Zari
ohodnotit

Planeta pokladů

Treasure Planet

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2002
„„Každý by si měl najít své místo ve vesmíru.“ Film, natočený podle knihy Roberta Louise Stevensona Ostrov pokladů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Planeta pokladů
Film Treasure Planet byl natočen podle námětu knihy Ostrov pokladů spisovatele Roberta Louise Stevensona. Patnáctiletý Jim Hawkins cestuje paralelním vesmírem v kosmické galeoně. Spřátelí se s charismatickým kyborgem (napůl člověk a napůl stroj) kuchařem Johnem Silverem, který ho naučí spoustu věcí. Spolu s mimozemskou posádkou Jim bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Jim se vzbouřencům postaví a objeví poklad větší, než si uměl kdy představit.


Popis / Obsah / Info k filmu Planeta pokladů
Animovaý film byl natočen podle námětu knihy "Ostrov pokladů" spisovatele Roberta Louise Stevensona. Patnáctiletý Jim Hawkins cestuje paralelním vesmírem v kosmické galeoně. Spřátelí se s charismatickým kyborgem (napůl člověk a napůl stroj) kuchařem Johnem Silverem, který ho naučí spoustu věcí. Spolu s mimozemskou posádkou. Jim bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale větší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru . Jim se vzbouřencům postaví a objeví poklad větší, než si uměl představit…

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Planeta pokladů
Kreslený film Planeta pokladů je další verzí oblíbené filmařské předlohy, dobrodružného románu Roberta Louise Stevensona Ostrov pokladů. Vznikl pod vedením osvědčeného tvůrčího tandemu Studia Walta Disneye. John Musker a Ron Clements spolu jako scenáristé a režiséři od roku 1986 realizovali šest celovečerních snímků, mj. Malá mořská víla (1989, FP 7/98), Aladin (11/93) a Hercules (FP 10/97). Také tentokrát jde o volnou adaptaci klasické předlohy, jejíž historické reálie však autoři přesunuli do budoucnosti. Plachetnice nahradily vesmírné koráby, ostrov pokladů se stal planetou a pirát, kyborg Silver, nemá na rameni výřečného papouška, nýbrž roztomilou a proměnlivou hroudu slizu jménem Morfi. Piráty se stali stejně podlí mutanti a stará mapa se změnila v kouli, skrývající holografický plán vesmírného prostoru. - Bez větších změn zůstala hlavní postava Jima Hawkinse, jemuž byla ponechána nejen charakterní úloha ale také lidská podoba. – Výtvarné řešení snímku vychází z disneyovských tradic. Jednotlivé postavičky jsou nápadité, ale na rozdíl od předchozích snímků nesáhli tvůrci k výraznému grafickému řešení celku. Přiklonili se k historizujícímu eklekticismu. V jeho rámci se soustředili spíš na detailní rozpracování podoby i chování postav a především na fungování mechanismů a meziplanetárního prostředí. Celek tak působí méně výrazným dojmem i navzdory posunu do oblasti science fiction. – Výrazným etickým motivem snímku je obtížné dospívání hlavního hrdiny ve světě, kde je láska komplikována konvencemi a kde přátelství se snoubí se ziskuchtivostí.
-rapl- Filmový přehled 2002/11

Autor/Zdroj: -rapl-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

50 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

65 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

80 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

25 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nenasytný parazit (Growth)

Nenasytný parazit
Growth

Naposled navštívené:
Nenasytný parazit (Growth)

Nenasytný parazit
Growth