Zari
ohodnotit

Severní přístav

Další název:
Northern Harbour
Rok:
1954
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
28.5.1954

Obsah filmu Severní přístav

 
POZOR SPOILER!

Do Šandova přijíždí jistý muž. Doklady má při kontrole v pořádku. Cestuje dále a neustále mění směr cesty a dopravní prostředky. Evidentně se obává sledování. Až se setká s ženou, která mu řekne i to, kde bude bydlet. Je to muž, u kterého už kdysi bydlel. Jmenuje se Berka. Naše policie již o tomto muži ví. Jmenuje se Papoušek, ale nyní má falešné doklady na jméno Karel Vaněk. Tak se setkává s Berkou v jeho bytě, ale Berka nejeví nějaké velké nadšení.

Do provozu obchodně tranzitního oddělení státního exportního podniku přichází nový ředitel Bartoš. Ten starý, Dušek, sice zůstává, ale nový je sem nasazen, aby zjistil,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Rozdělovna filmů československého státního filmu
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Severní přístav >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Kdyby troubové tak brzy neprozradili hlavního   viníka, mohla to být sranda až do konce. Ano,   sranda, protože já se celý film bavil a   hlášky Šubrtovy opravdu neměly chybu.   Bohužel, jde jen a jen o propagandistický   snímek nevalné hodnoty. Ovšem všechna čest   hercům, že ze sebe ty komunistické bláboly   vůbec vysoukali.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Veškeré exteriéry jsou natočeny v Děčíně.   Půl hodiny cesty od mého bydliště v ÚL. V   Děčíně bylo největší překladiště, v   Ústí největší chemický závod. V   padesátých letech to byl samý špion a   diverzant. Ještě, že jsem byl školou povinný.   Stačily mi provokace StB v letech sedmdesátých.   Když moje žena emigrovala přes Jugoslávii do   Austrálie, byl jsem u výslechu každý měsíc   po pět let. Proto volím vždy Paroubka, protože   se mi stýská po těch sympatických chlapech na   vyšetřovnách a to nemyslím gynekologické.   Ještě je jeden hodný a druhý zlý?
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Ostražitost a bdělost
Dát filmu z padesátých let, který je silně   poplatný době známku vyšší než 4, může   být některými, kteří jsou poplatní   současné době bráno jako trestuhodné. Film   vypráví příběh skupiny lidí, kteří se   motají okolo lodní dopravy. Američané se skrze   svoje agenty všemožně snaží zamezit obchodům   mezi naší společností a západními zeměmi.   Naštěstí jejich aktivita je odhalena. Film je   obsazen hvězdami českého filmu. Přestože se   jedná o dílko silně poplatné své době a tato   poplatnost by se podepsala na snižování hodnoty   snímku, není to zas tak úplná hovadina.   Omlouvám se za použití tohoto výrazu. Jiné   jsem nenašel.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Severní přístav (1954)Severní přístav (1954)Severní přístav (1954)Severní přístav (1954)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kal Penn

Penn Kal

Ben Jenkin

Jenkin Ben

Naposled navštívené:
Kal Penn

Penn Kal

Ben Jenkin

Jenkin Ben