Zari
ohodnotit

Správná trefa

Další název:
Bílé vrány a černá ovce (prac. název)
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
76 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1989
„Poučení o tom, že ani bramborová kaše se nejí tak horká, jak se uvaří.“

Komentáře k filmu Správná trefa

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Netvrdím, že my jsme   nedělávali kravál, ale mně   tyhle dětský filmy přijdou   všechny strašně uječený.   Ale je fakt, že v 80. letech   se tenhle žánr u nás   nedělal špatně a Správná   trefa to jenom dokazuje.   Včetně účasti tehdy   ještě méně známých   herců, například Miroslava   Donutila krátce předtím,   než se stal pražskou   hvězdou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2013
Rodinný snímek o školních   příhodách třináctiletých   dětí, solidaritě,   vzájemnému pochopení a   řešení typických   problémů a lumpáren.   Rivalita i cit spolužáků je   zde prezentována velmi   realisticky. Po kašovité   bitvě ve školní jídelně   hrozí trest. Vezmou   zodpovědnost všichni, anebo   to svedou na nového   spolužáka, který jim už od   samého počátku nepřirostl   k srdci? A proč ta bitva   vlastně vznikla? Film velmi   kriticky upozorňuje i na   výchovný postoj školy a   rodičů. Poukazuje na   zodpovědnost každého bez   rozdílu. Ano, výchovný   koncept, jinak zábavného a   veselého filmu je tu   zřejmý. Film považuji za   kvalitní a nostalgicky   vzpomínkový. I já byl   například vracen s   nedojedeným jídlem zpátky   ke stolu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama