Duben
ohodnotit

Jack a obři

Jack the Giant Slayer

Další název:
Jack zabiják obrů; Jack, zabijak obrov (SK); Jack and the Giants
Rok:
2013
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2013
„Chlapec se pokusí zachránit princeznu před spáry pomstychtivých obrů.“

Komentáře k filmu Jack a obři

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2014
Nějak se mi povedlo omylem   narazit na Nicholase Houlta   dvakrát během týdne, prvně   v Mrtvých a neklidných. A   jelikož jsem ve věku, kdy   Beverly Hills 90210 a je   jedno, jestli se zombíkama   nebo s fazolema nejsou mým   šálkem čaje, tak jsem   nějak získala alergii (na   Houlta, ne na fazole nebo   zombíky). Nebo to spíš bylo   tím, že hrál v obou filmech   takové "vycmrndlé"   klučíky. I když v poslední   scéně při pohádce už se   klubal.
Zaplaťbůh za   Ewana, Stanleyho Tucciho,   pořádné obry (neplést se   zlobry), dvouhlavé i   jednohlavé, poučnou scénu v   kuchyni (jo, není nad   pořádné kuchyňské   vybavení). Závěrečná   bitva s obry ve stylu X-menů,   velmi dobrá, konec   předvídatelný.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Dobrodružné velkovýpravné   fantasy tohoto ražení chce   asi vidět v kině,velké   plátno tomuhle druhu filmu   sluší.Já ho viděl na pc a   tím může lecos   ztratit.Slušně   natočeno,výprava,masky(obři   byli opravdu hezky   udělaní)pár vtípků,to   vše dobré,ale chybělo více   akce a také bitev.No a kvůli   ratingu i trochu té   krve.Neurazilo to,ani   nenadchlo.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Ale no ták! Je to pohádka a   pěkná.." -Víš, kde   má hrom počátek, neptej se   kam zvěř se ztrácí, a   proč najednou ztichly ptáci,   spěchej když se domů   vracíš, krajem chodí   zabijáci-..."
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2013
Jednou a zdar.
Čekal jsem daleko lepší   film.
Co se týče   efektů a triků, tak nemůžu   říct ani půl slova, ale   jinak mně to stačilo vidět   jenom jednou.
Ovšem   jedno velké + jsem tady   přece jen našel - Ewan   McGregor - nebýt jeho, tak   jsem dal ještě míň   bodů.
Sorry, ale toto   je můj názor.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Když jsem si poprvé někde   všiml že točí tento film   hned jsem věděl že ho   jednou zkouknu, na rozdíl od   jiných fantasy, tohle mělo   tak nějak už z názvu něco   do sebe. A bylo jasné že   bude vycházet z Jacka a   Fazolky ( Nevím jak se   jmenuje původní pohádka )   Dnešní doba dává tvůrcům   filmů do ruky nepřeberné   množství vizuálních   efektů a umějí toho   využít. Kdysi jsem viděl   Jack a fazolka animovaný snad   z roku 79?? Má to s tím i   něco společného, jen těch   obrů je podstatně víc, ne   jen jeden Tulipán. Příběh   je poutavý, pro mladší   část publika jistě i místy   děsivý. Moc hezká pohádka.   Ewan McCregor zahrál   výborně svou roli   sympatického velitele   stráží.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2013
Po stránce efektů a masek   tak výborné,obři skvělá   monstra.Celkově jako film   docela dobrá dobrodružná   fantazy podívaná,pár   nudných částí,ale efekty   to vynahradí, obří fazole   jsou super.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Já jsem spokojenej. Bryan   Singer fantasy umí. Chvílema   přemešlim, jestli to pro   děti nebyl spíš horor,   protože to chvílema nebylo   až tak pro prďoly. Má to   tempo, pěkný efekty,   zápletky a Ewana McGregora.   Menší kaňkou je mladý   Nicholas Hoult, kterej je   ještě mladej a musí diváka   o svém herectví teprve   přesvědčit. Aktuální   průměrné hodnocení   nekoresponduje s kvalitou   snímku. Za mě 80%
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet   $195miliónov║Tržby USA   $65,187,603║Tržby   Celosvetovo $197,687,603▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,291,007 //počet   predaných kusov 454,466║   Tržby za predaj DVD v USA   $12,511,168 //počet   predaných kusov 788,238║   Bryan Singer je remeselne   zdatný režisér čo   potvrdzuje aj tu,   veľkorozpočtovky zvláda aj   keď patrične nedokážu   otriasť pokladnicami kín aby   film išiel do plusu, za to   príbeh má svoju ľahkosť,   sympatické postavy,   zlosynov,... skôr triková   stánka za tie peniaze nie je   až tak moc citeľná, hlavne   obry pôsobia až moc   počítačovo digitálne,   škoda, ale v rámci fantasy,   jeden z tých lepších filmov   za posledné roky /75%/
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2013
Fazole bez Trenčanského párku...
Pohádky já rád, moc rád.   Tady máme důkaz toho, že i   z klasické pohádky se dá   udělat svižná   fantasy-akční podívaná,   která nenudí, ale skvěle   pobaví. Ani mi nevadila   stopáž dvě hodiny,   neustále bylo na co koukat a   děj pěkně odsejpal. Bryan   Singer prostě umí. Nemusím   psát, že má snímek opět   výborný vizuál, a   bombastické trikové   provedení. Naši obříci   byli jako žíví. Potěšilo   i herecké obsazení, mě   nejvíc bavil zaporák Stanley   Tucci. A jak tak koukám z   Nicholase Houlta se pomalu   stává velká filmová   hvězda, ale mě zatím kluk   moc nepřesvědčil, přijde   mi takovej nemastnej-neslanej.   Ale on se ještě vybarví   (teda myslím si to). Kdo má   podobné příběhy rád, tak   mu Jacka a obry doporučuji.   Za mě 70% :-D
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2016
Jack the Giant Slayer
Film je miestami   infantilny,miestami ho   striedaju brutalne sceny,   takze neviem,ci je urceny   detom,alebo dospelym.Vyprava a   kostymi su na hranici   trapnosti a Ewan McGregor je   tu skutocne zbytocny a posobi   ako tajtrlik /inu najom sa   platit musi/.Aj napriek tomu   davam vysoku znamku kvoli   trikovym scenam a Obrom,ktori   su skvele spracovani-skoda, ze   nedostali este vacsi   priestor.
Film   doporucujem s vyhradami.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2021
Pohádkový příběh, který   udrží pozornost po celý   film. Zajímavé i ve 3D   provedení. Pro menší děti   to úplně není, ale určitě   k vidění tenhle film je.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Jack the Giant Slayer
Na jedno pozretie.Príbeh   poznáte ale nové ponatie   poteší.Dobrodružné scény   solídne.2 Krát to ale   vidieť nemusím.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2013
S klidným srdcem mohu tvrdit,   že takhle nějak si   představuji moderní pohádku   zahalenou do stylového   fantasy kabátu. Je to   přesně ten typ filmu, který   pojme celou věkovou skupinu,   od menších dětí až po   seniory. Základ příběhu   tvoří stará pohádka   "Jack a kouzelná   fazolka", ale tvůrci to   vzali po svém a dodali ten   správný šmrnc. Především   po audiovizuální stránce   není co vytknout, design   obrů je fantastický a po   stránce kostýmu opět   výborná práce. Člověk by   se až divil, že se takové   rozsáhlejší fantasy   vyprávění vlezlo do 2   hodin. Naštěstí není v   příběhu výraznější   hluché místo, které by   nudilo, ba naopak je celkový   děj dobře doladěn a   sympaticky se na to kouká.   Možná mi chyběla   rozsáhlejší akce nebo   napínavější atmosféra,   což ale neubírá na   celkovém zážitku z filmu,   který asi nebude po boku   epických filmů typu 'Pán   prstenů', ale určitě se   zařadí do kolonky   kvalitních filmů ..
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Tak jsem ze zvědavosti   našponoval TV a usadil se a   začal sledovat.....pak někdo   přišel a já film   zastavil...a od té doby jsem   ho nespustil dál. Po dlouhé   době jsem ho opět pustil. A   nejvíc mne dostal závěr   filmu - kouzelná koruna a   její přerod do anglické   královské koruny....ach jo..
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Jack, zabijak obrov (2013)
zúfalý priemer, ktorý   ťaží najmä zo súčasnej   módnej vlny prerábky   klasických rozprávok   "trochu" inak. mňa   osobne to nudilo a jedno   pozretie mi bohato stačí.   dej je plochý, sterilný, za   celú dobu sa prakticky nič   nestane a jedinou akčnejšou   scénou, ktorá ma prebrala z   drimot bola naháňačka k   hradu. na druhej strane je   film značne otvorený pre   mladšieho diváka, čo by   mohlo byť pre niekoho +.   osobne som čakal som viac,   oveľa viac.

+   efekty
+ Ewan McGregor,   ktorého charizma film značne   drží, narozdiel od   nemastného hlavného hrdinu   (mne teda hoult vôbec   nesedel)
- nulová   chémia medzi jackom a   princeznou
- až   trestuhodné nevyužitý   potenciál obrov (ja viem, má   to rating pre detičky, ale aj   tak...)
- diery v   logike deja a jeho časovej   náväznosti, príliš veľké   skoky v deji
- slabé   kostými (brnenie kráľa je   ťažký fail) a výprava
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2013
Líbilo se mi, jak to mělo   vystavěný příběh,   protože nedomyšlenou linii   nezachrání ani akce, ani   efekty. Nicholas Hoult opravdu   ani moc neoplývá   charismatem, na rozdíl od   Ewana McGregora, takže bylo   fajn, že se o pozornost   podělili. Ale Crawea mi bylo   líto :(
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Jack a obři
Já si myslím že je to   skvělý film. (Během tohoto   roku už je to druhý film s   Nicholasem Houltem který se   opravdu povedl.)Efekty,   herecké obsazení, děj   atd.... . To vše bylo   dokonalé.A nesmím zapomenout   na vtipné hlášky Ewana   McGregora.Nezbývá mi než   dát 100%.
Stojí za to   se podívat.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2018
No prosím, americká   pohádka. Jako já moc   nerozumím těm jejich,   nedivím se, že v cizině   nechápou ty naše. Tohle bych   pohádkou teda určitě   nenazvala. Spíš dětským   dobrodružným filmem. Jinak   se mi to celkem líbilo, na   efekty si nelze stěžovat a   byli to jedni z   nejvěrohodnějších a   nejlepších obrů, co jsem   kdy viděla. Princezna byla   hezká, to se o hlavním   mužském herci říct nedá.   Dost mě potěšilo, že   postavy nejsou jen   černobílé, ale některé se   i vyvíjí a ke konci je   vidíme v lepším světle. Je   možné, že mi poslední boj   trochu připomínal poslední   díl Pána prstenů?
MarZav
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.6.2023
Čakal som od tohto filmu   trocha viac. Ale v podstate   ničím podstatným má   nezaujal. Je typická moderná   rozprávka zo šťastným   koncom, ktoré sa v dnešnej   dobe nakrúcajú.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2013
Když si odmyslím dnes už   snad neodmyslitelné   Hollywoodské cancy, není to   zase tak špatný film.
Jak už tu několik lidí   psalo, efekty jsou povedené   až na pár vyjímek ... sem   tam nějaká ta nesmyslnost,   ale je to fantasy tak proč   ne, třeba tam přírodní   zákony fungují trochu jinak   ... hudba u filmu neruší,   ale ani nenadchne a nezaujme   ... pominu-li hlavního   hrdinu, který je tam spíš   na koukání než na hraní a   jeho pobíhání kolem v   pseudo-moderním oblečení,   pár dost otřepaných scén a   hodně horkou jehlou ušitou   bitevní scénu u hradu ... no   víc než 7 dát nemůžu.
Na závěr se musím   přiznat, že jak zde spousta   lidí chválí přítomnost   Evana McGregora .... pamatuju   si asi 4 role, které mu sedly   a tahle se mezi ně alespoň   pro mě moc nezařadí ..   příliš vyčnívá a   charakterem mi úplně   nezapadá do celého   příběhu
kaosm
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2014
zklamání
Dlouho jsem nebyla z filmu tak   zklamaná. Tak nějak se tam   nicmoc nestalo. Zabiják   obrů? Jack byl sympatický   jouda, nic víc. Jakýsi   vůdce obrů byl polo   retardovaný a byl asi   nejmíň hrozivý ze všech.   Ani silné momenty ve filmu se   nějak nevyvedly.   Nemastné/neslané. Fakt   škoda.
geojezek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Dlouhe a nudne
Nudna je i predloha, ale na   tohle se neda koukat. Vydrzel   jsem letmo sledovat dej, ale   obr pojidajici holuby...o moc   vic jsem neunesl.   Megahovadina.
Puhlovsky
Hodnocení:
Přidáno: 3.4.2013
Nevíte
Od kolika let je tento film?   RÁD bych vzal děti na 3d.   Hobit se jim moc líbil . mohl   by někdo kdo viděl blíže   okomentovat. Děkuji
Dann1273
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Super film
Sel jsem na to do kina jako na   pohadku pro dospele.A je tomu   tak...pohadka to je ale pro   deti...coz bylo jeste lepsi   nez jsem cekal.Krasny

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih178939minih178939Švindlíř (2021) 
The Card Counter n
minih43698minih43698V jako vítězství: Konečná bitva (1984) [TV minisérie] 
V: The Final Battle n
minih116637minih116637Psí pohádka (1959) 
Psí pohádka n
minih102198minih102198Pomsta mrtvého muže (2013) 
Dead Man Down n
minih50048minih50048Ocelový meč (1987) 
Steel Dawn n
minih11715minih11715M.A.S.H. (1970) 
MASH n
minih161140minih161140Ticho před bouří (2018) 
Serenity n
minih98918minih98918Pěsti ze železa (2012) 
The Man with the Iron Fists n
minih81638minih81638Bylo, nebylo (2011) [TV seriál] 
Once Upon a Time n
minih163054minih163054Ženy v běhu (2019) 
Ženy v běhu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

44 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Kozoroh jedna (1978)

21:35 - 23:40

14 minut již uběhlo
111 minut zbývá do konce

NOVA - Inferno (2016)

20:20 - 22:45

89 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

20:15 - 22:00

94 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376391
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10