Zari
ohodnotit

Opilí láskou

Punch-Drunk Love

Další název:
Drunk Love
Rok:
2002
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2003
„Když jsi láskou bez sebe – dostaneš se do průšvihu nebo do nebe.“
Popis / Obsah / Info k filmu Opilí láskou
Majitel malého podniku Barry Egan (Adam Sandler) je bratrem sedmi sester, díky kterým zůstal osamocen a neschopen navázat citový vztah. Když do jeho života vstoupí harmonium a tajemná žena (Emily Watson), jeho romantická cesta začíná...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Opilí láskou
Adam Sandler a Emily Watson, kterou pro film objevil Lars von Trier ve filmu Prolomit vlny, v hlavních rolích neobyčejného amerického filmu o lásce za hranicí konvence. Paul Thomas Anderson získal cenu za režii na MFF v Cannes 2002.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Majitel malého podniku Barry Egan (Adam Sandler) je bratrem sedmi sester, díky kterým zůstal osamocen a neschopen navázat citový vztah. Když do jeho života vstoupí harmonium a tajemná žena (Emily Watson), jeho romantická cesta začíná?

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Opilí láskou
Osobitý americký scenárista a režisér Paul Thomas Anderson, který se proslavil snímky Hříšné boogie (FP 3/98) a zejména strhující mozaikou Magnolia (FP 8/2000), jistě překvapí své obdivovatele novým projektem, romantickou komedií Opilí láskou, v níž spolu hrají protagonista hrubozrnných komedií Adam Sandler a britská herečka Emily Watsonová, známá díky psychologicky náročným rolím. - Anderson se inspiroval skutečnou událostí: jakýsi muž nakoupil za tři tisíce dolarů přes dvanáct tisíc balení pudinku od jedné firmy a díky tomu získal v rámci reklamní akce možnost nalétat s aerolinkami milion a čtvrt mílí zdarma. Tuto transakci provádí ve filmu podivínský mladý muž Barry Egan, těžce poznamenaný soužitím se sedmi sestrami. Nesmělý svobodný mládenec se občas vybíjí v záchvatech zuřivosti. Konečně se hluboce zamiluje do náhodné známé, Leny Leonardové, která kupodivu akceptuje jeho podivínství a dokonce ho přiměje, aby se s ní pomiloval. Barry díky lásce zdolá různé překážky, včetně nepříjemné záležitosti s vyděrači, spojenými s pornolinkou. - Anderson natočil romantickou komedii, vymykající se z žánru svou strohostí a naprosto atypickým stylem humoru bez vtipu. Zároveň ozvláštňuje děj (odehrávající se zčásti i na Havaji) surreálnými prvky („zatoulané“ harmonium, zvláštní „předěly“ v obraze i ve zvuku). Snímek je rovněž neobvyklý využitím neherců, zvláštní zvukovou stopou, obrazovým řešením i střihovou skladbou. Bohužel však postrádá přinejmenším sugestivnost Andersonových předcházejících děl. Obávám se, že ani moc nefunguje spojení odlišných hereckých typů protagonistů.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2003/2

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

1 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama