Zari
ohodnotit

Bláha a Vrchlická [TV inscenace]

Další název:
M. Stieber: Bláha a Vrchlická
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
60 minut
„Zuzana Bydžovská a Jaromír Hanzlík v komediálně laděném příběhu osamělé telefonistky a osamělého železničáře.“

Komentáře k filmu Bláha a Vrchlická

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2015
Poetika, nostalgie i trocha   přízemního humoru v   příběhu o hledání a   nacházení. A člověk si   vůbec neuvědomí, že v tom   hrajou jenom dva lidi. Z mnoha   vysloveného moudra mě   osobně zaujala věta:   "Jak chcete umřít,   když nemáte komu?"
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Dialogová blbina pro dva   herce. Ti se snažili, ale z   ničeho bič neupleteš.   Divím se sám sobě, že jsem   to nevypnul. Ale brambory na   vánoční bramborový salát   se u toho loupat daly.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2021
Po hodně dlouhé době jsem   díky ČT3 mohl shlédnout   tuto komorní inscenaci a   opět jsem si vrněl blahem.   Úžasná atmosféra   železniční stanice a domku,   ve kterém bydlí Bláha.   Podmanivá hudba Jiřího F.   Svobody mě občas evokovala   mistra Lišku, zejména když   scénu vyplnily hoboje a   klarinety. Krásný příběh   dvou osamělých lidí,   kteří si k sobě našli   cestu opravdu kuriózním   způsobem. Milé, lidské,   hřejivé. Nejlepší   filmařská léta Dušana   Kleina. Zde stačilo obsadit   dva herce. Zuzanu Bydžovskou   a Jaromíra Hanzlíka. A   koncert může začít....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama