Zari
ohodnotit

Maximální riziko

Maximum Risk

Další název:
Bloodstone; The Exchange; Krvavý kámen
Rok:
1996
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
26.12.1996
„Osamělý bojovník v souboji s ruskou mafií a zkorumpovanými agenty FBI.“
Popis / Obsah / Info k filmu Maximální riziko
Dramatická honička končí smrtí pronásledovaného. Policejní komisař Thirry ho ukáže příteli, bývalému vojákovi Alainu Moreauovi, protože se mu neuvěřitelně podobá. Překvapený Alain se teprve nyní od matky dozví, že měl dvojče, které dala kvůli chudobě hned po porodu k adopci. Alan se rozhodne vypátrat, co bylo v pozadí bratrovy smrti, a společně s Thirrym zjistí, že se jmenoval Michail Suverov. Když se vydá za advokátem, který zprostředkoval adopci, najde ho mrtvého, jeho kancelář v plamenech a vzápětí je napaden. Zjistí, že bratra adoptoval ruský diplomat, který emigroval do USA, a tato stopa ho přivede do New Yorku. Dozví se, že Michail vyrůstal v prostředí ruské mafie ve čtvrti Malá Oděsa a později se stal vlivným mafiánem. Po dramatickém střetu s ruskými mafiány, kdy se seznámí s bratrovou milenkou, číšnicí Alex, se dozví, že bratr chtěl skoncovat s minulostí, a tak sebral důkazy proti mafii i zkorumpovaným agentům FBI, aby proti nim mohl svědčit. Proto také musel zemřít. Alain musí využít všech svých schopností, aby dokázal nejen přežít, ale také zachránit Alex a Thirra a dotáhnout do konce Michailův záměr usvědčit zločince.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Maximální riziko
Alain Moreau, policista z francouzského města Nice, je dokonale konsternován. Kousek od jeho domu zahynul při vyřizování účtů mezi zločinci muž, který mu byl neuvěřitelně podobný. Na Alainovo naléhání pak matka skutečně přiznává, že se jednoho ze svých synů dvojčat musela z existenčních důvodů vzdát. policista se vydává po stopě svého bratra do Paříže, ale právník, který zprostředkoval jeho osvojení rodinou ruských emigrantů, byl právě zavražděn. Alainovi nezbývá, než na základě věcí nalezených u zavražděného odjet do New Yorku, kde v ruské čtvrti zvané Malá Oděsa patřil jeho bratr mezi prominentní mafiány. Alainovi se podaří v nočním podniku, vystopovat bratrovu krásnou milenku Alexu. S její pomocí a za častého využívání bojových technik, které si osvojil v Cizinecké legii, proniká Alain do nebezpečného světa newyorského podsvětí, aby pomstil smrt svého bratra. Zavraždil ho závistivý konkurent z řad mafiánů, nebo zkorumpovaní agenti FBI ?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Maximální riziko
Po vlastním režijním debutu The Quest - Souboj cti se známý
představitel akčních hrdinů Jean-Claude Van Damme opět svěřil do rukou profesionála; tentokrát uznávaného hongkongského režiséra Ringa Lama. Asijský specialista na akční thrillery pro změnu zase debutuje v hollywoodské produkci. Film Maximální riziko, který spolu natočili, se pevně přidržuje všech pravidel žánru a s řemeslným umem předvádí předem očekávané sekvence divokých honiček, přestřelek, vražd a soubojů. Podle všeho se ovšem zdá, že režisér Ringo Lam má víc než kdo jiný rád ve vypjatých scénách oheň... -
Podobně jako ve Dvojitém zásahu tu Van Damme opět hraje dvojroli bratrů-dvojčat. Tentokrát však jeden z nich zahyne na samém počátku a
druhý se pokouší zjistit, co bylo v pozadí jeho smrti. Pátrání zavede bývalého francouzského elitního vojáka Alaina z rodné země do New Yorku. Jeho bratr Michail adoptovaný do ruské rodiny, vyrůstal v prostředí ruské mafie v newyorské čtvrti Malá Oděsa a později se stal sám jejím vlivným členem. Rozhodl se však skončit se zločinem. Sebral důkazy proti svým lidem i proti zkorumpovaným agentům FBI. Proto musel zemřít a proto teď musí jeho bratr Alain nasadit všechen svůj důvtip, odvahu a sílu svých pěstí, aby dokončil jeho záměr. Vydatně mu přitom pomáhá Michailova (a později i jeho) milenka Alex. -
Značně vyspekulovaný příběh, začínající v jižní Francii, pokračující v New Yorku (točilo se ovšem v Torontu) a opět se vracející do Nice na Riviéru, operuje především s tajuplnou exotikou ruské mafie. Všechny zápletky však konec konců slouží jen k tomu, aby zavdaly příčinu k akčním scénám, kterých je v Maximálním riziku vskutku požehnaně. - Do značně internacionálního štábu se vedle začínající kanadské modelky a herečky Natashy Henstridgeové přiřadili také známí francouzští herci Jean-Hugues Anglade, jako Alainův přítel a Stéphane Audranová v roli matky dvojčat.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Maximální riziko
Akční příběh s obsahem dobrodružství, tajemných vrahů. Únosy, tajemné zápletky a kladní hrdinové pochopitelně nechybí ani v tomto odpočinkovém příběhu, rovněž z americké produkce.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Příběh důstojníka francouzské armády, který je zatažen do vražedného spiknutí, v němž ústřední úlohu hraje jeho bratr-dvojče, o jehož existenci neměl nejmenší ponětí. Hollywoodský debut oceňovaného hongkongského režiséra Ringo Lama.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

39 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

54 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

69 minut již uběhlo
111 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

14 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Záhada jednoho dne

Záhada jednoho dne

Naposled navštívené:
Záhada jednoho dne

Záhada jednoho dne