Duben
ohodnotit

Wolverine

The Wolverine

Další název:
Wolverine 3D
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
25.7.2013
„Když je nejzranitelnější, je nejnebezpečnější“

Obsah filmu Wolverine

 
Logan (Hugh Jackman) je nejslavnějším hrdinou ze ságy X-Men. Tento stoletý mutant známý jako Wolverine je vlákán do osidel temné říše jakuzy a samurajů v Japonsku, kde byl naposledy za druhé světové války.
Logan se dává na útěk za doprovodu krásné tajemné dědičky. Poprvé v životě je tak konfrontován s vlastní smrtelností a ocitá se na samé hraně svých fyzických i psychických možností. Na nebezpečné cestě za vzkříšením hrdiny, který se v něm skrývá, se Logan bude muset utkat nejenom s mocnými protivníky z řad lidí a mutantů, nýbrž i s přízraky své vlastní minulosti, jež ho stále pronásleduje. Když Wolverine zkříží své adamantiové drápy se...
 
Související odkazy
 
Recenze: Wolverine

Nejpopulárnější x-menovská postava a její druhý samostatný film udělá asi radost především... číst dál

 
 
RECENZE: Wolverine v Japonsku jiné mutanty nepotřebuje

Hrdina komiksové série X-Men se v novém přírůstku kin osamostatnil, a nedopadlo to špatně. Sólista Hugh Jackman má naštěstí vedle svalů i herecký výraz. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
Wolverine: Návrat rosomáka s extra ostrými drápy

Má velké svaly, velké charisma, velkou schopnost regenerace a také velké drápy. Wolverine v podání Hugha Jackmana se stal jednou z nejoblíbenějších postav komiksové adaptace X-Men. A za to si vysloužil už dvě vlastní filmové akce. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
James MangoldJames Mangold  
hraje:
Hugh JackmanHugh Jackman.....Logan / Wolverine [44]   
Hirojuki SanadaHirojuki Sanada.....Shingen Yashida [52]   
Tao OkamotoTao Okamoto.....Mariko Yashida [27]   
Rila FukušimaRila Fukušima.....Yukio [24]   
Famke JanssenFamke Janssen.....Jean Grey [47]   
Will Yun LeeWill Yun Lee.....Kenuichio Harada / Stříbrný Samurai [42]   
Svetlana ChodčenkovaSvetlana Chodčenkova.....dr. Greenová/Viper [30]   
Hal YamanouchiHal Yamanouchi.....Yashida [67]   
Brian TeeBrian Tee.....Noburo Mori [36]   
Patrick StewartPatrick Stewart.....Charles Xavier [72]   
Tess HaubrichTess Haubrich.....pokladní [23]   
Conrad ColebyConrad Coleby.....Red Beard [33]   
Garret SatoGarret Sato.....umírající Yakuza [48]   
Ken YamamuraKen Yamamura.....mladý Yashida   
Luke WebbLuke Webb  
Nobuaki KakudaNobuaki Kakuda  
scénář:
Christopher McQuarrieChristopher McQuarrie  
Mark BombackMark Bomback  
Scott FrankScott Frank  
námět:
Frank MillerFrank Miller  
Chris ClaremontChris Claremont  
hudba:
Marco BeltramiMarco Beltrami  
Buck SandersBuck Sanders.....dodatečná [41]   
Brandon RobertsBrandon Roberts.....dodatečná   
Marcus TrumpMarcus Trump.....dodatečná [39]   
kamera:
Ross EmeryRoss Emery  
střih:
Michael McCuskerMichael McCusker  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
anglická, japonská
 
 
Distribuční verze:
s titulky, 3D s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Wolverine >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Wolverine jako samuraj
Trochu jiné pokračování v trilogii Wolverine   navazuje na film Poslední vzdor z 2006. Ukazuje   dopad válek na Logana a představuje nám   exotickou asijskou kultůru a samuraje. Snímek   má minumum mutantů a působí civilním dojmem.   Film je cílen na dospělejší publikum.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2021
Už samotné zasazení příběhu do Japonské   kultury se u mě neschledalo s nadšením.   Nejvíce mi vadila postava Yukio opravdu tam nebyl   někdo kdo je aspoň trochu sympatický? Abych   nebyl jen negativní tak když se divák   soustředí jen na děj tak dostane pěknou   podívanou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2021
Příběh opět začíná historickou událostí,   tentokrát v Japonsku v momentě shození atomové   pumy na Hirošimu, čímž nám je striktně dáno   najevo, kde se dějství bude odehrávat. A   zůstalo z toho krapet rozporuplné vyznění   jakoby poněkud odbočující do jiných vod. Co   se týče událostí spojené s Wolverinem, ve   své podstatě se nepřináší nic nového. Co se   týče Japonska, samozřejmě se zohlednila   japonská kultura a zvyky bez všelijakých   schopností jednotlivců, jak známe z X-Menů.   Jen nadřazenost a boj o moc a bohatství známé   z mnoha japonských snímků na stejné téma.   Tady je do všeho jen naroubován Wolverine k   ovlivnění stavu věcí, čímž se celé   dějové stanovisko dostává zcela někam jinam.   Že by jen opatrně pojatý směr dějového   vývoje konceptu ohledně Wolverina, jinak   známého jako Logana? Jeho charakter je osvětlen   hlouběji a intenzivněji, než v jakémkoli   předchozím snímku s partou X-Men. Co se týče   akčních scén, dají se plně užít, a to i s   dojmem, že mnohé jakoby citovali jiné filmové   hrdiny. Nebo je snad někdo, kdo si například v   akční scéně na střeše jedoucího rychlovlaku   místo Wolverina nepředstavoval Jackieho Chana?   Japonsko je desítky let, co se týče   nejrůznější elektrotechniky a robotizace, od   ostatních států hodně vepředu a tak není   divu, že je samotný závěr takový, jaký je.   Celé se to tak posunulo do prostoru mezi moderní   dobu a starodávné tradice a nakonec svým   způsobem, proč ne. Japonské prostředí celý   Wolverinovský koncept příjemně okořenilo a   dodalo tak neodolatelný punc východního   orientu. Jako ryze popcornový, akční a hlavně   biják na základě komiksu plně ulpívá na své   zábavnosti a filmového zážitku, jen už se to   chtě nechtě pomalu atmosféricky přesouvá do   jiných vypravěčských vod. Jako obvykle   nezapomenout na po titulkovou scénu   naznačující, co bude v Marvelovském vesmíru   ohledně X-manů dál.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2018
║Rozpočet $120miliónov║Tržby USA   $132,556,852║Tržby Celosvetovo $416,456,852▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,968,731   //počet predaných kusov 2,040,213║ Tržby za   predaj DVD v USA $36,329,693 //počet predaných   kusov 2,293,444║ Wolverinovi presunutie do   Japonska celkom prospelo, aj keď dejovo nie   úplne vycibrené ale Hugh Jackman tie poslabšie   chvíľky pekne utiahne, dokonca aj dlhšie   neakčné pasáže kde príde na dialógy sú   celkom výživne natočené, takže dramatická   vložka to celkom spestrila, takže nuda nehrozí,   akcia je výborná má čo ponúknuť, tam som si   miestami pekne zgustol, rýchly strih to kazí len   minimálne prevažne to je vizuálne úchvatné,   dokonca aj súboj na rýchlovlaku má čosi do   seba, aj keď občas tie akčné úseky   skĺzavajú do samoúčelnosti, hlavne čo sa   záveru týka tak mali tvorcovia najviac zabrať,   chýba tam silnejšia gradácia ale ináč to   Mangold slušne zvládol, tento prírastok k   sérii X-Men neurazí. /videl v kine 3D verziu:   75%/
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2017
Aneb jak Wolverine - rosomák přes Hirošimu nebo   Nagasaki ke štěstí přišel, nebo snad k   neštěstí. Dost cool samurajky a samurajové.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Wolverine se chvílemi velmi sympaticky a lehce   odklání od komixových klišé, ke kterým se   ale na konci s plnou vervou opět vrací. Máme   možnost zase trochu poodhalit Loganovo nitro a co   víc, zažíváme i strach o naše milého hrdinu,   protože se z něj na chvíli stane... nebudeme   spoilerovat, pusťte si to sami. Každopádně,   ač hrdina, má své lidské stránky a   zranitelnost. Škoda té neoriginální plechovky   na konci.
milujufilmy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2015
klišé ?
Absolutně nejslabší film s wolverine. Ale i   pres ty blbé kecy je to docela fajn film
Přesto   za shlédnutí stojí
7/10
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2014
Můj nejoblíbenější mutant znovu na   stříbrném plátně. Trailery se tvářily více   méně lákavě. Jak fungoval film? Chmm... Už   nějakou chvilku se řadím mezi obdivovatele   japonské kultury, tudíž prostředí, které   režisér James Mangold zvolil jsem měl bez   nejmenších připomínek. Je tu však jisté   "ale". Wolverine se snažil být tak   trošku civilnější a méně komiksový než v   Originu. Musím zmínit, že jsem viděl verzi pro   DVD,k necenzurované na Blu-ray jsem se nedostal.   Možná na "blůčku" bych šel s   hodnocením o malinko výš. (Třeba někdy   udělám aktualizaci). Nuže dál, příběh jako   takový, se mi docela líbil, ale někdy tempo   drhlo. Na hodnocení se mi nepodepsal dabing. A to   je snad poprvé, co se tu v komentáři o něm   zmiňuji. Wolverinův hlas jsme od X-1 měli   zafixovaného od Zdeňka Mahdala, ale tady? Ách,   je mi líto pane dabére, ale Vy prostě nejste   Logan. S přibývajícími léty se možná   Wolverine zařadí na stejnou úroveň jako   Origins, ale teď to aktuálně není. Doufám,   že v třetí sólovce Wolverina přijde James   Mangold s lepším příběhem.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Byť Wolverine nebyl zrovna můj favorit tak film   je docela zajímavý. Prostředí Japonska je   přitažlivé, bojová umění také, efekty velmi   podařené a děj vcelku strhující. Nicméně   zásadně se to zde přehání s akčností   -nezničitelný Hugh postupně všechny masakruje   být všechny boje kratší tak to filmu uspoří   krásných 30 min. Ale jinak to za zhlédnutí   stojí.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Postava Wolverina má několik výhod. Hraje ho   sympaťák Hugh Jackman, je to pro většinu   nejzajímavější postava mutantů a vždycky se   v jeho blízkosti něco zajímavýho děje. Tyhle   skutečnosti udrží i špatnou režii, scénář   a mezery v zažitých souvislostech relativně nad   vodou. James Mangold mě přijemně překvapil u   Vlaku do Yumy, ale tohle už taková paráda   nebyla. Po shlédnutí Wolverina mě jako první   napadlo Rychle a zběsile. Tam byl taky zajetej   nějakej systém, kterej třetím dílem narušil   puberťák na výletě do Japonska. Mangold se asi   inspiroval. Když pominu, že smrtelný samuraj   ustojí výbuch atomovky a aniž by se ho nějak   dotkla radiace si v klidu žije dalších 50 let,   tak se na to koukat dalo. Nejlepší Wolverinův   počin to určitě nebyl, ale bavil jsem se. Díky   bohu za Hirojukiho Sanadu, protože jinak se   herecký um zúčastněných herců dal věřit   opravdu jen Wolverinovi ---->70%
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih52954minih52954Dračí past (2008) 
Dragon Hunter n
minih15262minih15262Pád Berlína I (1949) 
Paděnije Berlina n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih145627minih145627The Offering (2016) 
The Offering n
minih16241minih16241Polda a bandita (1977) 
Smokey and the Bandit n
minih40777minih40777Děkujeme, že kouříte (2005) 
Thank You For Smoking n
minih9925minih9925Kapitán (1960) 
La capitan n
minih21400minih21400Tři muži a nemluvně (1987) 
Three Men and a Baby n
minih145835minih14583547 metrů (2017) 
47 Meters Down n
minih28973minih28973Rudá planeta (2000) 
Red planet n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noví mutanti (2020)

 Noví mutanti (2020)
Noví mutanti n
X-Men: The New Mutants
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Boone

(pokračování)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 X-Men: Dark Phoenix (2019)
X-Men: Dark Phoenix n
Dark Phoenix
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon Kinberg

(pokračování)

Logan: Wolverine (2017)

 Logan: Wolverine (2017)
Logan: Wolverine n
Logan
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: Apokalypsa (2016)

 X-Men: Apokalypsa (2016)
X-Men: Apokalypsa n
X-Men: Apocalypse
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]

 X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]
X-Men: Budoucí minulost n
X-Men: Days of Future Past
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Kanada
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: První třída (2011)

 X-Men: První třída (2011)
X-Men: První třída n
X-Men: First Class
Žánr: sci-fi / akční / drama / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Matthew Vaughn

(pokračování)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

 X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men Origins: Wolverine n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gavin Hood

(pokračování)

X-Men: Poslední vzdor (2006)

 X-Men: Poslední vzdor (2006)
X-Men: Poslední vzdor n
X-Men: The Last Stand
Žánr: fantasy / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brett Ratner

(pokračování)

X-Men 2 (2003)

 X-Men 2 (2003)
X-Men 2 n
 
Žánr: komiks / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men (2000)

 X-Men (2000)
X-Men n
 
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Wolverine (2013)Wolverine (2013)Wolverine (2013)Wolverine (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10