Duben
ohodnotit

Sbohem, baby

Gone Baby Gone

Další název:
Gone, Baby, Gone; Zbohom baby (SK); Žiadna detská hra (SK); Gone Baby Gone - Kein Kinderspiel
Rok:
2007
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
3.4.2008
„Každý chce znát pravdu... jen dokud ji nenajde.“

Obsah filmu Sbohem, baby

 
Patrick Kenzie a jeho přítelkyně Angie Gennaro jsou soukromí detektivové, kteří pátrají po dlužnících bank. Jednoho dne se v bostonské čtvrti Dorchester ztratí čtyřletá dívka Amanda. Policie není schopna nalézt žádné stopy, takže se dívčin zoufalý strýc s tetou obrátí na Patricka a Angii s prosbou o další vyšetřování. Ačkoliv znají místní poměry i pravdu o Amandině matce Helene, která je závislá na drogách, tak se jim do toho nechce. Dívenka je nezvěstná už tři dny a zdá se, že za únosem stojí drogový dealer, kterého Helene se svým komplicem okradla. Případ se začne zamotávat a postupně vychází najevo, kdo a z jakých důvodů se na únosu...
 
Související odkaz
 
Podmanivá detektivka se spoustou otázek

Tísnivá atmosféra chudé bostonské čtvrti, která zrovna nepatří mezi ty nejupravenější ve městě – nefunkční rodiny, kde dospělí často řeší své problémy pomocí alkoholu a drog, děti se poflakují po ulicích, ve vzduchu je cítit zvláštní prázdnota. A najednou se tu ztratí čtyřletá holčička. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ben AffleckBen Affleck  
hraje:
Casey AffleckCasey Affleck.....Patrick Kenzie [31]   
Michelle MonaghanMichelle Monaghan.....Angie Gennaroová [31]   
Morgan FreemanMorgan Freeman.....Jack Doyle [69]   
Ed HarrisEd Harris.....Detektiv Remy Bressant [56]   
John AshtonJohn Ashton.....Nick Poole [59]   
Amy RyanAmy Ryan.....Helene McCreadyová [38]   
Amy MadiganAmy Madigan.....Beatrice McCreadyová [56]   
Titus WelliverTitus Welliver.....Lionel McCready [45]   
Michael K. WilliamsMichael K. Williams.....Devin [40]   
Edi GathegiEdi Gathegi.....Cheese [28]   
Mark MargolisMark Margolis.....Leon Trett [67]   
 Slaine Slaine.....Bubba Rogowski [29]   
Matthew MaherMatthew Maher.....Corwin Earle   
Brian ScannellBrian Scannell.....Lenny [40]   
Jay GiannoneJay Giannone.....Steve Penteroudakis [37]   
Rena MaliszewskiRena Maliszewski.....hlasatelka [41]   
scénář:
Ben AffleckBen Affleck  
Aaron StockardAaron Stockard  
námět:
Dennis LehaneDennis Lehane.....román "Sbohem, baby" (1998, česky Olympia, Praha 2008) [41]   
hudba:
Harry Gregson-WilliamsHarry Gregson-Williams  
David BuckleyDavid Buckley.....dodatečná   
Nic HarcourtNic Harcourt.....supervize [49]   
kamera:
John TollJohn Toll  
střih:
William GoldenbergWilliam Goldenberg  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon, Česká televize
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sbohem, baby >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

emdvojka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Tá skľučujúca pointa na nezaplatenie a tá   tenká čiara medzi dobrým a zlým skutkom sa tu   perfektne vyfarbila vďaka hereckému obsadeniu na   čele s veteránom Morganom Freemanom. Skalopevne   presvedčený o svojej morálnej povinnosti sa   Casey Affleck púšťa do boja zo zlom, kde sa   zlé skutky postupne vlastne menia na dobré a   rozhodnúť sa správne je čoraz ťažšie...   Skutočne dobrý filmový zážitok a dynamický   dej Vám ponúkne temnú atmosféru, ktorá Vám   rozhodne nedovolí spustiť oči z obrazovky.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2015
Trochu utahané . Děj ale drží diváka v   napětí až do konce .Neustále se nové   souvislosti doslova valí a nedají oddychnou až   to člověka strhne ke vzteku a zoufalství. Jak   bylo řečeno ve filmu pravidla se občas   nedodržují s tím se hlavní hrdina nehodlá   smířit.
Omnibus
Hodnocení:
Přidáno: 27.5.2014
Mirek Dušín update.
Nehodnotitelné... Jde totiž o   desetihvězdičkový film, který mě neskutečně   nasral (tím WTF hlavním hrdinou). Špičková,   pochmurná kriminálka s tísnivou atmosférou,   hořká pachuť zvratků v sevřeném hrdle,   lidská špína jako vymalovaná. Drsné a   neosobní, jak péče zfetované krkavčí mámy o   malou holčičku. Napínavá zápletka, v závěru   nečekané, dost nehezké dilema a pak   hyperkorektní „spravedlnost“ coby fackovací   panák a děvka pro všechno. Velice působivé.   Jasných deset hvězd. A proti tomu stojí   neuvěřitelně zprasená scéna uprostřed filmu.  

Následují SPOILERY.
Pedofila měl   scenárista nechat zastřelit jinak! Při jeho   útoku či nedopatřením. Udělal by prudký   pohyb, sáhnul do kapsy, co já vím... prostě   cokoli. Ale kulka do týla klečícího člověka,   to je jasná poprava. A pozor, s tímhle nemám   problém, soudce Lynch je můj starý kámoš. Ani   s tím, že poldové Patrickův úklid pedofila   brali jako službu společnosti a zametli to v   rámci přestřelky pod koberec. Mám problém s   tím, že stěžejní scéna v závěru filmu je   tudíž zcela idiotská. Jako pardon, ale aby   láskyplnému pečovateli Jacku Doyleovi ohnivě   kázal o morálce a svědomí vrah (byť vraždil   v afektu a z pochopitelných důvodů), no to snad   ne! Jenže autoři to mysleli vážně. No jo, no.   Takže k té vraždě si Patrick Kenzie vzal na   svědomí ještě i zkurvení života nevinnému   človíčkovi, jen aby neporušil své slovo. Slib   daný Helen - zlodějce, děvce a hlavně   feťačce, zralé na odebrání dcery sociálkou.   Je mi líto, ale za tuhle WTF moralitku, uměle a   nedůvěryhodně naroubovanou na jinak sympatickou   a uvěřitelnou postavu Patricka, si film žádnou   hvězdu nezaslouží.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Ben Afflek by měl jednou provždy zůstat sedět   na druhé straně kamery - té odvrácené - a   místo sebe posílat na plac mladšího, herecky   zdatnějšího bratra. Už dlouho jsem neměla u   filmu tak intenzivní pocity beznaděje a vzteku,   už dlouho mě tak nemrazilo a už dlouho jsem   neviděla tak dobrý konec - myslím ten filmový,   pro malou hrdinku se happy end nekonal :-(. Ne   každý režisér má odvahu držet se hlavní   linie, bez samoúčelných příkras a za to má u   mě Ben palec nahoru.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2011
:)
Jeden z nejlepších filmů,které jsem kdy   viděl... Není vcelku podstatné, kdo se motal,   nebo nemotal. Hlavní je scenář a vývoj   příběhu. Vše se vyvíjí zcela nečekaným   směrem až se děj přetvoří do úpně jiné   roviny, ve které vyvstávají velmi silná   dilemata s nepředvídatelnými dějovými   liniemi.
Děj pro mě neměl prakticky slepé   místo a vše eskalovalo až k velmi vydařenému   konci.
Kdybych mohl, dal bych 100bodů, prostě   plný počet.
Od začátku do konce je se na co   dívat, dlouho ve mě nic nenechalo tak hluboký   zážitek.
Mrzí mě, že některé sra**cky maji   víc bodu, než tento jedinečný a vydařený   snímek
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Vzhledem k nadprůměrnému hodnocení se dal   očekávat skutečný filmový zážitek, ovšem v   tomto případě zůstalo pouze u očekávání,   jež Gone Baby Gone určitě nenaplnil.
Tedy,   dlouho jsem neviděla film s tak velmi špatně   napsanými postavami. Výkon Casey Afflecka, ač   šlo o výraz strnulý a nevýrazný, pořád   ještě ušel, avšak Michelle Monaghan se v   každé scéně motala dost neohrabaně jako psí   ocásek, který neví, co má dělat bez svého   vůdce a byla nakonec v mých očích největším   průšvihem filmu (zcela zbytečná postava,   která nefungovala a do děje naprosto   nepasovala). Ostatní charaktery, silnější a   zajímavější, než hlavní dvojice, se pak   odbyly každá v jednom monologu. Mnoho radosti   nepřinesla ani zápletka, ač zpočátku vypadala   velmi silně a slibně, změnila se v půlce v   kulisu nudného plácání do větru a   nepříjemného překombinovávání až se   vytratila úplně a zůstal nakonec pouze   nesystematický děj postrádající smysl   završený povinným morálním poselstvím.   Smutné, co se dá udělat s takovým citlivým   tématem.
Začátek byl zručným startem   dramatického krimithrilleru, ovšem pořád to   celé působí jako nezralý a značně   nevyrovnaný debut sice talentovaného, ale   pořád ještě nevyzrálého žáka, který   přecenil svoje síly.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2011
GONE, BABY, GONE

Tento film mně velmi mile   překvapil. Čekala jsem nějaké akční béčko,   ale dostala jsem dokonalý zážitek. B.Afleck se   nezdá. Krásný obraz lidské mysli. Jak si   dovolujeme hodnotit co je správné a co ne. A   každý úhel pohledu je správný a oba jsou v   podstatě špatné. Bylo to velice zajímavé a   čekala jsem s napětím, jak se hlavní hrdina   rozhodne. Jak málo někdy stačí k tomu, abychom   úplně změnili životy ostatních lidí kolem   sebe. Opravdu jde o velmi zvláštní a velmi   dobrý film, mohu jen doporučit.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Gone Baby Gone
Celkem dobrý krimi film, jenž zejména zaujme   perfektně promyšleným a zato pro diváka   nenáročným dějem. Film se nese v poklidnem   duchu, žádné rychlé zvraty se od něj nedají   očekávat. Rovněž musím pochvalit za výborně   ztvárněné prostředí, ve kterém se děj   odehrává. Hlavním mínusem filmu je fakt, že   působí dosti pesimisticky.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Pomalý děj s velmi vyhraněnou atmosférou.   Herci, kteří jsou uvěřitelní v každém   políčku filmu. Režisér na diváka nespěchá,   nic není jen černé a bílé. Žádsné   rozhodnutí není jednoznačně dobré a žádné   není jednoznačně špatné. Pátrání po malé   holčičce, která se (možná) stala obětí   zločinu (a možná taky ne). Film, který klade   otázku, co je vlastně správné. Film, kterému   stačí herecké superstar ve vedlejších   rolích, protože v hlavních by poutali a ž   příliž velkou pozornost. Casey i Michelle   dobrá volba. Amy perfektní, Ed a Morgan -   standardně na vysoké úrovni.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2011
nuda
tak tenhle film mě absolutně nebavil, nenadchl,   nezaujmul - prostě nic. Na to, jaké hvězdy se   ve filmu objevily (a objevily se jen jako   doštěkávající osobnosti), a že je to snímek   (jak svět hlásí) "nadějného   režiséra" - Bena Afflecka, je to sakra o   ničem. Pozdější The Town byl nespočetně   krát kvalitnější snímek! Zkritizovala bych   také hlavní pár milenců a   detektivů-absolutně nezajímavých... ovšemže   - rodinná tlačenka v podobě bratra samotného   režiséra je hold i v movie průmyslu možná...   vydržela jsem u celého filmu bez přeskakování   a držela jsem zbytečně - táhlo se to stejnou   vlnou po celou svou délku, výjma smrti   znásilněného dítěte a ovšemže - jak jinak   než konce. Až na samém konci, deset minut před   titulky to začne nabírat rychlost a emoce. Do   té doby jen pátráme, vyzvídáme, sedíme u   snídaně nebo dumáme v posteli. Filmů o   zkorumpovaných cajtech (co to ještě ke všemu   myslí dobře) je v posledních pěti letech   požehnaně a všechny jsou lepší než tento.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41236minih41236Dokonalá partie (2005) 
The Wedding Date n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih21817minih21817Útěk z Alcatrazu (1979) 
Escape from Alcatraz n
minih66819minih66819Princ a Pruďas (2010) 
Your Highness n
minih86156minih86156Temný příliv (2012) 
Dark Tide n
minih30160minih30160Oklamaný (1971) 
The Beguiled n
minih40362minih40362Zakletá Ella (2004) 
Ella Enchanted n
minih39561minih39561Ztraceni (2004) [TV seriál] 
Lost n
minih5874minih5874Darkman (1990) 
Darkman n
minih27546minih27546Svéráz národního rybolovu (1998) 
0sobennosti nacionalnoj rybalki n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Sbohem, baby (2007)Sbohem, baby (2007)Ed Harris Michelle MonaghanSbohem, baby (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10