Duben
ohodnotit

To Kapitola 2

It: Chapter Two

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
169 minut
Premiéra v ČR:
5.9.2019
„To končí“

Obsah filmu To Kapitola 2

 
V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo.

Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy.

Vertical Entertainment

 
Související odkazy
 
Recenze: To Kapitola 2

Jak to dopadlo s klaunem Pennywisem a s těmi dětmi, které zlobil?  číst dál

 
 
RECENZE: Druhý díl hororu ukazuje, jak zabít To a s ním i radost

Vydařené filmy by se měly pokračování dobrovolně vzdát. Před dvěma lety patřil přepis hororu Stephena Kinga To k příjemným překvapením, zato snímek To Kapitola 2, který právě vstoupil do kin, původní radost zabíjí. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
Děsivý klaun podruhé

Jak se to stalo? Klauni, původně symbol radosti a humoru, jsou dnes primárně spojováni s vraždami, terorem a strachem. Popkultura, ta za to může, už je to tak. Prostě pokud uvidíte na ulici klauna, obraťte se na patě a utíkejte. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Andy MuschiettiAndy Muschietti  
hraje:
Jessica ChastainJessica Chastain.....Beverly Marsh [42]   
James McAvoyJames McAvoy.....Bill Denbrough [40]   
Bill HaderBill Hader.....Richie Tozier [40]   
Isaiah MustafaIsaiah Mustafa.....Mike Hanlon [45]   
Jay RyanJay Ryan.....Ben Hanscom [37]   
James RansoneJames Ransone.....Eddie Kaspbrak [39]   
Andy BeanAndy Bean.....Stanley Uris [34]   
Bill SkarsgårdBill Skarsgård.....Pennywise [28]   
Javier BotetJavier Botet.....tulák [41]   
Stephen BogaertStephen Bogaert.....Mr. Marsh   
Xavier DolanXavier Dolan.....Adrian Mellon [30]   
Jess WeixlerJess Weixler.....Audra Phillips [37]   
Sophia LillisSophia Lillis.....mladá Beverly [17]   
Finn WolfhardFinn Wolfhard.....mladý Richie [16]   
Jaeden MartellJaeden Martell.....mladý Bill [16]   
Wyatt OleffWyatt Oleff.....mladý Stanley [15]   
scénář:
Gary DaubermanGary Dauberman  
námět:
Stephen KingStephen King.....It (román, 1986) [71]   
hudba:
Benjamin WallfischBenjamin Wallfisch  
kamera:
Checco VareseChecco Varese  
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu To Kapitola 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

peginka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.12.2020
Hodně slabý odvar původního filmu. Obsazení   dobrý, ale když je blbý scénář, herec s tím   moc neudělá. Nuda, dlouhá nuda, strach vůbec,   a ten konec, to by se snad smála i moje   tříletá vnučka. Fakt už ne...
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.2.2020
Ziaden strach, len nuda...
Druha kapitola na motivy skvelej knihy od Stephena   Kinga ma jednoznacne sklamala.Slusne herecke   obsadenie asi stalo vacsinu rozpoctu, pretoze   efekty boli ubohe.Scen, pri ktorych som sa bal   bolo minimum.Herecke vykony slabe.McAvoy sa este   snazil, ale Chastain bola trapna.Skutocnou   hviezdou filmu je Bill "Pennywise"   Skarsgard a to nestaci.Dlha minutaz predlzovala   nudu a trapenie.
Film jednoznacne nedoporucujem.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.1.2020
Nová více morbidní verze nesahá té původní   ani po kotníky. Příšerný trend dělat vše   morbidnější a agresivnější, protože je to   cool a naláká to víc krvežníznivých   hladovců má jen jeden tragický výsledek, o   kterém, pak čteme v černé kronice (agresivita   mladých, kterým je servírována už od ranného   dětství jako něco zcela běžného, někoho   rozřezat až stříká krev je přeci normální)   . Tento ...jak to nazvat... paskvil je navíc i   velmi zdlouuhavý a vyvolávat napětí   zmiňovanou morbiditou je primitivní aneplatí to   jen pro toto dílko, ale vesměs pro vše jakože   akční, hororové a dramatické za posledních   dvacet let. Staří tvůrci napětí a hororů se   absolutně obešli bez těchto krvelačných a   morbidních scén a přesto dokázali perfektně   zvýšit krevní tlak milionům diváků. US   kinematografie a kultura už je hodně hodně moc   v koncích a kopíruje prakticky cokoli co kdysi   bylo aspoň trošku úspěšné a kopíruje to   pouze tím nejkomerčnějším a nejkonzumějším   stylem. Vzniká tak opravdu bezedný septik   primitivní kultury, kterou se snaží krmit   diváky.
Endre-silentname
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"It: Chapter Two" nesiaha na métu prvej   časti a akosi mám pocit, že nám za viac času   poskytol oveľa menej, než sme mali naposledy v   "Chapter One". Film sa snaží   strašiť. Ale jeho technika akosi nevie tie   strašidelné momentky poriadne predať. Sú tu 2   skvelé momenty. Pod tribúnou a v zrkadlovom   labyrinte. Tie časti sú naozaj strašidelné.   Ale potom sú tu flashbackové časti, ktoré sa   presunú do súčasnosti a väčšionou je to len   veľké množstvo špatných vizuálnych efektov.   Najmä Benov flashback považujem za vrchol   zlyhania. Tá scénka proste nefunguje. Ani v   najmenšom. A najhoršie je, že som aj vedel, ako   to bude celé pokračovať. Casting je podľa mňa   vynikajúci. Verím týmto hercom, že v minulosti   boli tie postavy, ktoré prezentujú. Bill Hader   je absoltúne vynikajúci ako dospelý Richie,   Jessiaca Chastain ako Beverly super a aj James   McAvoy vie svoju postavu predať. Ku koncu prídu   aj nejaké lepšie momentky, no niekedy to chcú   odľahčiť komédiou. A neviem, či to skutočne   bol najlepší nápad. Ako napríklad scénka s   tromi dverami. Čím to ide ďalej, tým je to   zúfalejšie. Plus tento film trvá skoro 3 hodiny   a je to vysoko cítiť. Tempo nie je úplne dobré   a hlavne posledná hodina mi absolútne   neimponovala. To vo svojej skutočnej podobe je tu   podľa mňa až nepodarený vtip. Bill Skarsgard   je super, no možno by filmu prospelo, keby mal vo   filme o niekoľko momentov navyše. História je   tu vyosko odfláknutá a ani slovkom nenačrieme   na iné udalosti, ktoré sa roky dozadu udiali.   Časť u pani Kershovej je pre mňa veľmi   zvláštna. Tam bol potenciál na to, aby bola   skutočne desivá, no urobili ju podľa mňa   miestami až komickú. A to je škoda. Posledné   minúty boli dobré, no film ako taký je pre mňa   mix dobrého a mix zlého. Nebol podľa mňa   veľmi strašidelný, nemá tak silnú atmosféru   a tých pár dobrých momentiek ma teší, no   neprekonalo to asi nič, čo sme videli v prvej   časti. Tú osobne odporúčam vidieť. Túto   časť ak ste veľkým fanúšikom uvidíte tak   či tak. A ak nie ste veľkým fanúšikom, len   ste zvedaví či je to dobrý film, možno vás to   poteší, možno nie. Ja za seba hovorím, že to   mohlo byť oveľa silnejšie a kvalitnejšie. A   ani tých pár super scénok to nezmení.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2019
║Rozpočet $79miliónov║Tržby USA   $211,504,973║Tržby Celosvetovo $467,004,973▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Už len tieň predchodcu.   Veru, veru, potenciál tu bol ale dejovo sa to   doslova rozbilo na banálnostiach. Samotné drsné   lakačky, napätie, dusná atmosféra, to tu   stále majú svoju efektívnosť, tam Andy   Muschietti to zvláda ale nedokáže ukočírovať   príbeh aby bol celiství a hlavne takú širokú   zákľadnu hercov. /videl v kine: 60%/
AtemuLukas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2019
To podruhé
Tak tu máme druhou část filmu To. A opět se tu   jedná o velmi zdařilé dílo, které vás nebude   nudit. Je tu trochu jeden problém, a to, že   film je hodně dlouhý a díky tomu jsou tu   pasáže, které působí dosti natahovaně.   Ovšem i přes to vám film rychle uteče. Co se   mi ale hodně líbí je závěrečný boss fight,   který působí lépe než ve verzi z roku 1990.  

Pro všechny fanoušky mohu tento film jenom   doporučit. Dávám 9/10
POMOthy
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2019
Ve vyprávění dramatického příběhu a   vykreslení postav méně soudržné než   jednička, více béčkově vařící z vody   (hledání osobních artefaktů je nejslabší   čtvrtina filmu). Na druhou stranu událostmi   zahustěnější, s více příšerami, i když   nesmyslně zakomponovanými či odněkud   vykradenými (pavoučí hlava aspoň konečně   dostala více prostoru). Místama mě to bavilo,   místama nudilo, a v globálu je mi to tak nějak   jedno, že na trojku už nepůjdu.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2019
To Kapitola 2 přes všechny ty nedostatky nenudí   a ty tři hodiny utečou dost rychle. Velkou   zásluhu na tom má fakt, že nám postavy nebudou   lhostejné, což je ovšem do značné míry dáno   obsazením. Protože to obzvláště platí pro   Billa, kterého ztvárňuje James McAvoy, a taky   pro Bev s tváří Jessiky Chastain. To Kapitola 2   – opakuju – nabídla, co se po jedničce dalo   čekat. A touto svou absurditou baví natolik, že   jsem chtěl dokonce dát o něco vyšší   hodnocení, ale nakonec ho nedám, neboť nás   tvůrci při tom víceméně parodickém konceptu   rozhodně ošidili o třetí část! V té by   totiž bylo protagonistům okolo sedmdesáti,   takže by je klidně mohli hrát třeba Arnold   Schwarzenegger, Danny Trejo, Ed Harris, Kurt   Russell a Anjelica Huston. A vo tom To je!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih44604minih44604Iluze lásky (2007) 
Death Defying Acts n
minih15573minih15573Pějme píseň dohola (1990) 
n
minih53638minih53638The Pacific (2010) [TV minisérie] 
The Pacific n
minih38734minih38734Cabin Fever (2002) 
Cabin Fever n
minih64358minih64358Sekretariat: Příběh šampiona (2010) 
Secretariat n
minih154028minih154028Predátor: Evoluce (2018) 
The Predator n
minih56707minih56707Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief n
minih138692minih138692Ben-Hur (2016) 
Ben-Hur n
minih56863minih56863Láska rohatá (2009) [TV film] 
Láska rohatá n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

To (2017)

 To (2017)
To n
It
Žánr: horor
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

To (1990) [TV film]

 To (1990) [TV film]
To n
It
Žánr: drama / horor / mysteriózní / thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Tommy Lee Wallace

(pokračování)

To Kapitola 2 (2019)To Kapitola 2 (2019)To Kapitola 2 (2019)To Kapitola 2 (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697966
Fotografií: 764479
Plakátů: 376881
Obsahů a biografií: 178371

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10