Zari
ohodnotit

Taková normální rodinka

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
17.4.2008
„Máte pocit, že je vaše rodina praštěná? Seznamte se s Hanákovými!“
Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální rodinka
Máte pocit, že je vaše rodina praštěná? Seznamte se s Hanákovými! V hájence na samotě jich žijí na hromádce už čtyři generace. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která chová v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si ho hodlají pečlivě prověřit, a tak Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě, nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Do láskyplného, byť potrhlého prostředí brzy zasáhnou další události, když se pan Hanák projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překoná odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální rodinka
Televizní veselohra Taková normální rodinka byla v roce 1968 původně natočena jako samostatný příběh.
Díky diváckému úspěchu napsala Fan Vavřincová sedm dalších pokračování a vznikl tak jeden z nejoblíbenějších českých seriálů. Stejnojmenný celovečerní film, jehož scénář napsal na motivy knihy Fan Vavřincové Patrik Hartl, transponuje známé příběhy a postavy do současnosti. Navazuje na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohacuje děj o nové situace a zvraty tak, aby předlohu tvořivým způsobem vytěžil, ale i moderně převyprávěl. Taková normální rodinka navazuje na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích.
Český film 2008


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální rodinka
Příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. Hraji Jiří Mádl, Eva Holubová, Marián Labuda, Ivana Chýlková, Jaromír Dulava.
Zajímavost: Na filmu se podílel úspěšný producentský tým známý z komedií Román pro ženy a Účastníci zájezdu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální rodinka
V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času!

Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli.
Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích.
Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální rodinka
První díl jednoho z nejúspěšnějších českých televizních seriálů Taková normální rodinka byl odvysílán v roce 1971. Díky velkému diváckému ohlasu byla jeho autorka Fan Vavřincová vyzvána k napsání dalších sedmi dílů, jež natočil rovněž režisér Jaroslav Dudek, přičemž epizoda s malířem pokojů se musela téměř celá přetočit, protože Pavel Landovský, který v ní měl vystupovat, se ocitl na indexu. – Filmová komedie Taková normální rodinka vznikla na motivy humoristického románu, který autorka napsala podle svých scénářů a který vyšel už několikrát (naposledy letos). Pravda je taková, že se debutující scenárista a režisér Patrik Hartl (známý dosud z divadelní sféry) inspiroval knižní předlohou jen velmi volně. Přesunul příběhy klanu Horákových do současnosti a hlavně na venkovskou samotu, kde žijí pohromadě čtyři generace a kam se přistěhuje ženich mladší dcery Kateřiny. Je to teprve dvacetiletý student Zdeněk, s nímž Káča po velmi krátké známosti neplánovaně otěhotněla. Kromě řádné „lustrace“ ženicha ze strany ženských členů nevěstiny rodiny a příprav na nečekanou svatbu se řídký děj točí i kolem svodů vnadné pošťačky, která má políčeno na otce Hanáka. Do děje ještě zasahují Zdeňkova mondénní matka a rádoby vojácký pan Poštolka. Kromě babičky, posedlé detektivními teoriemi, všechny postavy ztratily svou zábavnou výstřednost. – Zdlouhavá a málo humorná komedie je herecky, režijně, a především scenáristicky matná a nenápaditá. Navzdory očekávání diváků má s legendárním seriálem společné jen příbuzenské vztahy a jména hrdinů.
-ivp-, Filmový přehled 2008/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Rodinka (2010) [TV seriál]

 Rodinka (2010) [TV seriál]
Rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(remake)

Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]

 Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]
Taková normální rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Československo
Režie: Jaroslav Dudek

(remake)

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

77 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

57 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

7 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama