Zari
ohodnotit

Stíhán a podezřelý

Žánr:
Rok:
1978
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1979
„Osamělý muž na útěku kvůli zločinu, který se nestal...“
Popis / Obsah / Info k filmu Stíhán a podezřelý



Eva Trojanová se pozdě večer vrací domů. Když hledá před dveřmi klíče, někdo ji nešetrně vtáhne do bytu. O několik dní později je žena nalezena ve svém bytě mrtvá a podlitiny na krku svědčí o zločinu. Hlavním podezřelým se stává její manžel, inženýr Trojan, který se po skončení služební cesty nevrátil do práce a nikdo neví, kde by mohl být. Je po něm vyhlášeno pátrání, ale dlouho nemají policisté žádnou stopu. Objeví sice taxikáře, který ho vezl na letiště, to už však Trojan věděl, že po něm pátrají a smazával za sebou stopy. Kapitán Hart, který vede pátrání, ví, že Trojan je vynikající odborník, který je mimo jiné autorem projektu přestěhování katedrály v Mostě a uvědomí si, že všechny nepatrné stopy, které po sobě zanechal, vedou na sever - do Mostu. Trojan se opravdu ukrývá v ruinách domů určených ve starém Mostě k demolici.
Ví, že ho stíhá policie, ale netuší, že po zprávě patologa už ne jako podezřelého z vraždy. Jeho žena byla totiž těžce nemocná a zemřela přirozenou smrtí. Vyčerpaného a nemocného ho sice objeví tři chlapci, ale muž jim zmizí. Kapitán Hart projíždí ulicemi starého mostu a pokouší se vyčerpaného Trojana najít, protože místo má být toho dne srovnáno se zemí. Vše je připraveno a pyrotechnik nemá možnost demolici zastavit...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stíhán a podezřelý



POZOR, SPOILER

Auto se řítí obrovskou rychlostí. Dovezlo domů ženu středního věku, paní Trojanovou. Manžel nemá z jejího pozdního návratu velkou radost a drobátko ji přidusí. Pak se svého činu lekne a mizí. Jeho žena se probere a najednou padá na zem…

K mrtvé je povolán kapitán Hard. Pan Trojan utekl a je nyní v horském hotelu. Zde vzpomíná. Hard vyslechne sousedy, kde zjistí, že Trojanová chodil s vedoucím kadeřnictví. Tam je poslaná příslušnice sboru, která o vedoucím zjistí všechno možné.

Karel vidí v televizi pátrání po jeho osobě. Proto ukradne auto a ujíždí. Kapitán pak vyhledá pana kadeřníka, ale jeho výslech toho moc nového nepřinese. Jen se ukáže, že nemohl paní Trojanovou zabít.

Karel se koupe u rybníka a zde slyší další hlášení o pátrání. Vloupe se do chata, kde zcizí spoustu pepře, kterým potom vyřadí ze stopování psa. Poté telefonuje kapitánovi lékař a hlásí mu, že Trojanová zemřela přirozenou smrtí. Trojan je nevinný. Přesto je třeba ho najít a říci mu to. Ten zatím zase někde na útěku vzpomíná. Pak nahlásí pan Panoška, že ho viděl spát v lese. A k Trojanům do bytu někdo volá. Je to doktor Hainz, pravý milenec paní Trojanové. Vypoví o strachu Trojanové a své nenávisti k jejímu muži i kadeřníkovi.
Kapitán se chystá do Mostu, protože tam vede Trojanova stopa. Kdysi tu přesunoval kostel.

Ve starém městě určeném k demolici si hravá parta kluků. A ta inženýra objeví. Ten je ovšem v bezvědomí.
Kluci se rozhodnou mu pomoci, ale on jim zmizí. Kapitán prolézá domy a byty, aby Trojana našel, protože se tyto domy mají brzy odstřelit. Podaří se mu to včas?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Stíhán a podezřelý



Po ing. Trojanovi bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Je podezřelý, že zabil svou manželku, a po ukončení služební cesty nenastoupil do zaměstnání. Kriminalisté zjistí, že vážně nemocná Eva Trojanová zemřela přirozenou smrtí a pokouší se o tom uvědomit skrývajícího se muže. Stopa vede do severních Čech, kde ing. Trojan pracoval na projektu přemístění katedrály v Mostě. Vyčerpaný a nemocný muž se skrývá v objektech určených k demolici.
Velmi nevěrohodná zápletka a podprůměrná realizace, která nectí ani základní zákonitosti žánru.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

31 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

21 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

31 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama