Duben
ohodnotit

Hobit: Bitva pěti armád [2k digital]

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Další název:
Der Hobbit 3 - Die Schlacht der fünf Heere; The Hobbit: There and Back Again; Hobit: Bitka piatich armád (SK)
Rok:
2014
Délka:
144 minut
Premiéra v ČR:
11.12.2014
„Vydej se na poslední cestu do Středozemě“

Komentáře k filmu Hobit: Bitva pěti armád

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Rychlý vstup do   závěrečného děje bez   většího vysvětlování   událostí předešlých.   Proč ne, protože, kdo by   šel na třetí díl   nepřipraven (i když znám   jednoho, který šel kdysi na   Angeliku a sultán jako na   první film a netušil o čem   je řeč).
Drak Šmak   efektně chrlí oheň a mohu   říct, že zrovna v jeho   scénách byl zvuk naprosto   úžasný. Nebo to možná   bylo tím, že jsem seděla v   druhé řadě, ale třásla se   pode mnou podlaha. Zakrátko   byl však drak efektně   sestřelen a byl nahrazen   trpaslíky a Thorinem Pavezou,   který efektně hřímal   hlasem Richarda Armitagea, ale   propadl kouzlu zlata, za co by   zasloužil .... Naštěstí se   na konci trochu vzpamatoval.   Ještě předtím však došlo   k zajímavé vsuvce, kdy   Galadriel s několika kolegy   osvobozovala Gandalfa a je   třeba souhlasit s   nejmenovanou známou   recenzentkou, že když holky   mají své dny, není dobré   je moc dráždit. Poté již   nastoupila bitva, která   trvala téměř půl filmu,   kde se různě odehrávaly   malé i velké příběhy,   někdy smutné, někdy   veselé. Legolas trošku   okoral, linie s Tauriel, jak   už jsem předeslala u   druhého dílu, mi nějak   nevadí a Thranduil si u mě   trochu vylepšil reputaci.   Také již minule jsem byla   spokojena s Lukem Evansem v   roli Barda lučištníka a je   dobře, že dostal více   prostoru. Roli vůdce se   chopil velmi rychle a   efektně, však má taky   natrénováno z Drákuly, tady   je však jeho postava přeci   jenom kladnější.
Opět se hýřilo efekty,   vtipnými kousky, zdařilou   výpravou a stylizací,   waúúú efekt se však již   nekoná, to by nesměl   předcházet Pán prstenů.   Pro nostalgii jsem si po   návratu z kina pustila   alespoň trailery.
A s   Ianem McKellenem zase mlátili   o zem.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2016
Nevěrohodné souboje
Svět Fantasy má něco do   sebe, světy tajemné   záhadné osídlené   zvláškními bytostmi, nic   proti tomu, naopak tajuplné   světy mam rád, ale tady to   degradují naprosto nereálné   akční bitevní sacény,   když skupina nesmrtelných   trpaslíků klaďasů   likviduje jak na běšícím   pásu jednoho záporáka za   druhým. Tuhle pohádku   tvůrci přehnali, je to   spíš parodie .
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2021
Cesta tam a späť
Začiatok bol fenomenálny,   súboj s drakom Šmakom.   Slušné vizuálne orgie.   Potom nasleduje pochod zo   zničeného Jazerného mesta.   Nesie chýbať Saruman, to   boli časy, keď ešte sa   nemusel so Saronom ani s   deviatimi. No a zasa budem asi   SPOILERovať, takže dopredu   upozorňujem, že zbytok   komentára bude skôr taký   súhrn a zopár poznámok.   Takže kniha už dávno   skončila, ale dej pokračuje.   Prvú trištvrtehodinu to bol   klasický hobitovský film,   zbytok o dĺžke dvoch hodín   boli čisto bitky. Niežeby   neboli natočené orgisticky a   strhujúco, ale trvalo to fakt   chvíľami príliš. A teraz k   poznámkam. Nechápem akúsi   otrasnú módu v týchto   hollywoodskych veľkofilmoch   umiestniť postavu, ktorá je   čistokrvný idiot. Je to   postava, ktorú tam asi dajú   schválne, aby vám pila krv.   Áno, mutant Alfrid. Jej   chovanie je z inej planéty a   možno to ani nie je čistý   idiot, lebo tým urážam   idiotov. Už som sa tešil,   že ho na začiatku zavesia,   ale nie... Bard musí byť   proti. Čo som sa celý film   nadúfal, že ho sejme nejaký   ohyzd, ale takéto pijavice   prežijú asi všetko. Ďalej   na Thorinovi a vlastne dosť   iných vidíme, čo zlato vie   spraviť s človekom, tu   trpaslíkom. Samotná bitka.   Bezkonkurenčne najsexi,   najelitnejší,   najmodernejší,   najodvážnejší sú   ohyzdovia, často jazdiaci na   prekrásnych vrrkoch a   využívajú fenomenálnu   techniku s pomocou zlobrov.   Keď zaznejú trúby a začne   pochod, to sú vizuálne   orgie. Krásny znak úpadku,   zániku, pádu všetkého   pekného. Na konci sa konečne   objavujú orli. Čosi som   prečítal ako prebiehala   výroba tejto trilógie, že   pôvodne to ani točiť Peter   Jackson nemal a všetko sa   točilo tak trocha narýchlo a   začínalo sa od znova a   takzvane na kolene. Dokonca   diely mali byť dva, až na   poslednú chvíľu to dali na   tri. Myslím však, že to ani   moc nepoznať. Naopak, cením   si napríklad, že každý kto   čítal Hobita, tak musí   uznať, že je to skôr   rozprávka, ale tu ten film   bol točený trocha   vážnejšie a dospelejšie.   Aj keď ma mrzí, že   posledný diel je troška   slabší ako predchádzajúce,   celá tá trilógia je   úžasná. Myslím, že   podobne ako Pán prsteňov   projekt, na ktorý sa vo   filmovom svete nezabudne
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Pro mě osobně nej díl   trilogie nebylo to vůbec   protahovaný,nenašel jsem   nudné a dlouhé   dialogy,akční scény byli   skvělý,příběhově mi to   taky sedlo,efekty se povedly,   s hereckými výkony taky   spokojenost,z těch třech   dílů tenhle rád uvidím   znova.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Poslední díl série Hobbita.   Jackson zde dovršil své   dílo. Zde musím říct, že   mě film nezklamal, věděl   jsem, že snímek bude   kvalitní, ale stejně si   myslím, že se jedná o   nejslabší díl série.   Doléhala na mě tíha, že se   film už opakuje. Bitva pěti   armád vlastně nepřinese nic   nového, kromě nového   příběhu. Vše ve filmu   parádně sedí, ale místy   stereotypní scény a pro mě   nezáživný zakončení mě   nutí ubírat hvězdičky.
Zakončení série Pána   prstenů mělo úplně jinou   kvalitu, ale i tak je Hobbit:   Bitva pěti armád povedený   film.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2019
Nechce se mi moc komentovat   každej díl zvlášt,   protože každý má své   plusy a mínusy. Rozuzlení   téhle trilogie se mi ale   líbí nejvíc. Zde bych   vyzdvihnul hlavně takřka   oscarové výkony Thorina a   Bilba. Tihle dva docela   slušně potahali celou   trilogii a byli pro mě velmi   příjemným překvapením. Za   mě je tenhle závěr 100%
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2015
U konce druhého dílu jsem   doufal, že ten třetí to   dožene za oba, ovšem nestalo   se-právě naopak. Co se nedá   upřít opět skvělá   vizualizace, efekty,   ztvárnění postav a   prostředí (ale to už beru   trochu jako standard a čekám   něco navíc), ale ten děj :/   Půlka filmu je rádoby   obrovská bitva s rádoby   hromadou zvratů ale přitom   vše takové slepované,   zdlouhavé, uměle   srdceryvné...Já jsem tedy   byl rozhodně zklamán.
T2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $250miliónov║Tržby USA   $255,119,788║Tržby   Celosvetovo $956,019,788▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $39,058,268 //počet   predaných kusov 1,332,122║   Tržby za predaj DVD v USA   $22,836,143 //počet   predaných kusov 1,377,900║   ani z ďaleka sa toto   počítačové premrštené   hýrenie nemôže priblížiť   pôvodnej trilógii, veru ani   z ďaleka, počítačovo   vytvorené armády ako z   počítačovej hry stojace v   rovných šíkoch,   vyumelkovaná krajina naokolo,   muflóny, parohatý daniel,   medveď, všetko ide húfom do   boja... ako riadna konkurencia   pre Narniu, viac umelé to už   ani byť nemohlo, príbehová   kostra len povrchný balast   bez niečoho pevného,   hmatateľného, bez kúska   rozumného konania postáv,   zas detinské handrkovanie o   nič, všetci chcú zlato,   opäť postavy bez iskry a na   záver ten dramatický oblúk   u niektorých postáv,   kryštalizovanie vzťahov,   tlačenie na emócie, no   všetko smeruje skoro do   prázdna, riadny prešľap pre   Petra Jacksona, k čomu bolo   natočiť takúto prázdnu   trilógiu? peniaze, peniaze,   peniaze, začína z toho byť   v Hollywoode len prašivý   biznis /35%/
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Ta zhmotněná fantazie   tvůrců podle čteného slova   je neuvěřitelná... Tolkien   by byl na celou tuto tvorbu   pyšný a možná jej   samotného při tvorbě   těchto publikací nenapadla   taková vizualizace postav,   dějů, prostředí... Pýchou   se jistě zdmouvá v rově.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2019
Příběh pokračuje a přes   mnohé peripetie vrcholí   velkolepým střetem   shromážděných vojsk lidí,   elfů a trpaslíků před   Osamělou horou. Dorazí i   skřeti. Štěstěna se   přelévá z jedné strany   konfliktu na druhou, v bojích   zahyne Filli, Killi, Thorin i   vůdci skřetů. Krvavé boje   jsou nakonec ukončeny Orly,   které přivedl Radagast.   Bilbo se loučí s   přeživšími trpaslíky a   spolu s Gandalfem odcházejí   do Kraje, Legolas opouští   otce a vydává se do Gondoru   najít Aragorna - Chodce.   Bilbo již není doma   očekáváný – je   pokládaný za mrtvého, jeho   věci jsou rozprodávány, ale   vše se nakonec urovná.   Konečně je klid a můžeme   očekávat další   dobrodružství v podobě   příběhu „Pán   prstenů“.
Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2017
Stokráte opakované nic,   stejně jako u Pána prstenů.   Ani nevím, proč takovéhle   filmy sleduji, když mě to   absolutně nebaví. Dokonce   jsem v kině na jednom z těch   dílů Hobita, nevím už   přesně na kterém, ale asi   druhý díl, usnul.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2014
Masakr jak u Stalingradu! Sice   natahovaný jako kšandy,   chvílemi už i otravný,   celkově je to však povedená   tečka za jedním lupičským   výletem ze stránek knížky   až na stříbrné plátno.   Potěšil mě šílený Thorin   (geny, no), sportovec Azog   provozující freediving v   kategorii Variable Weight i   kobercový nálet Šmaka   středního doletu. Zejména   to, jak nakonec velmi stylově   natáhnul brka. A co mě   naopak nejvíc vystrašilo?   Byla to ta neskutečně   nasraná Galadriel! Nebohému   Sauronovi předvedla v praxi,   že i sebelíbeznější elfka   s roztomile špičatýma   ušima (mám nový fetiš :-)   je jenom obyčejná ženská,   která když má své dny, tak   je nebezpečnější než   devět ozbrojených chlapů a   umí zprdnout na tři doby i   sebedrsnějšího vládce   temných sil.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Jak Péťa vařil kaši...
Péťou rozuměj Petera   Jacksona a kaší rozuměj tu   nastavovanou...
Kdo   četl knižní předlohu,   pochopí co mám na mysli.
Děj "Pěti   armád" vlastně   začíná tam, kde kniha   končí.
Lidé   odprásknou draka, radují se   a finito. Proč se tedy   musíme prokousávat dalšími   bez mála dvěma a půl   hodinami děje? Vysvětlení   mám jen jedno- peníze.   Smutné...
Poprvé tak   máme možnost podívat se   Středozemě očima někoho   jiného než J.R.R. Tolkiena   (konkrétně čtyř   scénáristů) a podlé mého   je to pohled neradostný.
Jackson do příběhu   zamíchal Skřety, Saurona,   nějaké nové příšery a   spoustu nudného blábolení   (už jste někdy viděli   půlku IMAXu chrápat?).
Také jsme svědky bitvy,   kterou vedou zlatem   pobláznění Trpajzlíci   proti lidem a Elfům a my co   jsme žmoulali prstíky   celému Společenství v   Pánovi prstenů najednou   nevíme komu fandit. Vůdce   Elfů je hňup, Thorin se   chová jako debil a Bilbo,   který má být hlavní   postavou najednou nemá co na   práci.
Vše tak   zachraňují bitvy, ve   kterých Jackson ukazuje svou   téměř nevyčerpatelnou   fantazii a invenci. Proč   téměř? Protože i tady už   režisérovi dochází   dech...
Nejlepší   kousky si opět nechal pro   svého oblíbence Legolase,   jehož   "sniprování" lukem   ze skály je   nejzábavnějším momentem   filmu.
Jinak je to   ovšem přehlídka dosti   nepravděpodobných soubojů i   zápasů s fyzikálními   zákony...
Také mi   přišlo, že některé scény   (což u něho není   obvyklé)režisér prostě   odflákl. Jízda po hřebenech   na nějaké kozoovci by se   hodila spíše (dej mu pán   bůh věčnou slávu) do filmu   Karla Zemana, než do   vysokorozpočtového   hollywoodského spektáklu.
Naopak se mi líbil design   Skřetů. Jejich vůdce   nápadně podobný Jirkovi   Mádlovi byl faakt hnusnej.
No. Naplival jsem už na   Bitvu pěti armád dost a   věřte mi že nerad.Peter   Jackson je mým oblíbencem   již od prvních filmů,   poslední Hobit je ale podle   mého jeho doposud   nejslabším filmem. I tak   jsem ale dal slušných šest   puntíků, protože na míň   to rozhodně není. Ale když   si někdo nasadí laťku...
radegaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Famozní závěr
Mně osobně se finále   trilogie líbilo ze všech   dílů nejvíc. Příběhové   oblouky do sebe konečně   zapadly (a fungují docela   slušně i z hlediska   samostatného filmu),   spektakulární akční scény   konečně začaly sloužit   vyprávění ), prakticky   všichni herci ze svých   postav vyždímali maximum.   Líbí se mi jak je dusivá   atmosféra přicházející   bitvy vyvažována komickými   vložkami. Vůbec největší   radost jsem měl z vývoje   postav Bilba a Thorina,   jejichž vztah byl tím   nejdůležitějším motivem   knihy, a kterému se zde   konečně dostalo zasloužené   pozornosti. Nejpěknější   atrakcí pak asi bude nájezd   Bílé rady na Dol Guldur. No   a návrat Bilba domů a   propojení trilogií... vyšlo   taky pěkně. Absolutní   hodnocení. Bitva pěti armád   za vidění určitě stojí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2016
Nastavovaná kaše Pána   Prstenů postrádá jakýkoli   "sex appeal". Je   dlouhá, nudná a nadlouho   nezaujme. Divím se vysokému   hodnocení. Pořád stejné   počítačové efekty a bitvy.   Je to nudáááá!!!
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2015
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
(Vopred sa všetkým   ospravedlňujem za   rozsiahlejšiu dĺžku   komentára ale kedže je to   posledný diel celej ságy o   Stredozemi chcel by som   zhodnotiť nielen bitku   piatich armád ale celú   trilógiu Hobbit a nadviazal   by som aj na Pána   Prsteňov).Musím sa   priznať,že sa mi ťažko   hovorí o poslednom diely...no   ale začnem.Jednotka bola   rozprávková nostalgia a   nádherne som si oživil   spomienky na Pána   Prsteňov,druhé pokračovanie   je akčné dobrodružstvo a   pokračuje v rýchlom tempe a   než sa stihneme poriadne   rozhliadnuť tak rozzúrený   Smaug vylieta z Ereboru...no a   trojka je epické vyvrcholenie   celej ságy a finálna bitka o   Stredozem(Teda aspoň vo   verzii Petra Jacksona...v   knižnej predlohe sa to až   tak nevyostrovalo).Bitka   piatich armád pokračuje tak   povediac okamžite po   skončený Smaugovej Pustatiny   a ani sa nenazdáte a   rozzúrený drak ničí jeden   dom za druhým a prekrásne   mestečko padne popolom(Tu   musím pána P.Jacksona   pochváliť,pretože ukázal   jeho prirodzenú hravosť a na   mesto v plameňoch som pozeral   s padnutou sánkou...o to viac   ma mrzelo,že drak za 3   minútky padol)...no a tu   kniha končí ostalo nám pár   posledných stránok a tu   zasiahli scenáristi,ktorý   museli vymyslieť   príbeh,ktorý by ako tak   dával zmysel...podarilo sa im   to pokiaľ sa pýtate.Všetky   tie rozdiely,ktoré sú v   rozpore s knihou(Azog,Legolas   a celkovo aj bitka)Jackson   pekne zúročil a nakoniec to   dávalo aj zmysel(Z čoho som   bolo úprimne   potešený).Príbeh pokračuje   a musím sa priznať,že   Thorinovo správanie mi robilo   menšie vrásky na tvári a   Bilbo zrazu nevie čo má   robiť a tak sa snaží   odvrátiť boj...medzitým sa   Legolas s Tauriel vy dáva do   Gundabádu a Galadriel si   vybavuje účty so   Sauronom.Nastáva deň bitky a   Elfovia,ľudia,trpaslíci a   samozrejme ohizdi sa   stretávajú v jednej epickej   bitke na,ktorú Stredozem   nikdy nezabudne.Boje sú   kruté a prvý krát za   Hobbitiu Trilógiu som si   povedal...teraz to môžem   porovnávať s Pánom   Prsteňov.Jackson si do tejto   poslednej bitky povolal snáď   všetky nechutnosti zo   Stredozeme(Zeme-žrútou,mufl?   ?nov,sobov a ešte neviem   akých Trollov).Thorin a garda   trpaslíkov idú do boja a   všetko to smeruje k   zamrznutému jazeru.Následne   nastáva mnoho dá sa povedať   súbojov jeden na   jedného...navracia sa Legolas   s Tauriel a samozrejme   predvádzajú elfské   popieranie gravitácie...teda   hlavne Legolas.Mnoho   dojemného umierania a   záverečná bitka Thorin   versus Azog...a koniec   filmu.Samozrejme film som   nemohol dopozerať bez toho   aby som neplakal,pretože   finále je jednoducho   neskutočne dojemné...no   ťažko sa o tom   hovorí,takže si to radšej   pozrite a uvidíte.Následne   Bilbo prichádza do svojho   rodného mesta...a už len   uvidíme scénku zo začiatku   Pána Prsteňov...titulky a ja   pozerám a hovorím si Sága o   Stredozemi je   dokončená,cesta Tam a Späť   je na jej konci.Už žiadne   ďalšie čakanie na nový   diel a žiadny návrat do   tejto prekrásnej   krajinky...všetko sa   jednoducho uzavrelo a je   škoda,že je už po   tom,pretože keď som pozeral   tie bonusy z natáčanie   hovoril som si taký zohraný   personál sa len tak   nevidí.No čo už toto je   jednoducho koniec a ja sa   cítim tak trochu   prázdny...ale asi sa vrhnem   znova na celú Ságu a užijem   si ju celú po kope.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2016
Podle mě nejvíc akční z   trilogie hobitů. Jak to   vidím já ? Malej chvilku   poblouzněnej pak zase   čestnej poráží velkého   ošklivého chvíli utopeného   a posléze propíchlého.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Velkolepá podívaná, která   nezklame. Znalcům Tolkiena   nejsou zklamáni a ti co to   nečetli budou uneseni.
Georgie2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2015
Všechno, co mi z třetího   Hobita uvízne v hlavě, bude   samá rvačka a dojemné   umírání, v některých   případech natahované až na   hranici únosnosti...(no   dobře, taky Bard se synem).   Zbytečnější dobrodružný   film už jsem dlouho   neviděla. Jediné, na co jsem   ještě zvědavá, je   Upřímný trailer, který mi   snad i potřetí zvedne   náladu a umožní se   Jacksonově zlatému   šílenství pořádně   vysmát.
Hakamiah
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Hrůza
Strašné. Prostě strašné.   Naprosto vygumovaný, tupý   akční film který s   Tolkienem nemá nic   společného. S knížkou to   mělo společné jen název.   Jinak naprosto trapné efekty,   spousta trapných dojemných   scén (co to sakra bylo s tím   Thorinem a Kilim? Jsem myslel,   že mu u té brány vlepí   pusu) a nejvíc nerealistický   boj Legolase. A zeměžrouti?   Jako vážně? A co tak   bojovat ještě ne o horu ale   o koření, co?
Toto   byl jednoznačně jeden z   nejhorších filmů co jsem   kdy viděl, jestli ne vůbec   nejhorší. A jestli tenhle   paskvil má přes 80, tak se   asi někdo zbláznil.
angi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2014
Hobit
Do kina jsem šla na Hobita s   vědomím, že děj se bude   točit hlavně kolem bitvy.   Takže, i když se mně líbil   tento díl o něco méně než   předešlé, nebyla jsem   zklamaná. Efekty opět   krásné a setkání se   známými postavami bylo   milé.
leonardos
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2014
zmatení
no od tohohle filmu jsem   čekal víc nebo vlastně jsem   čekal přesně tohle, pár   lidí umře aby se neřeklo, u   některých věci jsem ze   zastavil jako jestli to myslí   vážně, něco tam prostě   chybělo aby to bylo ono, v   prvním díle to bylo ve   druhém se to ztrácelo a v   tomhle už nebylo to kouzlo z   "hobitího světa."   60%
gindolfin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Katastrofa
Jak pečlivě a citlivě   natočil Jackson Pana   Prstenů, tak odflakl Hobita.   Bitva byla očividně moc   drahá, tak ji dal velice   málo prostoru. Místo toho se   soustředil na osobní souboje   hrdinů. Míra nadsázky   překročila únosnou mez. Ani   se nedovíme jaký byl   vysledek bitvy. A Dain na   praseti uz byl jenom poslední   kamínek na hrobu tohoto   filmu. Děs!
Lablynt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Nechápu, co se vám na tom   nelíbí? Hobit aneb cesta tam   a zase zpátky je úžasná   kniha. A film je dokonalý.   Sice se tam o bitvě nepíše,   ale je výboně zpracovaná a   já se neubránila a znova   jsem brečela nad Thorinem :)
CapTomas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2014
Od finále celé trilogie   Hobita potažmo Pána   prstenů, jsem doufal ve   velkolepé zakončení. ale   bohužel to se nekonalo.   Některé pasáže byly   povedené ale celkově to na   mě působilo a asi jako na   většinu, která byla v kině   se mnou DOBRÉ, ale nic víc.   Dějově to nebylo vůbec   špatné, avšak nebyla tam   žádná pasáž filmu, kterou   bych si zapamatoval a ohromila   mě viz. finální bitvy v   Návratu Krále. Tak aspoň   že tam byla Tauriel   (Evangeline Lilly) na tu se   dalo aspoň koukat :-).   Konečné zhodnocení:   přišlo my to odfláknuté a   že z toho prostě Peter   Jackson nedostal všechen   potenciál jaký to mělo a co   by si to zasloužilo.
LoveMovies
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2014
The Hobbit: The battle of the five armies (Hobit: Bitva pěti armád)
Tak jsem zpátky z kina a mé   poznatky jsou asi takové:Ta   fronta na lístky se snad   nekrátí.Au, můj zadek. Dvě   a půl hodiny na té   nepohodlné sedačce, není   žádný med.Au, můj nos. Ty   brýle jsou sakra těžké,   ale přestanu si tu stěžovat   a zpátky k filmu. Abych šla   s pravdou na povrch, tak jsem   nemohla odtrhnou zrak od   plátna, i přesto že mi   některé scény přišli   úsměvné a už jsem jen   čekala kdy Frodo někoho,   nehledě na pohlaví,   políbí. Konečně je tu ta   dlouhoočekávaná válka a   musím říct, že se jim   povedla. Hned na začátku mi   bylo Šmaka líto, sakra já   toho draka zbožňuju! Děj se   tak pěkně natahoval, ale já   si to užívala. Vzhledem ke   skutečnosti, že jsem   příznivcem Pána Prstenů i   Hobita, musím vřele   doporučit.
Michalka.92
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2014
mírně depresivní
Film se mi líbil i když asi   jako většina musím říct   čekala jsem víc, některé   efekty byly až moc   přehnané. Osobně si   myslím, že film se setkává   s takovou kritikou protože je   posledním dílkem skládačky   co se našich drahých hobitů   týče a tak každý   očekává epické   zakončení, ale ono je jaksi   průměrné. A jen bych   chtěla dodat, že když   někdo k fantasy filmu do   kritiky napíše, že je to   nereálné a tím pádem   kravina, zní to vážně   směšně.
laida666
Hodnocení:
Přidáno: 20.1.2015
laida
Dnes sem se byla podívat.   Nevím jak pro ostatní ale   pro mě to byla neskutečná   podívaná. Bitva pěti armád   je plná krásných okamžiku   i nečekaných věcí. Legolas   opět ukázal co umí tak jako   ostatní. Pro mě jako   ženskou byl ten nej a nejvíc   sexy Torin Pavéza

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih162236minih162236Čas čarodějnic (2018) [TV seriál] 
A Discovery of Witches n
minih60345minih60345Můj kamarád tiká (1987) 
Můj kamarád tiká n
minih29248minih29248Tygr a drak (2000) 
Wo hu zang long n
minih31937minih31937Jeden hot a druhý čehý (1978) 
La zizanie n
minih67683minih67683Balada o smutné trumpetě (2010) 
Balada triste de trompeta n
minih71886minih71886Najít štěstí (2009) 
Finding bliss n
minih68808minih68808Příběhy starého lesa (2009) [DVD] 
Príbehy starého lesa n
minih42873minih42873Kvaska (2006) 
Kvaska n
minih23105minih23105Výstraha (1953) 
Výstraha n
minih39315minih39315Zpovídám se (1953) 
I Confess n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

 Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
Hobit: Šmakova dračí poušť n
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

 Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
Hobit: Neočekávaná cesta n
The Hobbit: An Unexpected Journey
Žánr: fantasy / dobrodružný / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Zrození naděje (2009)

 Zrození naděje (2009)
Zrození naděje n
Born of Hope
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Kate Madison

(spin-off)

Lov na Gluma (2009)

 Lov na Gluma (2009)
Lov na Gluma n
The Hunt for Gollum
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Chris Bouchard

(spin-off)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

 Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Pán prstenů: Návrat krále n
The Lord of the Rings: The Return of the King
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

 Pán prstenů: Dvě věže (2002)
Pán prstenů: Dvě věže n
The Lord of the Rings: The Two Towers
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)

 Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Pán prstenů: Společenstvo prstenu n
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

The Return of the King (1980) [TV film]

 The Return of the King (1980) [TV film]
The Return of the King n
 
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

Pán prstenů (1978)

 Pán prstenů (1978)
Pán prstenů n
The Lord of the Rings
Žánr: animovaný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Španělsko
Režie: Ralph Bakshi

(spin-off)

Hobbit (1977) [TV film]

 Hobbit (1977) [TV film]
Hobbit n
The Hobbit
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

The Hobbit (1966)

 The Hobbit (1966)
The Hobbit n
 
Žánr: animovaný
Země: Československo / Spojené státy americké
Režie: Gene Deitch

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

05:25 - 06:00

23 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 05:55

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:50 - 06:00

58 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10