Zari
ohodnotit

Jack a obři

Jack the Giant Slayer

Další název:
Jack zabiják obrů; Jack, zabijak obrov (SK); Jack and the Giants
Rok:
2013
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2013
„Chlapec se pokusí zachránit princeznu před spáry pomstychtivých obrů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jack a obři
Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack a obři
Když mladý farmářský dělník náhodou otevře bránu dělící náš svět od hrůzostrašných obrů, vzplane nanovo starodávná válka. Obři po dlouhých staletích vtrhnou na Zemi a snaží se získat zpět území, o která v minulosti přišli. Mladý Jack (Nicholas Hoult) se jim v tom snaží zabránit a podstupuje tak nejtěžší bitvu svého života. V boji za království, jeho obyvatele a lásku statečné princezny čelí nezadržitelnému přívalu válečníků, o kterých si až dosud myslel, že existují pouze v legendách… a sám tak má příležitost stát se legendou.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 08.06.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack a obři
Výpravný dobrodružný film Bryana Singera Jack a obři je adaptací legendy, pocházející pravděpodobně ze 12. století. Autoři spojili dvě verze tradičního příběhu (Jack a fazole a Jack a obr zabiják) o prostém chlapci, který vymění koně za kouzelné fazole a dostane se tak do země obrů. Podaří se mu nepřátelské giganty podmanit, zachránit před nimi království a získat ruku krásné princezny. Snímek využívá procesu Simul-Cam, s jehož pomocí propojuje hranou akci s animovaným prostředím. Tento postup, spočívající v promítání počítačově natočených scén do reálných lokací, byl původně vyvinut pro Avatara (2009, FP 2/2010). V Jackovi a obrech si tvůrci s vytvářením prostředí a zasazováním hrané akce do něj moc práce nedali a nechávají scény nedotažené; postavy do prostředí často „napasují“ a výtvarné provedení země obrů Gantuy je jen pokusem přiblížit se zmiňovanému Avatarovi. - Rozpačité výtvarné a technologické provedení provází též překombinovaný a dramaturgicky nevyvážený děj, jehož linka je nesouvislá. Dva příběhy (jeden se odehrává v Gantuy a druhý v Cloisteru) na sebe navazují jen volně. Motiv fazolového stonku, pnoucího se do nebe, využili efektivněji mj. tvůrci Kocoura v botách (2011, FP 1/2012).
-mat-, Filmový přehled 2013/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack a obři
Starověká válka znovu vzplane, když mladý farmář nevědomky otevře bránu mezi naším světem a hrůzostrašnou rasou obrů.

Rozpoutaná válka započne na Zemi poprvé po dlouhých staletích. Obři se snaží zabrat zemi, kterou kdysi ztratili. Nutí mladíka Jacka do boje o vlastní život, čímž ho přimějí k tomu, aby se je pokusil zastavit. V boji o království a jeho lid, o lásku k odvážné princezně, setká se Jack tváří v tvář s nezastavitelnými válečníky o kterých si dříve myslel, že existují pouze v legendách, přičemž sám dostane šanci stát se legendou.


Autor: Yontalcar

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

103 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

88 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama