Duben
ohodnotit

Naprostí cizinci

Perfetti sconosciuti

Další název:
Perfect Strangers; Úplní cudzinci
Žánr:
Země:
Rok:
2016
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2017
„Víš, s kým jíš?“

Obsah filmu Naprostí cizinci

 
Každý máme tři životy: jeden veřejný, jeden soukromý a jeden tajný. Ten tajný život býval kdysi dobře střežen v archívu naší paměti, dnes je na našich sim kartách. Co by se stalo, kdyby ona miniaturní karta začala hovořit? Brilantní komedie o přátelství , o lásce a zradě, která staví čtyři přátelské páry do konfrontace a odhalí, že si jsou „Dokonale cizí“.

Kino Lucerna

 
Související odkazy
 
Recenze: Naprostí cizinci

Italský film, který vzbudil nebývale veliký divácký ohlas. Uveden byl už na Febiofestu a ještě nějakou... číst dál

 
 
RECENZE: Dejte všechny mobily na stůl a z kamarádů jsou Naprostí cizinci

Režisér Paolo Genovese sbírá festivalové ceny hlavně za scénář, jednoduše řečeno za nápad, jenž z italského filmu Naprostí cizinci činí zajímavou variaci tradiční společenské hry na pravdu. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
Naprostí cizinci

Italská kinematografie je to pravé koření, které divák převážně západní produkce potřebuje. Tak pravé, že se jím koření i francouzské a německé filmy. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paolo GenovesePaolo Genovese  
hraje:
Giuseppe BattistonGiuseppe Battiston.....Peppe [47]   
Anna FogliettaAnna Foglietta.....Carlotta [37]   
Marco GialliniMarco Giallini.....Rocco [53]   
Edoardo LeoEdoardo Leo.....Cosimo [44]   
Valerio MastandreaValerio Mastandrea.....Lele [44]   
Alba RohrwacherAlba Rohrwacher.....Bianca [37]   
Kasia SmutniakKasia Smutniak.....Eva [36]   
Benedetta PorcaroliBenedetta Porcaroli.....Sofia [17]   
scénář:
Filippo BolognaFilippo Bologna  
Paolo CostellaPaolo Costella  
Paolo GenovesePaolo Genovese  
Paola MamminiPaola Mammini  
Rolando RavelloRolando Ravello  
námět:
Paolo GenovesePaolo Genovese  
hudba:
Maurizio FilardoMaurizio Filardo  
kamera:
Fabrizio LucciFabrizio Lucci  
střih:
Consuelo CatucciConsuelo Catucci  
trailer
Oficiální stránka:
perfettisconosciutifil...
 
 
Distributor v ČR:
Film Europe CZ
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Naprostí cizinci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2019
Super konverzačka na téma soukromí a   partnerských vztahů v době mobilů, neboli v   době téměř neomezené komunikace s kýmkoli   kdykoli. Trochu umělá filmová situace odhaluje   naši vnitřní přirozenost, která nás svádí   zrazovat své partnery, přestože nesnášíme,   aby zrazovali oni nás. To, co se z konverzačky   vyvine, až tak překvapivé není, nicméně   poučení, že máme každý máslo na hlavě a   tudíž musíme odpouštět, je cenné.
aribary
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2018
Nevšední
Tedy kdo tenhle film zařadil mezi komedie jej   buď vůbec neviděl,nebo je mírně řečeno   nesvéprávný.100%ní konverzačka kdy čekáte   jaké tajemství díky otevřeným Pandořiným   skříňkám ve formě mobilních telefonů na   koho vyplave.A není jich zrovna málo.
Jak je   vidět nechá se natočit skvělý film   odehrávající se v jedné místnosti kde sedí   kolem stolu sedm přátel u večeře.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2018
Musel jsem si trochu oddychnout a nechat doznít   emoce - asi jsem naivní, ale byl jsem šokovaný,   až znechucený. Ale co se týče filmu, resp.   zpracování námětu, klobouk dolů. Režisér si   téměř naprosto vystačil s jednou místností.   Vcucává to postupně, ale nepouští, snad až   při odlehčeném závěru, který však snímku   paradoxně dodal na vážnosti. Well done!
MambaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2018
Skvěle natočený vztahový film
Tenhle film mi byl sympatický hned z několika   hledisek.

1. Minimalistické prostředí a   malý počet postav. Vše se odehrávalo v   prostoru jednoho bytu, nejčastěji u jednoho   stolu, sedm postav. Z tohoto téměř divadelního   pojetí dokázal Paolo Genovese vykřesat ve svém   filmu maximum – to miluji, když z něčeho   malého, skromného, bez nadbytečných scenérií   nebo efektů, dokáže tvůrce vytvořit   nádherné dílo (viděli jste francouzský film   Nalevo od výtahu? – podobné komorní pojetí,   skvělá komedie).
2. Vtipný nápad s   vyložením části svého soukromí v podobě   příchozí komunikace na mobil před ostatní,   navíc nádherně propracované, vtipné a   gradující paralelní zápletky (nádherná   třeba byla skrytá výměna mobilních telefonů   mezi dvěma přáteli u stolu kvůli utajení   vztahu s milenkou jednoho z nich, kdy nakonec   tento muž právě díky záměně mobilů musel   vysvětlovat intimní vztah s   přítelem).
3. Líbil se mi i způsob, jak se   děj vyvíjel, jak se měnila atmosféra u stolu -   že většina lidí - zpočátku byli veselí,   vtipní, sympatičtí - se ukázala jako lháři,   podrazáci a pokrytci, jejich veselí i zábava   zmizely a byly nahrazeny smutnou, někdy téměř   tragickou pravdou.
4. No jsme u herců –   neznámé tváře, skvělé výkony – to   přispělo k autentičnosti děje – hltal jsem   to s potěšením z toho hereckého koncertu a   těšil jsem se na každou další větu, gesto   nebo výraz tváře. I v jiných filmech jsou   skvělé výkony herců, ale tady byli hlavní   protagonisté zabíráni většinou z blízka či   v detailu a o to to bylo působivější.
5. Byť   se nejednalo o nějaké vysloveně vyhrocené   akční či psychologické drama, film měl spád,   ani chvilku nenudil, líbilo se míchání   veselých scén s dramatickými, bylo to takové   hezky vyvážené a navíc to cca od poloviny   začínalo nabírat docela silné   grády.
6. Navíc tenhle film vůbec není   plytký – má svou hloubku, každý si v něm   může najít to své, možná se z něj i   poučit. A navíc je tu i celospolečenské téma   – kolik jedinců ve „vyspělé“ společnosti   žije v podvodu a lži vůči svým nejbližším.   No a samozřejmě si můžeme položit otázku,   nakolik se nejen moderní technologie podepisují   na morálním poklesu lidí (tak mě tak napadá,   že kmen divochů v amazonském pralese žije z   morálního hlediska daleko čistší život než   většina lidí v civilizované   společnosti).
7. A konec – byť už   nevyzníval úplně vesele – tam jsem si cenil,   že po vyhrocených výměnách názorů a   dramatických scénách, kdy pomalu docházelo k   rozpadu partnerských i přátelských vztahů,   došlo alespoň někdy ke smíru, kdy dostala   šanci tolerance, snad i nějaké ty zbylé   střípky lásky a některé dvojice si k sobě   dokázaly najít zase cestu.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
Večeře pravdy, nebo raději ne?
Zajímavej námět a nápad, slušné propojení   komedie a dramatu, ale konec přeci jen vyzní   jak?? Neprozradím mrkněte na film a uvidíte.   První půlka byla spíše pomalejší a moc mě   nebavila, druhá a hlavně v závěru nabírá na   obrátkách, vůbec není důvod tomu nevěřit.   Lžeme, podvádíme a přetvařujem se všichni,   někdo víc, někdo méně. A každej má svá   tajemství či skryté touhy. Škoda té první   půlky, dal bych jinak více hvězdiček, stojí   za shlédnutí.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2017
Dvojí život díky mobilu
Moc pěkná hořká komedie z Itálie.Lidé mají   také svoji černou skříňku v podobě   mobilu.
Parta přátel,kteří se znají od   nepaměti, se opět schází u společné   přátelské večeře.Probíhá nenucená   konverzace a popichování,až se ujme nápad,že   všichni by mohli dát mobily na stůl a když   přijde jakákoliv zpráva,musí nahlas adresát   text přečíst,od koho je a případný hovor   pustit nahlas.Vždyť nikdo nemá co skrývat!Nebo   ano?!
Úžasná studie o dvojím životě   dnešních lidí,o přetvářce,povrchnosti,lhaní   a nalhávání.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30411minih30411Velká přestřelka (1966) 
La resa dei conti n
minih62802minih62802V síti CIA (2007) [TV minisérie] 
The Company n
minih10491minih10491Konec básníků v Čechách (1993) 
Konec básníků v Čechách n
minih7911minih7911Sláva (1989) 
Glory n
minih178833minih178833Zbožňovaný (2021) 
Zbožňovaný n
minih56813minih56813Nezastavitelný (2010) 
Unstoppable n
minih111756minih111756Ranhojič (2013) [2k digital] 
Der Medicus n
minih20203minih20203Šílený Max 2 (1981) 
Mad Max 2: The Road Warrior n
minih14904minih14904Oko jehly (1981) 
Eye of the Needle n
minih75126minih75126Star Trek: Do temnoty (2013) 
Star Trek Into Darkness n


Hodnocení:n12345678910
Naprostí cizinci (2016)Naprostí cizinci (2016)Naprostí cizinci (2016)Naprostí cizinci (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10