Mrzáci (1960)

Mrzáci (Les tortillards)
75 %
 
 

Les tortillards

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 82 min.
„Louis de Funès v roli nebezpečného vynálezce“
Úspěšný podnikatel a vynálezce Émile Durand vyvinul insekticid a spřádá plány na jeho využití. Do jeho plánů ale zasahuje syn Gérard, který se zamiluje do herečky z kočovné společnosti. Durand s tím samozřejmě nesouhlasí a s Gérardovým odchodem k divadlu se nemůže smířit. Pak ale dostane nápad, že divadlo by se dalo využít k propagaci jeho vynálezu.

Film MRZÁCI (Les tortillards) natočil francouzský režisér Jean Bastia, který sice tímto počinem nepřesáhl dobový průměr, pomohl ale k růstu Louise de Funese do hlavních rolí tyranských otců a šéfů společnosti, které s přehledem hrál později v šedesátých letech. Film měl premiéru 30. prosince 1960 a v kinech překročil miliónovou hranici návštěvníků.  Autor: argenson

režie:
Jean Bastia
 
 
hraje:
Louis de Funès (Émile Durand, vynálezce), Jean Richard (César Beauminet, ředitel divadla), Roger Pierre (Gérard Durand), Danièle Lebrun (Suzy Beauminet), Annick Tanguy (Fanny, Césarova žena), Madeleine Barbulée (teta Adelaide), Robert Rollis (Ernest, člen divadla), Christian Marin (Léo, Durandův spolupracovník), Max Desrau (Pépé), Albert Michel (četník), Pierre Mirat (cestující ve vlaku), Mario David (řidič), Jean Berton (pan Laporte, úředník), Louisette Rousseau (domovnice), Jean Sylvain (domovník), Robert Destain (režisér), André Dalibert (pan Grandjean), Charles Bouillaud (starosta), Nono Zammit (herec), Max Elloy (pan Bonfils), Marcel Loche, René Hell, Nicky Valor (Céline Valmont)
 
 
scénář:
Jean Bastia, Pascal Bastia, Guy Lionel
 
 
kamera:
Claude Renoir
 
 
hudba:
Louiguy
 
 
střih:
Suzanne de Troeye
 
 
zvuk:
André Louis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.