Zari
ohodnotit

Záplava dolarů

Un fiume di dollari

Další název:
The Hills Run Red / Balík dolarů / Balík dolárov (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1967
Délka:
87 minut
„Spaghetti western o pomstě za zradu kamaráda.“
Popis / Obsah / Info k filmu Záplava dolarů
Dva psanci Ken Seagull a Jerry Brewster prchají s vozem plným peněz ukradených americké armádě. Armádní pronásledovatelé jsou jim v patách, a tak se Ken s Jerrym rozhodnou, že budou losovat, který z nich uprchne s ukradenými penězi a který z nich s vozem odláká pozornost vojáků. Los určí, že Ken má zmizet s penězi a Jerry ujet s vozem. Ken Jerrymu slíbí, že v případě dopadení se postará o jeho malého syna a manželku.

Jerryho vůz skutečně dostihnou vojáci, kteří ho zatknou, a Jerry je odsouzen k pěti letům vězení. Po propuštění se vydává domů, avšak svůj dům nachází prázdný. Podle dopisu své ženy Ann usoudí, že Ken svůj slib nedodržel.

Z Kena se mezitím stal pod jménem Milton bohatý rančer a spolupracuje s vůdcem banditů Mendezem. Když se Ken dozví o Jerryho návratu, vyšle do jeho domu Mendezovy muže, aby Jerryho zavraždili a zabránili mu tak v jeho pomstě.
Při přestřelce s Mendezovými muži Jerrymu pomůže neznámý cizinec, který se představí jako Winnie Getz. Getz Jerrymu nabídne, že Kena přesvědčí, že Jerryho zabil a mohl se tak stát členem Mendezovy bandy. Ken Getzovi skutečně uvěří a Mendez ho přijímá mezi své muže. Jerry se zatím vydá do Austinu, který se nachází poblíž Kenova ranče. Kenovi lidé terorizují místní obyvatele v čele s majitelem saloonu Hornerem. V Austinu se Jerry setkává s malým chlapcem jménem Tim. Zjistí, že Tim je jeho syn a že jeho matka, tedy Jerryho manželka Mary zemřela. V saloonu se pak Jerry pohádá s několika členy Mendezovy bandy. Hádka vyústí ve rvačku, při níž Jerry Mendezovy muže zabije. Mendez je Jerrym ohromen a přijímá ho do své bandy...

Na statku, v němž se Mendez se svou bandou ukrývá, se Jerry opět setkává s Getzem a pozná zde i Kenovu sestru Mary Ann. Ta mu připomíná jeho zesnulou manželku...

Zdroj: Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Záplava dolarů
Po skončení americkej občianskej vojny Severu proti Juhu dvaja vojaci s ulúpenými peniazmi zbehnú z armády. Keď ich chytia jednotky Únie, Jerry Brewster odvedie ich pozornosť a Ken Seagull utečie aj s korisťou, pričom kamarátovi sľúbi, že sa mu postará o ženu aj malého synčeka Tima. Brewstera chytia a odsúdia na päť rokov väzenia. Po tom, čo si trest odpyká, zistí, že jeho manželka je mŕtva a zodpovedným za jej smrť je jeho zradný priateľ Seagull.
Zdesený a rozzúrený Brewster prisahá Seagullovi pomstu. S pomocou neznámeho cudzinca Winnyho Getza postupne likviduje bandu svojho bývalého priateľa, aby nakoniec osobne zúčtoval s ním samotným.

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Záplava dolarů
Na konci občanské války rebelové Jerry Brewster a Ken Seagull převážejí ukořistěných 600 000 dolarů určených na nákup zbraní. Když zpozorují, že je pronásleduje jednotka unionistů, rychle se domluví a Ken s penězi z vozu vyskočí. Jerry je zajat a za krádež peněz odsouzen k pěti letům vězení. Po propuštění se vrací do rodného domku, kde se setká s Winnie Getzem a od něj se dozví, co se událo v posledních pěti letech.

Ken Seagull se z války vrátil s hromadou peněz, přesto Jerryho ženě Mary odmítl půjčit peníze na splácení domku a ta v chudobě zemřela. To Jerryho rozzuří, protože mu Ken slíbil, že se o Mary i syna Tima postará. Jerry teď touží po jediném - pomstít smrt své ženy a najít malého Tima.

Tento spaghetti western natočil Carlo Lizzani pod pseudonymem Lee W. Beaver.


Autor: Bara.40

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

69 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

69 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama