Zari
ohodnotit

Deník venkovského faráře

Le Journal d'un curé de campagne

Žánr:
Země:
Rok:
1951
Délka:
115 minut
„Nedělám jistě nic zlého, když zapisuji upřímně den po dni prostá, nevýznamná tajemství jinak nezáhadného života.“

Obsah filmu Deník venkovského faráře

 
Podle stejnojmenného románu Georgese Bernanose byl natočen strhující příběh kalvárie mladého kněze, který se v zapadlé vesnici v severní Francii potýká s vlastními pochybnostmi, nedůvěrou místních obyvatel a jejich perverzním pojetím víry. Bresson v případě tohoto snímku filmuje, jako by psal báseň.
„Diváky si cením velmi vysoko. Oni se nejdříve řídí citem, až následně se obrací k rozumu. Právě tak by měl film působit. Film je magický, a tak nelze předem poznat hodnocení davu. A pokud jde o tento můj konkrétní film, pak se hlavně nesnažte divákům něco vysvětlovat, vyzvěte je, aby v sobě našli dětskou duši, aby stejně spontánně jako děti...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Deník venkovského faráře >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2014
Náročný, ale krásný film
"Důstojný pán asi nemá lidi, když vás   poslal jako faráře." Film bolestný,   tvrdý, silně psychologický a celkově hodně   náročný. Ve srovnání s literaturou spíš   poezie než oddechový románek... Přesto a   právě proto stojí za to. Ty nejlepší věci   přece "chutnaj hořkosladce", jak   zpívá jedna naše písničkářka. Zde se při   sledování filmu projevuje spíše hořkost,   určitý druh dobře pochopené   "sladkosti" snad až při následné   reflexi. Film o kráse kněžského povolání (i   přes mnohé těžkosti), tolik potřebného i v   dnešní době. Také mám chuť (i přes celkový   nedostatek času) si přečíst knihu i vidět   film podruhé - takže díky za tento film.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Deník venkovského faráře (1951)Deník venkovského faráře (1951)Deník venkovského faráře (1951)Deník venkovského faráře (1951)
Reklama