Zari
ohodnotit

Zrcadlo

Zerkalo

Další název:
The Mirror; White, White Day; Zrkadlo (SK); Belyj, belyj deň (název scénáře); Белый, белый день
Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
1.3.1990
„Filmová kompozice uměleckých obrazů minulosti. Autorský film Andreje Tarkovského“

Komentáře k filmu Zrcadlo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2007
Magický film roztříštěný   podobně jako vzpomínky na   dětství v našich myslích.   Je třeba vidět víckrát.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Zrcadlo má své kouzlo.   Občas je sice složité   vyznat se, kde se v ději   nacházíme - asi na tom má   svůj díl i dvojrole   matka/manželka Margarita   Těrechova. Také verše   Tarkovského otce se mi do   Zrcadla moc nehodily, přesto   však mám důvod Tarkovského   dílo obdivovat - vždyť jen   scéna s hořícím seníkem   okouzlí.
AGAMEMNON
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Toto dílo má být   nejosobnější dílo   uměleckého boha Androšky   Tarkovského, má vypovídat o   hlubokých citech, jež choval   ke své předrahé matince.   Tady přiznávám, že jsem se   cítil být krajně   limitován, neboť jde o cit,   který jsem v podstatě nikdy   nezažil, ale poté co jsem   jeho „láskyplný výlev“   citů zhlédl, tak jsem své   obavy přehodnotil. To že   děj příliš smyslu   nedává, to mne nepřekvapilo   (který Tarkovského film ho   taky dává, že?), to že   rusáci zmateně pořád něco   blábolili, to už vůbec ne,   jen jsem čekal (a nedočkal)   na vyjádření citů k matce.   Spíše zde autor prezentuje   svůj postoj k ženám a   rozhodně se nejedná o nic   moc lichotivého. Po celý   snímek mi pořád tanula   otázka, které jsem nezbavil   ani po titulcích. Nebyl   vypravěč (Tarkovský)   schizofrenik? Rozhodně tomu   spousta věcí nasvědčovala,   ale na druhou stranu aspoň   vím, proč Lars von Trier   dedikoval svého Antikrista,   zrovna tomuto autorovi. Že   jeho filmy nejsou pro   obyčejné lidi? Toť hrubě   chabá výmluva jeho   uctívačů. Prý se díla   Andreje Tarkovského nemají   analyzovat, aspoň dle slov   jejich autora. Velmi pěkné   od filmového tvůrce, co si   budeme nalhávat, moc   takových rozhodně není. Jen   mi pořád na mysl tane   otázka. Proč je tedy   vykládají, proč porušují   svaté přání jejich boha?   To vypadá jako ideální   téma na analýzu.
P.S. Rozhodně by mne   velice zajímala její reakce   na synův opus, pokud tedy   ještě byla mezi živými.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:45 - 02:15

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Peru - „tržiště“ civilizací

01:45 - 02:00

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:55

6 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama