Zari
ohodnotit

Záhořanský hon [TV film]

Žánr:
Rok:
1968
Délka:
87 minut
„Televizní zpracování klasické novely Aloise Jiráska.“

Komentáře k filmu Záhořanský hon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Nesmrtelná zásluha Zdeňka   Nejedlého spočívá v tom,   že dokázal několika   generacím totálně znechutit   Jiráska. Což je škoda,   protože tohle je náhodou moc   dobrý!
clara.bow
Hodnocení:
Přidáno: 4.9.2006
Záhořanský hon
TV klasika podle románu   Aloise Jiráska v hlavních   rolích s Janou Preisovou,   J.Satoranským, Janem   Přeučilem v roli malíře,   který jinak hrával více   než jen záporňáky. Myslím   si, že by stálo za to kdyby   třeba ČTV sáhla po   románových předlohách i   jiných našich spisovatelů.   Ještě stále mají tyto   příběhy i současnému   divákovi co říci.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2021
Výborná a vtipná hříčka   podle předlohy Aloise   Jiráska, která má v sobě   ukrytou jednu strašně velkou   pravdu. Tato černobílá   inscenace má neuvěřitelnou   šťávu a krásné lokace.   Kameraman Jaroslav Tuzar byl   totální profesionál a   nasnímal nádherné záběry.   Herecké obsazení je perfekt,   Jan Němeček v roli správce   je bezchybně pokřivený   charakter, Jan Skopeček coby   jeho komorník neskutečně   vyzdvihuje humornou linku v   ději a Janička Preissová,   tenkrát ještě Drchalová je   nádherná. Okouzlující je i   Jana Sedlmajerová, jenž   hraje snoubenku hraběte   (Svatopluk Beneš) a které   stačí jen koukat do kamery   bez jediného slova. Hudbu   složil Václav Trojan a to je   velká paráda, zejména ty   kompozice na lesní rohy.   Záhořánský hon patří   nejen ke klasice české   literatury, ale také do   zlatého fondu českého   televizního filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

0 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Zajímavosti z regionů

05:20 - 05:45

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Heather Johnson

Johnson Heather

Sylva Slívová

Slívová Sylva

Naposled navštívené:
Heather Johnson

Johnson Heather

Sylva Slívová

Slívová Sylva