Zari
ohodnotit

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge

Žánr:
Rok:
1985
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
2.4.1992
„Když nepomůže ani probuzení a děsivý sen pokračuje…“

Komentáře k filmu Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
hledaseniki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2010
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
Wes Craven se svým Freddyem   Kruegerem nastavil laťku   hodně vysoko a řekněme si   upřímně režisérovi Jacku   Sholderovi se ho pokořit   nepodařilo, co víc on se té   původní Noční můře z Elm   Street ani nepřiblížil. Rok   poté co vznikl tento hit se   jiní tvůrci rozhodli   legendární postavu v   pruhatém svetru oživit,   jenže to nedopadlo úplně   dobře, protože jde o   nastavovanou kaši a to   doslova. Hlavní hrdina,   který je nemastný neslaný   se nastěhuje do domu v Elm   Street ve kterém dříve   bydlela Nancy a začíná mít   podivné sny. Jenže přesně   potom se tvůrci rozhodli jít   svou vlastní cestou a tak se   tahle noční můra   nešířila jako epidemie, tak   jak to známe z prvního   dílu. Celá ta myšlenka byla   naprosto otřesná, k tomu   musím připočíst šílené   herecké výkony hlavních   představitelů, kteří tam   jen bezmocně fňukají a   nepředvádějí prakticky   žádné herecké umění.   Druhý díl s podtitulem   Freddyho pomsta je spíš   parodií, jednak se tam Freddy   vyskytuje jen tak sporadicky a   to i přesto, že by mělo   jít o jeho pomstu, navíc   místo hororu jaký divák   očekává dostává jen   trapnou náhražku, která se   veze na vlně úspěchu   předchozího dílu a   především na úspěchu   postavy Freddyho Kruegera,   řeší se tam spousta jiných   nesmyslů jako výbuch   papouška a jiné ptákoviny,   které s podstatou příběhu   nemají nic společného a   jsou tam naprosto zbytečné.   Druhé pokračování je   fiasko. Nejde tu mluvit ani o   průměru, za tohle by se   styděl i Krueger.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2016
Volné pokračování   mstícího se Freddyho   Kruegera ve snech mladých   lidí se zabývá novou   rodinou, která se na Elm   Street přistěhovala.   Hlavním adeptem na Freddyho   řádění je tentokrát Jesse   Walsh a stejně jako minule   Nancy si i on užije své.   Film je pojat krapet   odlišně, takže svého   předchůdce v ničem   nekopíruje. Celkově tvůrci   ubrali plyn, ale ne zase až   moc. Viditelně je   odfláknutá Freddyho maska.   Tvůrci si snad mysleli, že   si toho ve tmavých scénách   nelze všimnout? A když se   vezme v potaz porušení   pravidel, jaké byli   předchozím snímkem   nastaveny, trochu to kazí   náladu a přesvědčení.   Speciální efekty už na   dnešní dobu vypadají velice   ponuře, ale i tak se jedná o   standartní hororovou zábavu   své doby.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Z Freddyho jde strach
A to i přesto, že   kvalitativně tenhle kousek   režisér moc neukočíroval.   Proto zůstává hlavní   zjizvená postava jediným   lákadlem tohohle snímku, z   něhož vám v hlavě po   skončení zůstane snad jen   scéna, kdy Freddy vyhlézá z   chlapce (kde však chybí   trochu té krve a   přesvědčivosti) a   nádherná panoramatická   scéna s autobusem.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Druhý diel tohto amerického   hororu z roku 1985 tiež na   mňa zapôsobil zaujímavým   dojmom, dej tohto filmu možno   nebol taký pútavý ako v   jednotke, ale celkom ušiel.
Langley
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Tak tohle pokračování   nedopadlo zrovna.Nápad to má   také - skrze živou bytost se   Freddy chce dostat do   skutečného světa.Přesto,   že stopáž nepřekročí 90   minut se mi tenhle díl   strašně táhl a   nebavil.Obsazení nenabízí   žádnou silnou postavu,   takže zde je to pouze na   Englundovi.
superfilmar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Začátek se velmi slibně   rozjíždí a první   půlhodina se vyrovná   jedničce, i co se týče   atmosféry.
Pak se ale   Freddy dostane do těla toho   Jesseho. A to je hlavní   problém. Tén scénář je   praštěný a navíc ani herci   nejsou moc dobří.
Jedině Englund, který   svým výkonem podržel celý   film, opět stojí za zmínku.   Dvojka je tedy celkově dost   nepovedená, naštěstí to   napravila silná trojka. 50%.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Ne až tak úplně kvalitní   pokračování hororové   Cravenovské klasiky v čele s   Freddy Kruegerem. Děj   příběhu pokračuje 5 let po   prvních událostech v Elm   Street, kdy si Nancy myslela,   že Freddyho zabila.   Skutečnost je ovšem jiná, a   tak Mr.Krueger po pěti letech   pokračuje tam, kde skončil.   Nových nájemníků je stále   dost. :-)
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Není to sice zdaleka tak   dobré, jako byl první díl,   ale i přesto nemám s tímhle   filmem problém. Atmosféra   už není taková, jenže   některý scény jsou stejně   pořád nádherný. Freddy je   skvělej, škoda že nedostal   víc prostoru. Triky opět   výborný, mohlo být ale   více snových scén. Vlastně   úplně jiné než předchozí   díl. Taky mi chyběl hudební   motiv z jedničky, Youngova   hudba sice není špatná, ale   připomíná mi víc   Hellraisera než onu noční   můru. I přes tohle všechno   se mi ale film docela líbí.
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.10.2012
Neduživé pokračování.   Efektní mordy jsou nahrazené   nenápaditým vražděním,   herecká úroveň šla taky o   třídu níž. Kruegerovo   skotačení na teenagerském   večírku bylo všechno jen ne   děsivé. Nebrat.
Deviant_Girl
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Tohle se nepovedlo
Tak dvojka je nejmíň   povedeným dílem v celé   sérii. Fakt že je tu hlavní   hrdina kluk místo holky se   moc nehodí, jelikož Freddy   byl odjakživa zaměřený   hlavně na holky. No a   příběh taky nebyl nic   objevného. Že z toho po   letech dělají homoromanci   jelikož je to teď v módě   je poslední kapka pro mě   abych tenhle díl nemusela   mít moc ráda.
marci22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Po úžasném prvním díle je   to veliký skluz,ale ne zase   tak velký.Pár vražd   újde,jinak docela slabý díl   o Freddym Kruegerovi,který   byl s prvním dílem   nastartován na jedničku,ale   teďˇupad.Ještě že byly   později natočeny další   díly...
smíšek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Slabší díl
Slabší pokračování   výborného prvního dílu,   odehrávající se pět let po   jedničce. Tento díl trochu   připomíná třetího   Hellraisera - Freddy se chce   dostat do světa živých.   Nejzajímavější je asi   scéna v autobuse, ale jinak   je to až na pár scén docela   slabota.
Strength
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Klasický příklad totálně   nepovedeného druhého   pokračování. Špatný děj,   špatní herci a dost nudné   zpracování. O původu Freddy   Kruegera a jeho důvodech   vraždění se nedovíme nic   podstatného. Režisér Jack   Sholder prostě pouze posunul   dějově film o pět let   dopředu po událostech   prvního dílu a opět se   vraždí o sto šest. Tento   velmi nekvalitní snímek   málem způsobil zánik celé   série. Freddy Krueger tu   nevraždí v snech, ale   zhmotňuje se do hlavního   hrdiny. Jediná věc, která   tento díl nějak spojuje s   filmovou sérií je v osobě   Kruegera, jinak nemá dějově   ani samotným pojetím s ní   mnoho společného.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Horor/Fantasy
Skvělý díl dokonce lepší   než jednička a to se říká   že legendu nejde porazity   pokračováním atmosféra   dala filmu očekávanou auru   noci (podobně jako v Pátku   Třináctého 6( byla tu však   i horší stránka filmu   některé víc nudnější   scény bez významu ale to je   v každém filmu jen ty které   mají opravdu zábavný děj   jsou o proti ťemnle VIP ani   brutalitu to nepostrádala   prostě normalní brutalita v   normalním slasheru tak to   bohatě stačí
papamidnight
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.12.2011
tahle gay dvojka je divna   nemastna neslana a lehce   prihrata davam 2z10 za roberta   englunda a za skvelou prvi   scenu aoutobusem po pekelne   krajine
Darilla
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Ne že bych se u tohoto dílu   nudila, ale je to asi druhý   nejslabší díl. Freddy už   není tím Freddym v   jedničce. Proto jsem   ohodnotila kolik jsem   ohodnotila
zorin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2010
tiež celkom podarene,ale   vidieť nedostatky režijnych   kvelít.Prvá polovica bola   ešťe výborná,no druhá už   len slabo   nadpriemer.Atmosféra už   zdaleka nie je tá čo v   jednotke,no oceňujem zas   posun o niečo vpred a síce   nápad obbživnutia rukavice z   britiev a sugescie na   zabíjanie hlavnému hrdinovi
Lukas.001
Hodnocení:
Přidáno: 13.6.2010
Kdysi to bylo fajn, člověk   se z toho až bál, nicméně   proti tomu, jaké se dnes   natáčejí jatka .......

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44935minih44935Poslední střih (1995) 
The Final Cut n
minih29660minih29660Hele, vole, kde mám káru? (2000) 
Dude, where's My Car? n
minih49604minih49604Faces of death III (1985) 
n
minih55224minih55224Krvavá zátoka (1971) 
Reazione a catena n
minih48327minih48327Agenti dementi 2 (2008) 
Mortadelo y Filemón. Misión: Salvar la Tierra n
minih49835minih49835Pod kůží (2008) 
Splinter n
minih103442minih103442Krvelačná monstra (2011) [TV film] 
Morlocks n
minih29888minih29888Štvanec (2003) 
The Hunted n
minih24856minih24856Zpívající pudřenka (1959) 
n
minih6558minih6558Dobrodružství Marka Pola (1938) 
The Adventures of Marco Polo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Nightmare on Elmo's Street (2015)

 Nightmare on Elmo's Street (2015)
Nightmare on Elmo's Street n
 
Žánr: horor / komedie
Země: Spojené státy americké


(remake)

Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)

 Krueger (Another Tale from Elm Street) (2013)
Krueger (Another Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)

 Krueger (A Tale from Elm Street) (2011)
Krueger (A Tale from Elm Street) n
 
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Noční můra v Elm Street (2010)

 Noční můra v Elm Street (2010)
Noční můra v Elm Street n
A Nightmare on Elm Street
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Samuel Bayer

(remake)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy VS Ghostbusters (2004)

 Freddy VS Ghostbusters (2004)
Freddy VS Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Nová noční můra (1994)

 Nová noční můra (1994)
Nová noční můra n
Wes Craven's New Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)

 Freddyho smrt - poslední noční můra (1991)
Freddyho smrt - poslední noční můra n
Freddy's Dead: The Final Nightmare
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rachel Talalay

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)

 Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (1989)
Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu n
A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)

 Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)
Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu n
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Renny Harlin

(pokračování)

Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]

 Freddyho noční můry (1988) [TV seriál]
Freddyho noční můry n
Freddy's Nightmares
Žánr: fantasy / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Englund, Michael Lange, Tobe Hooper

(pokračování)

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)

 Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987)
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna n
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chuck Russell

(pokračování)

Noční můra v Elm Street (1984)

 Noční můra v Elm Street (1984)
Noční můra v Elm Street n
A Nightmare on Elm Street
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Craven

(pokračování)

TV Program

ČT1 - nevysílá se

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:10 - 05:30

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

28 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

13 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elton John / Live In Barcelona

Elton John / Live In Barcelona
Elton John / Live In Barcelona

Star (Star!)

Star
Star!

Naposled navštívené:
Elton John / Live In Barcelona

Elton John / Live In Barcelona
Elton John / Live In Barcelona

Star (Star!)

Star
Star!