Zari
ohodnotit

Ve stínu lovce

The Snow Walker

Země:
Rok:
2003
Délka:
103 minut

Komentáře k filmu Ve stínu lovce

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2016
Velmi povedený robinzonovský   film z prostředí Arktidy o   vůli přežít. Příběh   převážně poukazuje na   charakter hlavní postavy,   který je nucen svoji   neskrývanou až agresivní   arogantnost vůči eskymákům   přehodnotit po ztroskotání   malým letadlem společně s   jednou nemocnou eskymačkou   dopravující do nemocnice. V   mrznoucí pustině by bez   její pomoci a zkušeností v   žádném případě   nepřežil. Vývoj   porozumění se rozvíjí   postupně a tak dává   náležitou představu o   pocitech takového člověka v   dané situaci. Lidský   příběh je pevně stanoven a   nevymezuje se ke zbytečným   dějovým odlukám.   Zajímavostí je, že si ve   snímku, byť velice krátce,   zahráli i skuteční   eskymáci, přesněji   Inuité, mající už bohaté   zkušenosti s ryze prvním   eskymáckým filmem pod   názvem ´Rychlý běžec´.   Škoda jen, že tu nedostali   daleko více prostoru. Takhle   se v podstatě jedná jen o   herecký štěk. Na   autenticitě však taková   skutečnost velmi přidala.   Jedná se o lidský příběh   ze zcela jiného prostředí,   který si nese životně   důležitou myšlenku. Jde jen   o to, jestli ji někdo vůbec   dokáže pochopit.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.10.2019
Cesta divočinou po havárii   letadla. Drsná a krásná   krajina, předvídatelný   příběh dvou lidí, kteří   jsou zcela rozdílní - pilot   a eskymačka. Připadá mně   to spíše jako televizní   film, ale za vidění to   stojí.
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2005
Pěkný film ze severního   pólu, arogantní pilot   havaruje, když na černo   převáží eskymáckou dívku   s tuberkulózou. Je pro něho   těžké příjmout realitu,   ale postupně si zvyká. A s   pomocí dívky i přežívá.   Změní se mu jeho návyky i   žebříček hodnot a již to   není ten samý člověk. Jeho   hlavním cílem se stává   zachránit dívku a sebe,   ale.....ne vždy je vše tak   snadné, obzvlášť na   severním pólu v zemi nikoho,   kde se dá jen těžko   přežít.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Žijeme 1937

Žijeme 1937

Naposled navštívené:
Žijeme 1937

Žijeme 1937