Duben
ohodnotit

V zajetí démonů

The Conjuring

Další název:
V zajatí démonov (SK)
Rok:
2013
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
25.7.2013

Obsah filmu V zajetí démonů

 
Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první. Ještě dříve totiž došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni se utkat s mocnou démonickou bytostí.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 18.01.2015 HBO

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
RECENZE: V zajetí démonů je nejhrůzostrašnější horor, který už každý viděl

Snímek V zajetí démonů v režii hororové superhvězdy Jamese Wana, který si jméno udělal na sérii Saw, provázejí slova o "nejhrůzostrašnějším případu podle skutečné události". Poctivé řemeslo ho však nezachránilo. číst dál

Hodnocení: 45 %

 
 
V zajetí démonů

Pokud máte rádi strašidelné horory, tak úspěšný kousek V zajetí démonů je něco pro vás. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
James WanJames Wan  
hraje:
Vera FarmigaVera Farmiga..... Lorraine Warrenová [39]   
Patrick WilsonPatrick Wilson.....Ed Warren [39]   
Ron LivingstonRon Livingston.....Roger Perron [45]   
Lili TaylorLili Taylor.....Carolyn [46]   
Joey KingJoey King.....Christine Perronová [13]   
Shanley CaswellShanley Caswell.....Andrea Perronová [21]   
Hayley McFarlandHayley McFarland.....Nancy [22]   
Mackenzie FoyMackenzie Foy.....Cindy [12]   
Kyla DeaverKyla Deaver.....April   
Sterling JerinsSterling Jerins.....Judy Warrenová [8]   
Marion GuyotMarion Guyot.....Georgiana   
Steve CoulterSteve Coulter.....otec Jordan [52]   
Joseph BisharaJoseph Bishara.....Bathsheba [42]   
Courtney LakinCourtney Lakin.....student   
Cabrenna H BurksCabrenna H Burks.....student [41]   
Mellie BoozerMellie Boozer.....student   
scénář:
Chad HayesChad Hayes  
Carey HayesCarey Hayes  
hudba:
Joseph BisharaJoseph Bishara  
Mark IshamMark Isham.....téma rodiny [61]   
kamera:
John R. LeonettiJohn R. Leonetti  
střih:
Kirk M. MorriKirk M. Morri  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V zajetí démonů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Úžasný horor podle skutečných událostí,   který mě doslova nadchnul. Rozhodně doporučuji   každému, kdo má aspoň trochu rád horory.
POMOthy
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2018
"Pozrite, ako vás dostanem aj so stokrát   videným!", povedal si talentovaný James   Wan. Parádna filmárčina, hlavne tie dlhé   úvodné zábery. Poctivá atmosféra 70. rokov,   ktorá strašidelným domom svedčí najviac.   Kvalitní herci, hrátky so zvukom. Áčková   žánrovka, na ktorú môžu byť Warneri pyšní.   Ale záver mohol ponúknuť viac. Prvý REC holt   nasadil latku finálneho vygradovania sakra   vysoko.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2018
Trošku ohrané, ale když se toho ujme dobrý   režisér, který ví co a jak, tak z toho může   vzniknout právě V zajetí démonů. Nejednou,   vlastně hodněkrát jsem byl připravenej se   leknout, ale vždy se to vyvinulo tak, aby to   překvapilo :) .. Postupem času už víte co   čekat a zároveň do děje přichází i dvojce   vymítačů, kteří vše trochu zklidňují, ale   zárověň tomu dodají nový směr. A vzkaz pro   lidi co nemají rádi horory: Bude lepší když   se vyhnete tomuto snímku velkým obloukem :) .   .... HODNOCNÍ: 90%
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Za rok 2013 je film „The Conjuring“ asi   najlepšie natočenou vecičkou v žánru horor.   Slušná atmosféra, veľmi sympatické herecké   výkony (z čoho connection V. Farmiga / P. Wilson   je super) a ešte k tomu základ tvorí „true   based story“. Z mojej strany príjemné   prekvapenie. Osobné hodnotenie: 81%
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA   $137,395,174║Tržby Celosvetovo $318,000,141▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,275,784║   Tržby za predaj DVD v USA $15,783,458║ __The   Exorcist dostal konečne poriadku konkurenciu!__   No James Wan sa teda pekne vyšvihol, tak dokonale   vypracovaná atmosféra, sila, som to po celý   čas hltal ako malinu, aj prísediaci chalani v   kinosále čo si posmešne prvých 20minút stále   čosi žundrali a chrúmali popcorn potom zmĺkli   a bez dychu sledovali film som potom ani nevedel   že sú tam,... no dostalo ma to ako už dlho nič   v tomto žánri a to hlavne keď si uvedomíme že   tématický podobných filmov tu máme už   nespočet a toto je maximálne bez zaváhania   fungujúca vec, výborná kamera, neskutočná ale   neskutočná atmosféra umocnená v doprovode z   účelovým zvukom a hudbou, herecky bez   zaváhania, delikatesa sú masky a figurína   Annabell, ... až na ten záverečný happy end   ale ten prepáčim. Fajnšmekrový horror ktorý   si ostatné horrory dáva na raňajky. /videl v   kine: 100%/ __
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2018
Skutečný příběh, který si filmaři   pochopitelně přibarvily podle svého. Poslední   dobou se s takovými duchařskými lekačkami   roztrhl pytel.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Nějak se to dobře sešlo, že jsem byl správně   naladěn a dostal jsem to, co jsem od filmu   přesně čekal. Tyhle horory mi vyhovují.   Nemusím ty, kde si připadám, jak na jatkách   ani jiné, kde jsou sice špičkové efekty, ale   ve finále je to taková slátanina, že mi to   hlava nebere. Tohle takovýto "domácí   strašení" mi plně vyhovuje a já jsem se   bavil.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Bubáci
Hororová mozaika poskládaná dohromady z   různých snímků. Od Čarodějek ze Salemu(1957)   přes Hitchckockovy Ptáky(1963) až po Vymítače   ďábla(1973). Říznutá dokumentárním stylem o   životě a působení Eda a Lorraine   Warrenových.Režisér James Wan s těmito prvky   však pracuje volně a v zásadě docela   zajímavým způsobem, jako totální vykrádačku   bych to nedefinoval, jako inspiraci rozhodně   ano.Rodina dálkového řidiče zakoupí od banky   v odlehlé oblasti dům o jehož temné minulosti   jim není nic známo a tak hned po příjezdu se   začínají dít podivné věci a zlo začíná   své rejdy. Obyvatelé domu se za chvíli   zorientují , že se nejedná jen o meluzínu v   komíně a paní domácí navštíví přednášku   E+L Warrenových.Co se bude dít dál divák   tuší ale rád se nechá překvapit...Na vcelku   malé ploše jednoho domu rozehrává Wan docela   zajímavou podívanou která je svým způsobem i   docela uvěřitelná a postavy se nechovají jako   naprostí idioti . Ráz i atmosféru 70. let   minulého století neničí mobilní telefony ani   internet a tak všichni zůčastnění musí makat   na likvidaci démona takřikajích za své.Pokud   připustíme, že jsou na tomto světě věci   které jsme zatím nepoznali či nepochopili což   nám film docela umně předkládá pak je to   docela slušná zábava v klidu domova.   Silnější hudební motiv by se jistě hodil   jakož i lepší popis toho proč zrovna tento   dům , za čtyř hvězdy na duchařinu docela   koukatelné.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Snímek v podstatě spojuje dvě velice známé   dějové linky do sebe a tím je motiv   strašidelného domu a vymítání ďábla. A   nedopadlo to zle. Sice je to už po všech těch   filmových zpracováních značně   předvídatelné, ale proč si tím kazit   zážitek. Prostě vypnout a myslet je na toto.   Dějství se rozběhne nevinně a po seznámení   všech patřičných postav se začne atmosféra   pomalu zahušťovat a dramaticky zatemňovat, až   se dočkáme nervydrásajícího finále, které   pochopitelně skončí tak, jak skončit má.   Příběh sleduje paranormální vyšetřovatele a   oběti, čímž dosáhne úroveň intenzity a   děsivosti. Snímek je na velmi vysoké úrovni a   nelze tomu nic upřít. Takže zhasnout všechna   světla, naprostý klid a zapnout Play. Do   rozsvícení lampičky dávám dvacet minut.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2016
The Conjuring
V Zajatí Démonov je vo svojom žánri (Horory   podla skutočných udalostí) asi to n... (Veď vy   viete) po čom by mal divák siahnuť ak chce   kvalitný horor. Ak by som mal porovnávať s   dvojkou (Na, ktorú som bol nedávno v kine) tak   tento diel určite disponuje hútnejšou   atmosférou kde už len pri pohľade na ten   odporný dom by ste najradšej vzali nohy na   ramená a ucelenejším a teda aj uveritelnejším   dejom. Wann taktiež v tomto dieli zvládol   lepšie vygradovať príbeh a z takých   maličkostí ako ťahanie v noci za nohu sme sa   dostali až k úplnému posadnutiu démonom.   Finálna časť (Posadnutie a vyhánanie) je ale   veľmi zle respektíve nie strašidelne a tak si   teda na konci užijete len hrubý hlas a   lietajúce stoličky. Mne ako človeku, ktorý   horory prísne triedy sa tento film z dielne   Jamesa Wanna páčilo a samozrejme si neodpustil   ten hororový klišé záver (No po tom otrasnom   MEGA happy ende to bolo docela fajn).
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51733minih51733Hamlet na kvadrát (2008) 
Hamlet 2 n
minih33335minih33335Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001) 
Just Visiting n
minih25517minih25517Pelíšky (1999) 
Pelíšky n
minih11442minih11442Lidé na kře (1937) 
n
minih32748minih32748Sbal prachy a vypadni 2 (2000) [TV minisérie] 
Lock, Stock... n
minih141452minih141452Láska a přátelství (2016) 
Love & Friendship n
minih42785minih42785V pasti (2005) 
Hard Candy n
minih3263minih3263Artuš, Merlin a Prchlíci (1995) 
Artuš, Merlin a Prchlíci n
minih177832minih177832Petrolej (2019) 
Kerosin n
minih12450minih12450Milión vrahových očí (1974) 
Los mil ojos del asesino n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Sestra (2018)

 Sestra (2018)
Sestra n
The Nun
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Corin Hardy

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

V zajetí démonů 2 (2016)

 V zajetí démonů 2 (2016)
V zajetí démonů 2 n
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Annabelle (2014) [2k digital]

 Annabelle (2014) [2k digital]
Annabelle n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John R. Leonetti

(pokračování)

V zajetí démonů (2013)V zajetí démonů (2013)V zajetí démonů (2013)V zajetí démonů (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10