Duben
ohodnotit

Rytíř de Pardaillan

Le Chevalier de Pardaillan

Další název:
Il Guascone; Clash of Steel
Země:
Rok:
1962
Délka:
89 minut
„Snadněji se získá královská koruna než srdce, které patří jinému.“

Obsah filmu Rytíř de Pardaillan

 
Na tržišti se strhne rvačka. Na život a na smrt bojují potulní kejklíři s pochopy proradného knížete, který si vybral jejich krásnou tanečnici za svou milenku a zcela sprostě ji koupil od jejího otce. Zdá se, že cvičení šermíři na koních přece jen zvítězí. Ale na scéně se objevuje ještě někdo další – rytíř Pardaillan a jak to tak bývá, muži v černém stačí sotva utéct a krásná panna může na svém zachránci nechat oči. Tím začíná nejen láska mezi rytířem a tanečnicí, ale především četná dobrodružství a boje, které musí šlechtic podstoupit, aby získal srdce a uchránil čest své milované dívky.

Francouzsko-italská „šermírna“ Rytíř Pardaillan...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rytíř de Pardaillan >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2021
Francouzská dobrodružně-romantická klasika ve   stylu Hrbáče, Angeliky či Kapitána Fracasse.   Gerrard Barray je přímo prototyp pro role v   těchto filmech a Guy Delorme je skvělý   záporák. No a jako většina francouzských   filmů tohoto druhu to má báječnou výpravu a   je to skvěle okostýmované a tak to ladí i oku   estéta. Můj vkus to sice úplně není ale   musím uznat, že ve Francii tyto filmy opravdu   dělat uměli.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2016
Rytíř Pardaillan měl ještě další   pokračování (Hardi Pardaillan), ale u nás se   promítal jen tento první počin. Rozhodně ne   špatný, což se týká šermířských scén i   obsazení role rytíře, i hlavního   padoucha.Krásné dámy, dobové   kostýmy....oddychová romanticko-historická   podívaná, nic víc za tím nehledejte.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Představuju si režiséra Borderie, jak sedí a   říká si: "Čeká nás Angelika, to bude   stát spoustu peněz, budeme se s tím patlat   čtyři roky, tak si ještě předtím natočíme   takovou jednohubku, žádný velký umění, jenom   tak pro srandu." Představuju si, že takhle   nějak mohl vzniknout Rytíř Pardaillan.   Nenáročný, jako parodie často směšný víc   než úsměvný (což se týká Kirka Morrise,   který byl vážně špatným hercem). Dobře   vybraná italská herečka (Gianna Maria Canale)   do role italské kněžny se tváří jako   japonská gejša a případné půvaby Michele   Grellier zazdil dost nepovedený dabing Lindy   Rybové. Opravdu mě přesvědčil snad jenom Guy   Delorme, ovšem ten se těch hajzlů něco   nahrál, tak ještě aby ne. Přesto se při   troše shovívavosti lze pobavit. Aspoň já jsem   se bavil.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hardi Pardaillan! (1963)

 Hardi Pardaillan! (1963)
Hardi Pardaillan! n
 
Žánr: dobrodružný / romantický / komedie
Země: Francie / Itálie
Režie: Bernard Borderie

(pokračování)

Rytíř de Pardaillan (1962)Rytíř de Pardaillan (1962)Rytíř de Pardaillan (1962)Rytíř de Pardaillan (1962)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10