Duben
ohodnotit

Zabitá neděle

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1990
"Je-li světlo v tobě tmou, jaká bude sama tma". Český film z roku 1969 podle stejnojmenné novrly Jiřího Křenka vyznamenaný Zvláštní cenou poroty na MFF v San Remu 1989.“

Komentáře k filmu Zabitá neděle

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Nepochybně zajímavý film.   Mezi spoustou méně známých   herců vyniká Míla   Myslíková nebo Jan   Vostrčil, který si možná   ne náhodou zopakoval   kapelníka z Konkursu. A   samozřejmě Ivan Palúch v   hlavní roli důstojníka   Arnošta. Oceňuju famózní   práci s kamerou, třeba ve   scéně s prostitutkama nebo v   závěru. Zdánlivě prázdný   a bezduchý úvod k   přednášce o střelných   zbraních podává jasný   obraz toho, co si lidi,   dokonce i sami důstojníci, o   armádě mysleli. Není pak   divu, že důstojník s nijak   vysokým míněním o armádě   a svém vlastním konání   utápí svou prázdnotu v   nicotných debatách o   řeřichách a jiřičkách,   vrcholem je pak absurdní   sepisování protokolu s   dívkami, které se opalovaly   ve vojenském prostoru.   Stejně nesmyslné, ale o to   půvabnější jsou Arnoštovy   debaty s malou holčičkou   Ingrid ve stylu: „Nemůžu   bejt prezidentem. Prezident   musí umět anglicky.“ (!)   Je jasné, že ve všech   svých obrysech a v celkovém   negativistickém vyznění   musel film provokovat a není   divu, že ho hned zakázali.   Nicméně přiznávám, že ve   vší té obrazotvornosti a   těžko pochytitelných   symbolických odkazech jsem to   asi úplně nepochopil.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Musím vyzdvihnout herecký   výkon M.Myslíkové, který   mě fascinoval. Ve zbytku   komentáře bych se opakovala   v tom, což již níže napsal   Argenson - kamera, dialogy,   zbytečnost - film, by se   neměl jmenovat Zabitá   neděle, protože ta je jenom   jedna, ale tady šlo o   promarněný celý život.
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2021
Opravdu nemám v oblibě filmy   tzv. nové vlny. Obrazy plné   symboliky, nesympatičtí   lidé a jejich nelogická   chování.
Ivan   Palúch už měl za sebou   Marketu Lazarovou a před   sebou prince Bajaju. Do všeho   tříská, odhazuje sirky a   chová se jako hovado. S   výjimkou chování k malé   Ingrid. To by se dnes s   úspěchem dalo klasifikovat   jako závadné, lehce   pedofilní.
A chlap   pořád kouká pánubohu do   oken pes vytrvale hrabe...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697963
Fotografií: 764479
Plakátů: 376876
Obsahů a biografií: 178371

Poslední komentáře

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10