Duben

Chyby ve filmech uživatele Angelika2808

Angelika2808

Angelika2808 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jana

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 48
Angelika a král (Angélique et le roi)
Přidáno: 24.5.2013
logická
V průběhu děje se dovídáme, že vyjednávání a následná smlouva Francie a Persie vázne hlavně kvůli jazykové bariéře, přičemž jediný dvořan, ovládající perštinu, není schopen vyslance Batchari Baye přimět k návštěvě Versailles. Když se to posléze podaří Angelice, vyslanec pronese zdravici ve svém rodném jazyce (perštině), pochopitelně mu nikdo nerozumí, ale vzápětí Peršan konverzuje s Ludvíkem XIV. jeho rodnou řečí - tedy naprosto perfektní francouzštinou...
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
ostatní
Po návratu z televizního studia požádá pan Majer o prášek, který zapíjí vodou ze sklenice. Právě v ten okamžik jej čaroděj Vigo promění v jezevčíka-na dalším záběru je u stolu jezevčík, chybí však sklenice!
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
logická
Mařenka s Honzíkem se vznášejí v kouzelném kufru nad motoráčkem, do kterého vletí. Ocitnou se však v kupé, které je jen v rychlíku - motoráček má společné sedačky ve vagóně.
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
posloupnost
Královský otec nejdříve roztrhne Arabele fotku Petra, v další scéně ji princezna drží roztrženou na dva kusy a v teprve potom tutéž fotku pod mísou s ovocem zahlédne Xénie- fotka je však už vcelku!
Arabela
Přidáno: 7.6.2010
logická
V 9. díle je vidět v davu pohádkových bytostí, které protestují proti změnám v říši pohádek také vodník, který však v předešlém díle uprchl před Xénií- logicky je tedy v říši lidí.
historická
V tomto jinak nadčasovém snímku si císař Rudolf (1552-1612) skvěle ztvárněný Janem Werichem prohlíží půvabné ženy v kaleidoskopu - ten však byl vynalezen až v r. 1816 skotským vědcem D. Brewsterem. Tvůrci trochu "předběhli" dobu...
historická
V díle Bouřka se v okamžiku, kdy strážmistr Arazím jde žádat o ruku Ludmilu Horkou, ozve zapípání mobilu - toto fopá televizní štáb neuhlídal.
Dallas
Přidáno: 27.5.2013
logická
Obě snachy - Sue Ellen i Pamela své tchyni Miss Ellie vykají, ale v některých dílech se zřejmě v dabingu spletli a všechny dámy si vzájemně naprosto běžně tykají.
Dallas
Přidáno: 22.7.2013
logická
Sue Ellen v době, kdy bydlí se synem na ranči Jižní kříž si s otcem Dustyho na rodeu tyká, ale o pár dnů později, kdy se od nich stěhuje, si opět vykají.
V mnoha dílech si český dabing tímto způsobem - vykání x tykání - protiřečí.
Dařbuján a Pandrhola
Přidáno: 3.1.2011
logická
Když Dařbuján hledá kmotra a nakonec se objeví Smrťák, tak ten nejednou prochází hrubou kamennou zdí (a ne otevřenými dveřmi), je tedy s podivem, že neprojde celý týden daleko tenčí dřevěnou stěnou, když ho Pandrhola uvězní v sudu.
Dařbuján a Pandrhola
Přidáno: 5.8.2014
logická
Když Dařbuján "léčí" Matěje Klofáta, naleje a rozmaže mu rendlík těsta po břiše a Matěj vzápětí cvičí ve světnici, ale po těstě není nikde ani stopa - měl by být umazaný, ne?
Dovolená s Andělem
Přidáno: 3.1.2011
ostatní
Ve scéně, kdy truhlář Vyhlídka sundává Maškovi z bundy hoblinu, se ho ptá: Co ta hoblovačka? (Hoblovačku-nástroj zaměnil za hoblinu). A na konci filmu, kdy se Marienka domlouvá se Štefanem na společném bydlišti, jí on navrhuje, aby šla s ním do Ostravy, protože tam potřebují =riadičky= ale řidička se slovensky řekne - vodička.
Dovolená s Andělem
Přidáno: 5.5.2013
ostatní
V titulcích je uvedena profese rekreantky Pavlátové jako svářečka, ale tato profese nikde v celém filmu nezazní - dovídáme se pouze, že pracuje v mladoboleslavské Armatě, ale tam může pracovat třeba jako účetní nebo kantýnská.
Druhý dech
Přidáno: 26.3.2012
ostatní
Ve 12. díle, kdy ing. Vydra jede zběsile na motorce domů za svou těhotnou manželkou, přejíždí přes chráněný přejezd. Doslova v několika vteřinách po sobě jsou staženy závory, ihned mezi nimi prokličkuje hrdina na motorce a vzápětí projede vlak. Ale takhle to nefunguje - vlak přijíždí (po závorách) vždy s časovým odstupem, nikdy se závory nestahují, když souprava už je nějakých 10 -20 metrů před přejezdem, jak to zde předvedli filmaři.
Holky z porcelánu
Přidáno: 21.10.2010
ostatní
V písni =Tak ako ja= zpívá skladnice Helena (Marta Rašlová), ... druhý ma pohladí a vysvětluje,že ji pohladí polštár - ale slovensky se polštář řekne vankúš! Mimochodem písničku ve skutečnosti nazpívala Valerie Čižmárová.
Honza málem králem
Přidáno: 26.12.2011
logická
Když Honza vaří u lakomé selky "sekyrkovou" polívku, dává do ní kroupy, omastek, houby a jiné- chybí tam však to nejpodstatnější- sůl! Pochybuju, že by právě neosolená polívka byla tak výborná, jak ji potom sedlák chválí.
ostatní
V některých dílech "Hříšníků" - např. Malý a velký vrah hraje soudního lékaře Dr. Vejvodu Gustav Nezval. V navazujícím snímku Smrt černého krále představuje téhož lékaře Vejvodu Ota Sklenčka.
Chalupáři
Přidáno: 4.8.2010
posloupnost
V díle Romeo z autobusu: před odjezdem do Prahy vítal řidič autobusu Tonda Čihák (V. Menšík) všechny cestující a vybízel je, ať si nastoupí a byl poslední, kdo nastupoval do autobusu. Když ovšem byl ještě venku, někdo už autobus nastartoval.
Chalupáři
Přidáno: 10.10.2014
logická
V díle Romeo z autobusu dojde v bývalém Humlově bytě k menší potyčce mezi ním a žárlivým Čihákem, který spadne do vany, plné namočeného prádla. Ten vyleze úplně promočený a v následujících záběrech, kdy následně pobíhá po Praze je jeho uniforma už suchá. Kdy se převlíkl nebo snad tak rychle oděv uschnul?
Chalupáři
Přidáno: 5.8.2019
logická
Ve 3.díle (Operace) se při jízdě na motorce zraní mladý Bláha a když je mu poskytnuta odborná pomoc, tak lékař ze záchranky se vyjádří, že první pomoc mu zachránila života a že měl namále. Ale hned druhý den ráno se mladík objeví u autobusu a vypadá úplně zdravý, určitě ne jako po těžké bouračce.
Chlapci a chlapi
Přidáno: 15.11.2010
logická
V posledním díle PROVĚRKY zachrání nadp. Ráž malého chlapce z hořícího stanu, sám utrpí silné popáleniny na obličeji. V nemocnici je téměř celý zafáčován, když mu však obvazy sundají, obočí a řasy má nedtknuté!
Kulový blesk
Přidáno: 9.9.2013
logická
Ve chvíli, kdy Knotek zjistí, že pěvec Bílek je mrtvý (ale my víme, že je mrtev jen zdánlivě), zastele ho společně s dr. Radostou do postele, aby nikdo nic nepoznal (mistr tedy musí být pečlivě schován v peřinách). Jak je tedy možné, že se pan Bílek na ulici probere a vyhrabe se z peřin? Vždyť pod těmi duchnami nemohl dýchat, logicky by se tedy udusil.
logická
V tomto díle je vrahem účetní Šíp, který se ve skutečnosti jmenoval Miroslav Šmíd - a toto jméno je i omylem uvedeno v titulcích.
M.A.S.H. (M*A*S*H)
Přidáno: 10.2.2012
ostatní
V 56. díle, kdy přijíždí na inspekci generál H. Steele se ukáže, že je cvok. To by nebylo nic až tak neobvyklého, ale tohoto šílence představoval Harry Morgan - po odchodu plukovníka Blakea velící M.A.S.H. Sherman Porter, velmi oblíbený velitel. Jednak si toho nikdo v polní nemocnici "nevšiml" a pak - nebyl to od tvůrců tak skvělého seriálu zrovna dobrý tah.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Když jde Ivan lesem a dochází k loupežníkům, slyšíme jak si píská, ale Ivan má pusu otevřenou a viditelně si nepíská.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Když Nasťa plakala do jezera, vykvetly na pařezu kvítky- její slzy přitom kanuly do vody a ne na pařez.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Slepá babka ukazuje Ivanovi svoje obydlí: Vidíš tamtu roztrhanou chalupu? To je můj palác! (Jak může ukázat na něco, co nevidí)?
Mumie (The Mummy)
Přidáno: 21.9.2010
logická
Hned v úvodu,kdy kněží ztrestají Imhotepa kletbou, jej celého ofáčují (všetně zkřížených rukou). Jak tedy mohl do vnitřní strany víka sarkofágu vyškrábat nehty hluboké rýhy?
Popelka
Přidáno: 25.7.2011
logická
Popelka před odchodem na zámek rozdá své plesové šaty sestrám, které si je hned obléknou- ale jak jim mohly tak padnout, když Popelka je menší a drobnější postavy?
ostatní
Celou pohádku chůva princezně vyká, pouze ve dvou případech to scénáristům trochu "uteklo" a dobrácká chůva Ladě tyká - když ji otec plísní, že má ze zahrady ušpiněné ruce, chůva ji říká: "Já ti to říkám od malička, že si máš ruce pěkně mýt!" A potom, když spolu upravují myší kožíšek, tak princezně poví: "Tady máš jehlu, klubko nití a pomoz mi jej dokončit."

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

48 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10