Zari
ohodnotit

Vládce knih

The Pagemaster

Rok:
1994
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
7.4.1995
„Bláznivá dobrodružství malého chlapce ve světě knih.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vládce knih
Malý Richard má ze všeho strach, a tak je jednoho dne překvapen, když se kolem něj začnou dít zvláštní věci. Malované postavičky z knih ořijí, přemění ho na obrázek v knížce a pošlou ho na výlet do míst, o jakých se mu ani nezdálo.


Popis / Obsah / Info k filmu Vládce knih
Rich Tayler není zrovna chlapec, jakého by si otec a matka přáli. Je ustrašený a svůj život si často znepříjemňuje hrůzostrašnými statistikami o možných úrazech a nebezpečích, běžně číhajících na chlapce jako je on. I jeho vrstevníci se mu posmívají a nemá moc přátel. Jednoho dne se za prudké bouřky schová v obrovské městské knihovně, kde uvidí podivného pana Downeyho, který mu vypíše čtenářský průkaz a ukáže mu cestu do tajemného světa knižní fantazie se svými průvodci - Dobrodružstvím, Fantazií a Hororem. Chlapec poznává velkého čaroděje - vládce knih, který mu sdělí, že musí splnit tři úkoly, jinak se nedostane ze světa knih nikdy ven. Po mnoha dobrodružstvích chlapec projde východem a tam ho čeká Vládce knih. Ten ho propustí zpět do světa lidí a Ritch se vrací jako nebojácný a zocelený chlapec.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Vládce knih
Dětský pohádkový film The Pagemaster - Vládce knih vychází z podobného motivu jako známý Nekonečný příběh. Bázlivý chlapec Richard se dostane do světa knih a se svými průvodci, Dobrodružstvím, Fantazií a Hororem, prožije mnohé eskapády, při nichž ztratí strach a získá odvahu. Poučený zkušeností se vrací ke svým rodičům do svého světa. - Tvůrci ve filmu kombinují hrané pasáže s animovanými sekvencemi. Postupují při tom cestou nejmenšího odporu: scény s živými herci tvoří jen prolog a epilog filmu, zatímco převážná část děje se odvíjí v animované podobě. Výtvarné pojetí se liší od disneyovského stylu, ale bohužel ne příliš ku prospěchu věci. Antropomorfizovaná podoba knih je jen polovičatá a pozadí i výtvarná podoba dalších figur nepřinášejí nic nového. Film se odvolává na známé postavy dobrodružných a hororových příběhů (doktor Jekyll a Pan Hyde, kapitán Achab, pirát Silver) i na pohádkové bytosti (nebezpečný drak). Jeho základní myšlenka - uvést malé diváky do báječného světa, ukrytého v knihách - je sice chvályhodná, ale její "zpracování" působí značně povrchně. Atraktivnost snímku má pozvednout účast dětské hvězdy Macaulaye Culkina, který se tu ovšem objeví jen na malé ploše, zato však dostal animovanou podobu.Autor/Zdroj: Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1995/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

34 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

179 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

24 minut již uběhlo
151 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Umrlčí tanec (Danza macabra)

Umrlčí tanec
Danza macabra

Popelka (Золушка)

Popelka
Золушка

Naposled navštívené:
Umrlčí tanec (Danza macabra)

Umrlčí tanec
Danza macabra

Popelka (Золушка)

Popelka
Золушка