která fakta z X-menů pouze   zakotvuje do svých hnacích motorů. Dívá se na   to pěkně, ocenit se dá jak kvalitní řemeslo,   tak do jisté míry i originální přístup,   avšak krom ústředního dua, se zdá, že   ostatní X-meni hrají jen křoví. I když na   První třídu zkrátka lze nahlížet jen očima   ústředního dua, oproti Singerovým X-Menům   ničím nezaostává. Sečteno a podtrženo   famózní Michael Fassbender, výborný Kevin   Bacon a proklatě sexy film, který budou ostatní   "comicsáci" jen těžko dotahovat.   Takhle přesně má vypadat comicsový snímek -   inteligentní a nadupaný od začátku do konce.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2015
X-men a Xpojntman je podobný, takže je to fajn.   U svatýho Remeta se ten film fakt, ale fakt   povedl i se změnou hlavních postav.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Po viacerých pozretiach musím s hodnotením   ísť nahor, po X1 a X2 ide o najlepší   x-menovský film, Mathew Vaughn to zvládal   nadmieru dobre, i keď nejaké tie chyby tu   samozrejme sú (hlavne čo sa týka zobrazenia   niektorých skutočností, ktoré sa časovo s   predchádzajúcou trilógiou líšia, ale do   úplných detailov nebudem zachádzať) Stále ale   veľmi pekných 90% si tento diel odo mňa   zaslúži. _________________ X-men First Class mi   pripadá od predchádzajúcich dielov dosť   odlišným spôsobom, neviem presne čím to je,   ale asi tým, že sa na režisérskej stoličke   posadil výborný režisér, ktorý sa ale svet   X-menov rozhodol poňať odlišnejším spôsobom,   ale stále je to vynikajúci výsledok. Výtku by   som možno mal k obsadeniu niektorých mladých   mutantov, ktorým ich charaktery mohli byť   spracované ešte podrobnejšie. Ale aj tak ide o   veľmi dobre natočený X-menovský diel, ktorý   má neuveriteľné tempo, hlavnú dvojicu mladých   hercov, ktorý svoje postavy stvárnili   vynikajúco,hlavne postava Magneta, ktorú Michael   Fassbender stvárnil podľa môjho názoru ešte o   niečo lepšie ako jeho predchodca, čím ho ale v   žiadnom prípade nechcem zhadzovať (výborná je   tiež Jennifer Lawrence a Kevin Bacon ako   záporák). Všimol som si pár logických dier v   deji v súvislosti s predchádzajúcimi dielmi   (napr. to, že priateľstvo, ktoré panovalo medzi   Magnetom a Charlesom je tu vyobrazené tak, že   sú priateľmi možno tak pár mesiacov maximálne   a potom sa rozídu?! nesedí to vzhľadom na   pôvodnú trilógiu). Nájde sa aj pár ďalších   nezrovnalostí voči predchádzajúcej trilógií,   pričom sa týmto dielom kontinuita celej série   takpovediac trochu narušuje.Preto dávam ale   stále veľmi slušných 80%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2014
Tyhle seriály by natáčet neměly - každé   další pokračovaní je nastavovanou kaší-nic   více. Není možné, aby za všechno mohli   mutanti - kubánská krize a podobné nesmysly.   Jediné, co na těchto filmech musím ocenit, je   způsob zpracování některých vlastností   mutantů, jinak herecké výkony a některé   nelogičnosti snižují hodnocení minimálně o   10 procent, je to efektní zpracování, vhodné   pro milovníky oddychu, nemající šanci na   vyšší hodnocení.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48096minih48096Vysněný dům pana Blandingse (1948) 
Mr. Blandings Builds His Dream House n
minih28322minih28322Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones n
minih58867minih58867Single Man (2009) 
A Single Man n
minih65495minih65495Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 n
minih44427minih44427Děvče pro zábavu (1977) 
The Goodbye Girl n
minih37021minih37021Americké psycho 2 (2002) [Video] 
American Psycho II: All American Girl n
minih63715minih63715Černý blesk (2009) 
Čornaja Molnija n
minih32243minih32243Pátek třináctého 3 (1982) 
Friday the 13th Part 3 n
minih30748minih30748Rytíři ze Šanghaje (2003) 
Shanghai Knights n
minih53689minih53689Bacha, kouše! (2009) 
Jennifer's Body n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noví mutanti (2020)

 Noví mutanti (2020)
Noví mutanti n
X-Men: The New Mutants
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Boone

(pokračování)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 X-Men: Dark Phoenix (2019)
X-Men: Dark Phoenix n
Dark Phoenix
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon Kinberg

(pokračování)

Logan: Wolverine (2017)

 Logan: Wolverine (2017)
Logan: Wolverine n
Logan
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: Apokalypsa (2016)

 X-Men: Apokalypsa (2016)
X-Men: Apokalypsa n
X-Men: Apocalypse
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]

 X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]
X-Men: Budoucí minulost n
X-Men: Days of Future Past
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Kanada
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Wolverine (2013)

 Wolverine (2013)
Wolverine n
The Wolverine
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

 X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men Origins: Wolverine n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gavin Hood

(pokračování)

X-Men: Poslední vzdor (2006)

 X-Men: Poslední vzdor (2006)
X-Men: Poslední vzdor n
X-Men: The Last Stand
Žánr: fantasy / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brett Ratner

(pokračování)

X-Men 2 (2003)

 X-Men 2 (2003)
X-Men 2 n
 
Žánr: komiks / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men (2000)

 X-Men (2000)
X-Men n
 
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: První třída (2011)X-Men: První třída (2011)X-Men: První třída (2011)X-Men: První třída (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10