Zari

Kateřina Jírů

Rodné jméno:
Kateřina Mendlová
Známá jako:
Kateřina Horáčková; Kateřina Horáčková-Mendlová
Národnost:
Věk:
46
Narození:
24.12. 1977, Prostějov; Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kateřina Horáčková-Mendlová se kromě své umělecké práce aktivně věnuje dabingu, úpravám dialogů či psaní reklamních textů. Kateřina Horáčková je ale především maminkou syna Honzíka a to je: "Ta největší životní role, kterou bych za žádnou jinou nevyměnila," jak sama dodává.

Kateřina Horáčková – Mendlová absolvovala brněnskou konzervatoř a poté se stala členkou divadla Radost Brno, kde byla více než deset let ve stálém angažmá. Na prknech, která znamenají svět se Horáčková stala Haničkou z Jiráskovy Lucerny i Jessicou ze Shakespearova Kupce benátského a vyjma těchto rolí na sebe výrazněji upozornila také ztvárněním Nastasji Filipovny z Idiota Fjodora Michajloviče Dostojevského inscenovaném J. Janěkovou starší na prknech Moravského divadla Olomouc, kde hostovala. Horáčková se mimo divadelních rolí objevuje velmi často na veřejnosti také s mikrofonem v ruce jako moderátorka rozličných dětských, kulturních, společenských či sportovních akcí, popřípadě také namlouvání televizních a rozhlasových reklam.

Kateřina Horáčková – Mendlová si svůj oficiální herecký debut před kamerou odbyla v roli Kristýny z Pinkavovy komedie Zázračné dítě a mimo této role jsme ji měli možnost spatřit také jako služtičku v pohádce režisérky V. Jordánové Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále. Před filmovou kamerou se Horáčková objevila také jako zdravotní sálová sestra v cenami ověnčeném psychologickém dramatu J. Jireše Dvojrole a prozatím naposledy jsme ji měli možnost spatřit coby služku u sedláka v oblíbených Četnických humoreskách A. Moskalyka.

Kateřina Horáčková-Mendlová je ale mimo stříbrná plátna, televizní obrazovky či divadelní prkna známá také z rozhlasového éteru. Po osmiletém působení v radiu Kiss Hády je možné její hlas v současné době slyšet z frekvencí Českého rozhlasu Brno, kde je moderátorkou pořadu nazvaného Srdcovky.

zdroj: Daniel Rubeš - Lexikon osobností české a slovenské republiky

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kateřina Jírů

Jírů Kateřina

Naposled navštívené:
Kateřina Jírů

Jírů Kateřina