Zari
ohodnotit

Tajemné zlo

The Hidden

Další název:
Hidden / Skrytý vrah / Tajomné zlo (SK)
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
5.8.1993
„Nejstrašnější vesmírný netvor se skrývá v útrobách obyčejných lidí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajemné zlo
Obyčejní, mírumilovní občané se zničeho nic mění v brutální vrahy. Vyšetřováním je pověřen detektiv Beck, který netuší, že pravým pachatelem je mimozemšťan, který žije v lidských útrobách a ovládá své oběti. Beckovi přispěchá na pomoc podivný agent FBI Lloyd Callagher. Ale ani on není člověkem - přiletěl na Zemi právě proto, aby zneškodnil toho kdo teď řádí v městských ulicích. Ale jestliže chce Beck počítat s jeho pomocí, musí mu nejdříve uvěřit… "Tajemné zlo" je neobvyklý vědeckofantastický horor, který získal hlavní cenu na festivalu fantastických filmů ve Španělském Avoriazu.


Popis / Obsah / Info k filmu Tajemné zlo
Režisér Jack Sholder za svůj film Tajemné zlo (1987) získal cenu za nejlepší horor na festivalu fantastických filmů v Avoriazu; s odstupem šesti let však jeho snímek lze zařadit mezi lepší průměr, nijak nevybočující ze zaběhaných kolejí. Kombinuje žánr sci-fi, přinášejíci téma vesmírného vetřelce, snažícího se prostřednictvím zvláštního "převtělování" ovládnout život na Zemi, s klasickým policejním thrillerem (včetně oblíbeného motivu spolupráce dvojice policistů jež si zpočátku příliš nerozumí) Tvrdý a energický losangeleský detektiv Tom Beck a nelidsky chladný agent FBI Lloyd Gallagher (ve skutečnosti mimozemský policista; stíhající "svého" zločince) se během vyšetřování série tajemných vražd samozřejmě nakonec shodnou. - Ze standardu nevybočuje ani poněkud toporná snaha autorů o morální naučení. Zatímco titulní padoušský mimozemšťan přelézající z jedné oběti do druhé. páchá zločiny, podléhá rytmu tvrdé rockové hudby i živočišnému sexu a jezdí kradenými auty nedovolenou rychlostí, jeho šlechetného mimo-zemského protivníka na Zemi nejvíc dojímá rodinná idyla kolegy Becka. Rovněž metafora vražedného slimáka jako slizké podstaty politiky působí značné po-vrchně. - Odhlédneme-!i však od naivních myšlenkových ambicí tvůrců i od některých nelogičností, můžeme ocenit zajímavý design vetřelce i celkem slušné tempo příběhu. .

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Tajemné zlo
Ještě včera byl Jack de Vries spořádaným občanem, který by neublížil ani mouše. Náhle si však obstará pistoli, ukradne auto, přepadne tři banky a zastřelí tři lidi. Policie musí nasadit celou armádu, aby ho polapila. Zraněný Jack však v nemocnici zemře a vzápětí po jeho smrti zachvátí stejný amok souseda v nemocničním pokoji. Případ dostanou na starost policejní seržant Tom Beck a zaměstnanec FBI Lloyd Gallagher.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

54 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

4 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tobiáš Potočný

Potočný Tobiáš

Naposled navštívené:
Tobiáš Potočný

Potočný Tobiáš