Zari
ohodnotit

Smrt čmuchala

Kill the Messenger

Rok:
2014
Délka:
112 minut

Obsah filmu Smrt čmuchala

 
Americký novinář Gary Webb napsal v devadesátých letech několik článků o pašování drog za Reaganovy vlády. S naznačováním, že vláda o všem věděla. Na jeho hlavě byly dvě střelné rány, přesto šlo prý o sebevraždu.

 
Související odkaz
 
Drogy, které CIA nesmrděly

Jednotlivec proti systému. Ať už se jedná o novináře, agenta či obyčejného člověka zahnaného do kouta, jde o jedno z nejpopulárnějších thrillerových schémat. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Smrt čmuchala >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2024
Film se snaží jet na stejné vlně jako slavný   snímek „Všichni prezidentovi muži“ (1976),   takže může být stejně zajímavý. Jen nemá   tolik šťávy při své plynulé cestě   správným tahem na branku. Zajímavé je, že   toto filmové zpracování o skutečném   investigativním novináři, který se zabývá   skutečnou aférou, se stalo také středobodem   debat o jeho smyslu, pravdivém příběhu,   účelu i pouhé filmové zábavě. Pro některé   byl Webb jen k smíchu, jiní se ho zastávali a   stejně tak to bylo i s koncipovaným příběhem.   Pokud jde o praktiky CIA, která provádí operace   po celém světě ve prospěch USA, je třeba se   ptát, co má americká Ústřední zpravodajská   služba za lubem a co je do puntíku kryto a co   takticky sváděno na Rusko. Zpracování   odhalených aktivit, o nichž film pojednává,   svou atmosférou a dramatičností rychle cílí   na divákovo vnímání, ale často až příliš   tvrdě. Celkově to může působit uspokojivě,   ale když se vrátíme k výše zmíněné   filmové klasice, tak to prostě nějak nedopadá.   Opět se jedná o současný tvůrčí neduh a   tím je absence volnějšího plynutí. Některé   události měly být více rozvedeny a v   pomalejším tempu, aby následná vyšetřovací   pointa diváka šokovala. Dalším novinářským   fenoménem je tedy Gary Webb. Film o něm však   působí spíše jen jako další zaběhnutý   politický thriller z novinářského prostředí.   V paměti sice neutkví, ale za zhlédnutí   stojí. Ostatně, není náhodou, že žádné   médium na světě se o CIA ohledně jakéhokoliv   konfliktu nezmiňuje. Tento film možná   naznačuje proč.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2015
Zpráva z tisku...
Ten příběh je sám o sobě zajímavý. Snaha   člověka bojovat za pravdu, přičemž si tento   uvědomí, že to je skutečně jako bojovat s   větrnými mlýny a může to mít velmi tragické   následky. Jen kdyby to podání nebylo tak   strašlivě nudné a kdyby se Jeremy Renner až   tak moc nesnažil. Jeho postava se stává   protivnou a vyznění příběhu celkem zaniká.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Smrt čmuchala (2014)Smrt čmuchala (2014)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Miroslav Souček

Souček Miroslav

Edfrid A. Bingham

Bingham Edfrid A.

Naposled navštívené:
Miroslav Souček

Souček Miroslav

Edfrid A. Bingham

Bingham Edfrid A.