Zari
ohodnotit

Svět budoucnosti

Futureworld

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
104 minut
„Vědeckofantastický film o boji s roboty, hrozícími převzít kontrolu nad světem...“
Popis / Obsah / Info k filmu Svět budoucnosti
Zábavní park budoucnosti vyplní jakoukoli fantazii a téměř živí androidi udělají, co vám na očích uvidí. Skvělé místo? Reportér se svou kolegyní zjistí, že tomu tak zdaleka není.

Zdroj: AMC International


Popis / Obsah / Info k filmu Svět budoucnosti
Americký sci-fi snímek Svět budoucnosti i roku 1976 navazuje na úspěšný Westworld (1973, Svět Západu) spisovatele a režiséra Michaela Crichtona. Zde bylo představeno zábavní středisko Delos, poskytující návštěvníkům prostřednictvím dokonalých robotů iluzi pobytu ve vybraném světě, kde mohli realizovat své tajné sny a přání. Přestože projekt Svět Západu byl fiaskem (roboti-pístolníci pozabíjeli všechny návštěvníky) je středisko znovu otevřeno a nabízí ted' Svět budoucnosti. Novinář Chuck a televizní reportérka Tracy však tuší, že ani tentokrát není vše v pořádku. Zjistí, že roboti kteří se ujali vedení střediska, usoudili, že lidstvo spěje k sebezničení, a rozhodli se nahradit klíčové osobnosti (politiky i novináře) rozumnějšími androidy-dvojníky; "originál" má přitom být zničen. - Kvalitní nápad prvního filmu žánrově navíc efektně spojující "mytologii" westernu a sci-fi, je ve Světě budoucnosti rozmělněn do podoby nepříliš zajímavé varovně historky, trpící navíc očividnými nedomyšlenostmi (např. ,;stoprocentně" biologičtí dvojníci hynou stejným "elektronickým" zkratem jako jejich mechaničtí kolegové). Autoři, nesmyslně si v jedné fázi vyprávění vypomáhající postavou alespoň ve snu "oživlého" robota Pistolníka z minulého filmu, jen dokazují, že filmová sci-fi musí respektovat alespoň elementární logické zákony a pravidla dramatičnosti. K nepřesvědčivosti snímku přispívá i televizní rutina jejího režiséra Richarda T. Heffrona, stejně jako vlažné herecké účinkování Petera Fondy v hlavní roli.

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Vědecko-fantastický film o boji s roboty, kteří hodlají převzít kontrolu nad světem. Firma Delos vyrábí roboty, ale kolem jejich produkce je mnoho tajemného a záhadného. Dva novináři se pokusí jít za svými informacemi dále, než shovívavě dovoluje vedení továrny. Jednomu z nich se v doprovodu neméně zvídavé Tracy podaří proniknout až do zakázané oblasti.
Cinema 1991/8/56

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

43 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

19:20 - 19:50

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Spacák pro dva (Schlafsack für zwei)

Spacák pro dva
Schlafsack für zwei

Naposled navštívené:
Spacák pro dva (Schlafsack für zwei)

Spacák pro dva
Schlafsack für zwei