Duben
ohodnotit

Tichý běh

Silent Running

Rok:
1972
Délka:
89 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Tichý běh
Na Zemi došlo ke zničení životního prostředí. Existuje však projekt na záchranu vegetace. Na obrovských vesmírných lodích, v rozlehlých sklenících se v umělém prostředí pěstují lesy i další rostliny, aby se jednou vrátily na Zem a mohly vytvořit nové parky a lesy. Najednou přijde nepochopitelný rozkaz. Projekt byl ukončen a vše je potřeba zničit. S tím se ale jeden člen posádky prostě nemůže vyrovnat a tak začne jednat na vlastní pěst.


Autor: prvosenka

Popis / Obsah / Info k filmu Tichý běh
POZOR SPOILER  
 
Mladík jménem Freeman Lowell se koupe v malém jezírku a pak krmí králíka. Najednou sem najedou elektro vozítka se třemi mládenci a nastává mezi nimi honička. Když přejíždějí záhony, Lowella to rozčílí. 
To vše se totiž odehrává v obří vesmírné lodi a kupolí je na ní připevněno více. Planeta Země je částečně zničená, je na ní všude 75 stupňů. Proto jsou v kupolích lesy včetně zvířat, protože je přece jen jistá naděje na vrácení přírody na jejich planetu.  
Těchto obřích lodí je více. Ta, na které je Lowell se třemi dalšími mládenci je stejná jako ostatní. A jednoho dne přichází rozkaz ke zničení kupolí a přechod lodí na tržní ekonomiku.
To Lowell nechce přemlouvá kluky, aby kupole neničili. Těm je to jedno, těší se jen na návrat domů.  
Aby mohly být skleníky bezpečně vyhozeny do „vzduchu“, musí odlétnout dále od Země. Pak jsou jednotlivé skleníky vystřeleny pryč a poté explozí zničeny.  
Jenže jednu z nich Lowell brání s lopatkou v ruce a když tam přijde jeho kolega dát bombu, usmrtí jej. Následně vystřelí do kosmu jiný skleník, ve kterém jsou zbylí dva kolegové. Ten také exploduje a Lowell se stává pánem celé rakety. Řídícímu stanovišti tvrdí, že mají závady a potíže.  
Pak udělá zkrat, aby upravil tři malé roboty. Potřebuje, aby jej operovali, protože je raněn na na noze. A robot číslo jedna operaci správně provede.
Když pak loď proletí prstencem Saturnu dává Lowell příkaz robotům k vykopání hrobu kolegy, kterého zavraždil. Následně začne roboty učit práci na zahrádce, dá jim jména místo čísel a jsou z nich kolegové a kamarádi. I karty je naučí a hrají spolu.  
Nu a pak přijde Lowel na to, že se v jeho zahradě něco děje. Při divoké jízdě tam porazí jednoho z robotků, a ne moc úspěšně se to pak snaží napravit.  
A jednou se již zcela nečekaně z vysílačky zase ozve lidský hlas a žádá o spojení…
  
 


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Losování Sportky a Šance

20:05 - 20:10

0 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Sabata (1969)

20:00 - 21:50

5 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697969
Fotografií: 764479
Plakátů: 376885
Obsahů a biografií: 178372

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10