Zari
ohodnotit

Šrámy

Pregi

Další název:
The Welts, Modriny
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
91 minut

Obsah filmu Šrámy

 
Po smrti matky, mladého Wojciecha vychováva otec. Je to hlboko veriaci človek, ktorý sa živí výrobou sôch Panny Márie. Pritom ale vychováva svojho syna veľmi prísne až kruto a bez lásky. Detstvo Wojciecha je naplnené večným strachom a úzkosťou pred neustálymi fyzickými psychickými trestami. Jeden deň ale pohár trpezlivosti pretiekol a chlapec ušiel z domu....Dvadsať rokov nevidel svojho otca, ale aj napriek tomu sa nevie odosobniť od neho. Ako dospelý sa stal jeho presným obrazom. Stal sa krutým, neláskavým a neprívetivým človekom. Rany z detstva sa nezahojili. Jedného dňa sa ale zoznámi s Taniou, dievčaťom plným pochopenia, ktorá ho možno...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2013
Část odehrávající se v dětství hlavní   postavy byla podstatně lepší a   „nabitější“, ne však zásluhou rákosky a   řemenu. Dospělá část působila poněkud   zkratkovitě, bez vzájemných souvislostí   jednotlivých scén. V životě mě vždycky   udivuje, že se lidé, kteří zažili v minulosti   něco špatného, chovají, po většinou,   později stejně, ne-li hůře, a příkoří   poznané na vlastní kůži dávají zakusit   ostatním. Zásada, nečiň druhým, co nechceš   aby činili oni Tobě, se v reálném životě   příliš neuplatňuje. Docela by mě zajímalo,   jak by se celý filmový příběh odehrával   dále, jestli by se Wojciech, poté co se stane   sám otcem, potatil, a nebo by u něj došlo k   odpoutání se od vlastní minulosti a prožitých   traumat.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2012
Polské drama o šikanování dítěte   otcem.Snímek je rozdělen na dvě půlky.První   půlka filmu ukazuje hlavního hrdinu jako   psychicky a fyzicky týraného dítěte.Druhá   půlka se odehrává o 20 let později,jak si   tento malý chlapec nese svoje životní dětské   "šrámy" jako dospělý člověk.Když   se k vám otec bude chovat tyransky,tak v   dospělosti se budete chovat přesně   obráceně,nebo naprosto stejně.Ve snímku byl   uveden druhý případ.
Šrámy není vůbec   špatný film.Ale nešel až "na   krev",takže nějaké maximální hluboké   emoce se filmu vyhnuly.Neviděl jsem nic jiného   navíc,co jsem neviděl i v jiných   filmech.Zájimalo by mě,jak by se s tímto   tématem popasovala dánská produkce,kterou   považuji za dramatickou velmoc.Mně to trochu   připomnělo další díl seriálu Soukromé   pasti.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Šrámy (2004)Šrámy (2004)Šrámy (2004)Šrámy (2004)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ivana Roščić

Roščić Ivana

Naposled navštívené:
Ivana Roščić

Roščić Ivana