Duben
ohodnotit

Taková normální rodinka

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
17.4.2008
„Máte pocit, že je vaše rodina praštěná? Seznamte se s Hanákovými!“

Komentáře k filmu Taková normální rodinka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2020
Za tohle zhanobení   geniálního českého   seriálu by si jeho tvůrce   Patrik Hartl zasloužil   soudní zákaz výkonu   povolání!!!
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Nejsem vyloženě fanouškem   ani původního seriálu -   předlohy tohoto díla, ale   aspoň měl jakousi svoji   "atmosféru". Tohle   je absolutní odvar.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Ani mě nenapadne srovnávat   proslulý seriál ČT s   filmem. To se nedá. Ono to   hodně svádí: Fan   Vavřincová a stejná jména   hlavních postav. Film se mi   nelíbil. Za naprostý úlet   považuji angažování ruské   umělkyně Malkiny do role   babičky, škoda, že   nezahrála na lžíce. Ta se   za dvacet let nenaučila   pořádně česky. Jediným   kladem je snad pouze Jaromír   Dulava.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Naprostý paskvil na rozdíl   od seriálu bez humoru. Při   komedii se má divák smát.   Zde jaksi nebylo čemu.   Hysterickým výstupům??   Hádkám?? Nebo snad scéně,   mistrně ukradené z jedné z   bakalářských povídek?? Asi   ne a tak dávám nic.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Nooo...jednou vidět asi   stačí. Úplně na odpis   tenhle film sice není, ale   šmrnc původního seriálu   ani zdaleka nemá. Tahle   "Rodinka" by těžko   obstála i sama o sobě,   ovšem při srovnání se   svojí předlohou se   nebezpečně blíží ke   hranici propadáku.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Konečně jsem viděla Moniku   Zoubkovou jinak než jako   doktorku. Po boku Jirky Mádla   jí to slušelo, ikdyž si   myslím, že tam Jirka byl   spíš jako "uťáplý   chudáček" v tak velký   rodině. Sice měla být Katka   těhotná, ovšem to na ní   nebylo vůbec vidět. Nejvíc   mě dostala Chýlková, coby   Zdeňkova máma. Přišlo mi,   že se tam na venkově všeho   štítila.
Angelika2808
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Dnes jsem se po zhlédnutí   "rádoby remaku"   Taková normální rodinka   opět utvrdila v tom, že   nevstoupíš dvakrát do   stejné řeky a že když dva   dělají totéž...   Ukrajinská babička, která   má do noblesní M.   Rosůlkové strašně daleko,   ukňouraná Káča (M.   Zoubková, která se už   trvale tváří ublíženě),   velmi viditelně mladší   Zdeněk (rafťák Mádl),   dryáčnická Zdeňkova matka   (I. Chýlková) se svým   testem otcovství a   předmanželskou smlouvou,   nevyrovnaní Hanákovi   (stihačka E.Holubová a   nevěrník Dulava) a co tam,   proboha dělal plukovník   Labuda nebo sexuchtivá   pošťačka? SMS zprávy,   katastrofa s ohňostrojem,   nezabržděný autobus s   cestujícím, malování na   štaflích s učením v   ruce-tohle, že je vtipné??   Nepovedená komedie-hodnocení   dvojkou jsem dala jen díky   svěží scénce, kdy   Hanáková   "zachrání" svého   muže před rozzuřeným   manželem doručovatelky.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Pláču a pláču, nuda a   šeď nás obestřela, občas   nějaký gag, ale to je tak   všechno. Vyčnívala   Chýlková a občas Holubová   a Dulavou, jinak pusto a   prázdno.Takový potenciál a   promarnit....
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Seriál jsem díky absenci TV   neviděl, možná proto   hodnotím film až příliš   kladně. Ale mě se to prostě   líbilo. Jestli máte rádi   komedie typu Snowboarďáci,   kde se každou chvilku stane   humorná situace, vřele   doporučuji:-)
Lienocka22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Blbosť prvej triedy
Tak toto bol des! Od začiatku   som čakala nejaké vtipné   situácie a tie nie a nie   prísť. Skutočne som sa   tešila na tento film,   pretože som si myslela, že   sa aspoň trošku bude   podobať na vynikajúci   seriál z roku 1971. Verte mi   nepodobá sa. Sú to dve   úplne odlišné veci. Toto je   totálny prepadák!   Nestrácajte tu čas, ak je   vám život milý :o)
PS: Labudu by som v tomto   filme najradšej zaškrtila   (ale to asi každý správny   slovák :D ) Nemal by už   strašiť pred kamerou, toto   nie je herec, len paródia na   herca. To, že hral v mnohých   filmoch ho ešte nerobí   skutočným hercom. Taký   herecký výkon čo podá on,   podá každý, kto si dokáže   zapamätať aspoň dve vety   ...
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2008
šílená komedie, pátý   přes devátý, na takovouhle   šílenou rodinku bych asi   neposlala herečku Zoubkovou,   ta svojí vyzáží byla v   této rodince jak pěst na   oku. (nic proti herečce) jen   nějak k tomuto humoru se mi   nehodila. Za to přísná   Chýlková ta byla super...
LenC2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Je vidět dle komentářů ,   že je buďto rodinka hrozná   nebo výborná já bych se   řadil k průměru a co se   týká srovnání se seriálem   to bych raději ani nezkoušel   ten překonat nelze. Občasný   humor nechybí , ale vidět to   častěji nemusím.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.10.2012
So svetlicami opatrne
Tak podľa hodnotenia som   čakal katastrofu, ale zas   také strašné to nebolo.   Priemerná komédia, nejaké   svetlejšie chvíľky, inak   ale zas nič výnimočné.   Druhý raz by som to už   nepozeral. Akurát vyložene   vadila tá babka, a ešte som   nejak nepochopil Labudovu   rolu, na druhej strane pekná   dedinská idylka, nebolo to   vôbec sprosté, ako je v   dnešných komédiach bežné   a pekná úloha sympatického   Jaromíra Dulavu ako hlava   rodiny
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Rodina Hanákových řeší   problém - těhotenství dcery   Kateřiny - i přes veškerou   snahu kvalit legendárního   seriálu dosáhnout nemohli -   dvakrát do stejné řeky   vstoupit nelze, ačkoliv se o   to autoři snažili, tak   špatný tase film ale nebyl.   Docela jsem se po 40 letech   pobavil, více než při   některých českých filmech,   které jsou vynášeny až do   nebe a přeceňovány kdekým.   Ne všichni máme stejný vkus   a máme rádi stejné filmy.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Jelikož jsem od tohohle filmu   nečekal vůbec žádnej   zázrak, tak jsem se docela   příjemně bavil. Nějaká   megasranda to neni, ale   pohodová podívaná se   vzpomínkou na český   černobílý seriál tu   určitě je. :-)
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2009
Taková normální rodinka
Taková pohodová komedie,   které nepřekypuje zrovna   extra srandičkami, u nichž   se budete celou dobu řezat,   ale jen tak příjemně   pobaví. Každá postava byla   svým způsobem svérázná a   originální. Děj je nese v   poklidu bez dramatičnosti, je   tu zpracováno jedno hlavní   téma, které doplňují   menší příhody   jednotlivých členů rodiny.   Závěr nekončí samozřejmě   jinak než happyendem.
payo1555
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Tento film se moc nepovedl. Ne   v příběhu, ale v jeho   směřování. Nejde vstoupit   dvakrát do téže řeky,   takže starou rodinku měl   autor nechat jen jako   inspiraci a jít směrem   lidové komedie,třeba. Tady   se zůstalo na půli cesty a   některé postavy byla prima a   směšné. Jako celek to   působilo jako zbytečnost a   možná i nuda.
satyr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Když si přečtu název   tohoto filmu,vždy se mi   vybaví seriál ve kterém   exelovali herci jako Dana   Medřická,Řehoř,Cupák,Ros?   ?lková.Ten film má se   seriálem společný jen   název jinak nic,není ani z   poloviny tak vtipný a herci   se také moc nevyznamenali.
Charlie35
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Velmi slabý pokus o další   českou komedii. Definoval   bych to takhle: 70 procent   nuda, 30 procent zábava. To   je ale příliš málo.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2009
V případě filmu Taková   normální rodinka se nabízí   srovnání se slavným   seriálem, které však film   nesnese. Jedná se o humor na   úplně jiné úrovni, kromě   jmen postav a některých   základních rysů spolu oba   nemají pranic společného. V   případě, že film Taková   normální rodinka nebudeme   srovnávat se seriálem, dá   se na něj koukat jako na   oddychovou komedii a za to   také dostal 7/10.
Obsazení je nezajímavé,   takřka ničí výkon mě   nezaujal. Rodina působí jako   změť buranů, což asi bylo   zamýšleno. Lidé jako   Marián Labuda, Lilian   Malkina, Adam Mišík, či   Štěpán Krtiška nedostali   příliš prostoru; jako   jediná na mě zapůsobila   Ivana Chýlková, jež ve své   roli svérázné matky   ženicha Zdeňka naprosto   exceluje.
fred.appl
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Kdyby se to aspoň jmenovalo jinak...
Možná by si tenhle film   zasloužil víc bodů, ale   nedá se nic dělat: když se   hlásí svým názvem k odkazu   skvělého seriálu (podle mne   prvního českého sitcomu),   tak s ním musí také být   poměřován.
A   protože seriálu jsem dal za   deset a film je sotva   poloviční, tak z toho ode   mne s přimhouřeným okem   prostě vyleze pětka.
johnny-rk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2008
prumerny film s typickymi   situacemi... napriklad: Kdo   muze zapomenout na darek sve   milovane... kazdy... :-D a kdo   vas zachrani.?. tchan... a   nebo nikdo a vy zklamete...
sylwikk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Od tohohle filmu sem teda   čekala mnohem víc a dost mě   zklamal :( Líbila se mě tam   jenom jedna scénka, jinak   celkem nuda...
vecernice
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Bohužel trapný film,   propadák, ztráta času na to   koukat. Opravdu nemá s   původním seriálem nic   společného.
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Velice zábavná letní   komedie se skvělým hereckým   obsazením v krásné   přírodě. Jen kritikům se   to nějak nelíbilo.
rarak94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Zábavná Taková normální rodinka!!!
Velmi zábavný film, podle   scénáře reřiséra a   uměleckého šéfa Studia   Dva, Patrika Hartla. Moc lidem   se ale tato zábavná komedie   nezdála moc dobrá, protože   ji neustále srovnávali se   stejnojmeným seriálem. Ten   jsem buhužel neviděl, ale   podle mě se filmová Taková   normální rodinka velmi   povedla!!!
Všichni   herci skvěle předvedli svůj   talent, ale nejlepší byla   podle mě ústřední dvojice:   Monika Zoubková jako   Kateřina a Jiří Mádl jako   Zdeněk!!!
Drobecek1
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Nic moc.
Ano chtěl jsem prvně   srovnávat s úspěšným TV   seriálem, ale to nešlo   vůbec a tak hodnotím film   jako samotné dílo.
Nic neříkající film,   slabá zápletka, minimální   humorné scény, prostě šeď   a podprůměr. Nechápu jak na   toto dílo někdo dal peníze.   1* a to je ještě moc. Jeden   z mála filmů, které si   podruhé nikdy nepustím.   Chápu ale, že se někomu   může líbit ;)
miláček
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Průměrná komedie-jinak   řečeno,dá se na ni   dívat,ale určitě bych ji   denně nevyhledávala.Oproti   seriálu jsem vcelku spokojena   s hereckým obsazením.
Svarcneger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Hanba...
Dalsi serie komercnich   paskvilu, ktere parazituji na   slavne minulosti doby tezke   normalizace, kdy herci hrani   milovali a rozhodne to   nedělali jen pro penize a to   je prave ono, i filmoveho   materialu si vice vazili, aby   se mene strihalo. Tohle slo   ustrihnout cele :). Proc   takovy voloviny vznikaji, pro   prachy... Kdovi. Ale je to   filmarska ostuda a puvodnimu   serialu to dela jen ostudu.   Tam to melo hlavu i patu,   skvela babicka, matka i dcera   a perfektni stengrovani obou   pohlavi a naprosto dokonaly   malir a dalsi sceny. Serial   miluju, ale tomuhle se vyhnete   obloukem, pokud nejste   slabomyslny pubertak, ktery se   videl v kravinach jako jsou   Raftaci nebo Snowbordaci, ci   co. Holt prachy nici kulturu,   co naplat....
poiu1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Film prakticky bez deje..   Ničím nepřekvapí.. Divák   v podstatě pozoruje reakce   lidí, prakticky žádný   vývoj... Možná se párkrát   zasmějete, ale za nic víc to   nestojí..
kcobain
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Teda čekal sem od filmu víc   než jen pár vtipných   situací kdy jsem se od srdce   zasmál. Většinou to byla   jen nuda a spš sem se těšil   na konec filmu, 4body za ty   scény co jsem se smál...
devalera
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Tento film se mi nelíbil,   stejně tak se mi nelíbil ani   starý seriál a to i přesto,   že seriál měl řadu   kladných hodnocvení.
renefer
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Bez vtipu
Tak tento film podle mne není   komedie ale snůška trapných   situací,spíš k pláči než   k smíchu. Musím souhlasit,   že k televiznímu seriálu,   podle kterého (nevím proč)   převzal jméno se ani   nepřibližuje co se humoru   týká. Nedoporučuji - je to   ztráta času :-(
pusinkadenniska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.11.2009
nic moc. Občas jsem se   zasmála, vidět se to dalo,   ale není to film , který   bych chtěla vidět znova
akina1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.5.2009
hodně nepovedený pokus o   Takovou normální rodinku v   novém, ale na druhou   stranu..ta stará je prostě   nepřekonatelná!
honza.dlask
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Tak samozřejmě na původní   seriál,který byk navíc   super obsazen to nemá ,avšak   některé momenty pobaví   .Jinak ovšem šedý průměr
kerm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Tento film se mi hrozně moc   líbil a patří k mím   nejoblíbenějším. Je to   skvělá komedie. Jak ale   pozoruji reakce lidí, tak   film nepatří k těm co mají   lidé úplně nejraději.
gilbert
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Taková normální rodinka
Původní seriál měl ve své   době úspěch díky   mistrovskému herectví   hlavních přestavitelů.Ale   opravdu netuším koho napadlo   udělat pokračování po 40   letech.Nejsem moc velká   fanynka české tvorby ,ale   máme pár klenotů které mě   dostaly,bohužel Taková   normální rodinka2 k nim   rozhodně nepatří,
Ergon
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Průměrné
Čekal jsem více. Film jsem   si stále zrcadlil s   dokonalým zpracováním   seriálu. Občas se k němu   přibližuje, občas je to   něco zcela jiného. Pár   vtipných scének se tu taky   najde, ale nepovažuji jej za   film, který bych musel vidět   podruhé.
Možná,že   bych jej lépe ohodnotil,   kdyby se postavy i film   jmenoval úplně jinak,aby v   něm nebylo vidět průměrné   zpracování oproti   evergreenovému seriálu,   který již považuji za   klasiku
johny4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.3.2015
Taková normální rodinka
Původní seriál byl   vynikající, neboť v něm   hráli špičkoví herci a byl   to opravdu herecký koncert.   Tenhle film se, ale nepovedl.   Herci i když se mnohdy   snažili co mohli se   nedokázali vyrovnat těm ze   seriálu. Myslím, že   nešťastnou volbou byla paní   Malkina v roli babičky,   která si mohla o hereckém   výkonu paní Rosulkové   nechat jenom zdát. Film nebyl   dobře zvládnut a to nejen po   stránce scénáře. Také   výkon Jiřího Mádla v roli   Zdeňka byl poněkud mdlý.   Film je možno shlédnout jako   oddychovou komedii, ale divák   od toho nesmí moc čekat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih123570minih123570Bez kalhot XXL (2015) 
Magic Mike XXL n
minih122127minih122127Adolf Hitler - Můj podíl na jeho pádu (1973) 
Adolf Hitler: My Part in His Downfall n
minih156172minih156172Maminka mrtvá a nejdražší (2017) 
Mommy Dead and Dearest n
minih25101minih25101Zákony přitažlivosti (1992) 
Laws of Gravity n
minih125155minih125155Urlaubsgrüße aus dem Unterhöschen (1973) 
Urlaubsgrüße aus dem Unterhöschen n
minih31981minih31981Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla (2000) 
The Adventures of Rocky & Bullwinkle n
minih9503minih9503Jednadvacet hodin v Mnichově (1976) [TV film] 
21 Hours at Munich n
minih50756minih50756Lev je v ulicích (1972) [TV inscenace] 
Lev je v ulicích n
minih17866minih17866Roadie (1980) 
Roadie n
minih12734minih12734Modrá planeta (1979) 
Modrá planeta n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Rodinka (2010) [TV seriál]

 Rodinka (2010) [TV seriál]
Rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(remake)

Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]

 Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie]
Taková normální rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Československo
Režie: Jaroslav Dudek

(remake)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

161 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10