Duben
ohodnotit

Bitva u Midway

Midway

Další název:
Bitka o Midway
Rok:
2019
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
7.11.2019

Obsah filmu Bitva u Midway

 
Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity.

Vertical Entertainment

 
Související odkazy
 
Recenze: Bitva u Midway

Věrný popis událostí, které znamenaly zvrat v Tichomoří za druhé světové války. číst dál

 
 
RECENZE: Vítěznou Bitvu u Midway teď tvůrce Godzilly neslavně prohrál

Bitvu u Midway sice Američané ve skutečnosti vyhráli, její stejnojmenná filmová podoba v režii Rolanda Emmericha však znamená debakl. Zvláště vedle pamětnické Bitvy o Midway z roku 1976. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bitva u Midway >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2023
Průměrná válečná podívaná,nechybí jak   letadlové střílečky, tak se objeví i   pomorka,pár lodiček i když jen letadlových   ,nej z celého filmu jsou nálety jak napětím   tak akcí. jinak jsou to jen přípravy na bitvy   ,odhalování šifer a nic záživnějšího.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2020
Midway a Roland Emmerich...
Megalomanský snímok pod taktovkou ako inak   Rolanda Emmericha má pomalejší rozjazd, ale   nakoniec si ma získal historickou exkurziou po   Pacifiku od Pearl Harboru až po Midway,   okorenenou
veľkolepými vojnovými   scénami.Výkon Eda Skreina ma sklamal,   našťastie to vynahradzujú skvelé vedľajšie   postavy /Harrelson, Wilson, Quaid, Eckhart/.
Film   jednoznačne doporučujem.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2020
Velké očekávání = velké zklamání.   Technicky povedený vizuál, ale to je asi tak   všechno. Spousta patosu na jedné straně a   podivně povrchní scénář, který do příběhu   zrovna nevtáhne a tak minuty se táhnout. Škoda.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2020
MIDWAY
Roland Emmerich je nám všem celkem známej a   povětšinou točí filmy si podobné, údajně   umí a jeho tým dělat filmy za nižší ceny   než kolegové, ale se stejně   "bomastickými" efekty. To jen na úvod,   některé jeho filmy se mi moc nelíbí, jiné   mám celkem rád. Midway má své chyby, ano moc   patosu, určitě nějaké nepřesnosti   historické, ačkoliv jsem rád, že to zde bylo   všecko polopaticky vysvětlováno (v kolik, kde a   jak) a také byl náhled i na druhou stranu, to   jest na nepřítele. Pokud chcete moderní,   vlastenecký, výpravný a moderně natočený   válečný film, Roland ho předkládá, pokud   tomuhle moc nehovíte, nebude vás to bavit.   Pocitově je to spíš za 70%, ale souboje a   některé davové scény jsou výborné a hlavně   film nemá 170 minut a ztoho se 100 minut nekecá,   škoda, že finančně asi moc dolců nevydělal,   pokukování směrem k soudruhům z Číny   tentokráte odpustím. Takže nakonec dám těch   80%.
Duen
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.4.2020
Hodně špatné
Američtí kovbojové se prohánějí druhou   světovou. Film bez hlavy a paty. Chybí   jakákoliv hloubka děje. zklamání stejně jako   Pearl harbor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2020
A tak po snímku 'Pear Harbor' (2001) si máme   opět možnost zopakovat typický americký   patriotismus. Máme tu další válečný   velkofilm, který jakoby všem oznamoval jedno   podstatné: "Dokud se nás to netýká,   nezajímá nás to. V opačném případě všem   ukážeme zač je toho loket." Snímek   'Midway' v podstatě převypravuje příběh   výše zmíněného filmu 'Pear Harbor', jen je   okleštěný o milostnou avantýru a romantismus.   Takže by se tímto dal v podstatě považovat i   za remake dnes již kultovní filmové klasiky   'Midway!' (1976), jenomže tam je milostný motiv   také. Takže spíše ještě starší 'Tora!   Tora! Tóra!' (1970)? Divák nechť posoudí sám.   Buď jak buď, každopádně svou tvůrčí   modernou je na tom zcela stejně jako třeba   přímý remake 'Ben Hur' (2016) od snímku 'Ben   Hur' (1959). Spousta přemrštěných CGI efektů,   značně rychlé tempo a dějová zkratkovitost. A   to je vše. Nic proti Rolandu Emmerichovi, ale   Michael Bay právě ve ztvárnění válečných   scén jednoznačně vítězí. V 'Midway'   samozřejmě takovéto scény taktéž berou dech,   ale ta CGI vizualizace je bohužel, jak se   jednoduše lidově říká, značně přepatlaná.   Ani ten scénář není ledajaká výhra. Kromě   taktéž již zmíněné zkratkovitosti děje   postrádají postavy patřičnou hloubku. Je sice   fakt, že tento snímek nemá žádného hlavního   hrdinu, takže se divák nemusí na nikoho   zaměřovat, ale zase tomu chybí právě ta   patřičná energie s ohledem na divácký zájem.   A smysluplnější plynulost vyprávění by také   nezaškodila. Děj je tak jen takovým   jednoduchým řetězcem hlavních událostí od   napadení přístavu Pear Harbor, který by   klidně mohl pokračovat dál a vše zakončit   svržením americké atomové pumy na Japonsko. A   dílu by bylo dokonáno jest.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Bitva u Midway mě nezklamala. Trošku jsem se po   přečtení hodnocení obával, ale byl jsem   spokojen. Bojové scény jsou dobře zpracované a   film vcelku dobře plyne. Historické události   jsou zachyceny taky celkem slušně a pro   srozumitelnost film jsou dostatečně   pochopitelné.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.2.2020
Zdlouhavé nic plné dějových kýčů a klišé,   počítačových omálovánek a nudy. Tak jak   zmastili američané před lety Pearl Harbor tak   nyný doslova zmasakrovali Midway, že původní   film ze sedmdesátých let se musí kroutut v   archývu hrůzou.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2019
║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA   $43,048,234║Tržby Celosvetovo $89,939,809▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Tak mohlo to dopadnúť   všelijak. Emmerich sa posledné roky topí v   dosť nevýraznej ani nie rutine ale povrchnom   nevýraznom balaste, proste prachbieda. Tu mi   úvod tiež pripadal taký nerozhodný, kam to   bude chcieť viesť, či to hneď od úvodu   neutopí v banálnosti. Náznaky sú tu ale ako   tak to ustojí a známi herci to tu utiahnu.   Nedokáže to otráviť. Je pekné že dáva   priestor aj druhej Japonskej strane a nezatracuje   ich, skôr im dáva určitú poctu za to ako si   počínali, či už boli zákerný alebo úctivý   súperi pre spiaceho obra. Aj keď Emmerich   nedokáže konkurovať priamej konkurencii ako je   Tora!Tora!Tora! alebo aj Pearl Harbor od Baya. Ide   o to že to zobral dosť zo široka, lebo venoval   sa viacerým významným udalostiam a tak nemusia   zrovna vyznieť celistvo. Aj keď sa dosť presne   drží historických udalostí. Hlavne pre tých   čo nemajú aspoň čiastočný prehľad o tomto   úseku námornej vojny od Pearl Harbor po Midway.   Triková stránka tu je citeľná na každom   kroku, čo dáva film trošku dole, aj keď snaha   o čo najlepší výsledok sa nedá uprieť.   /videl v kine: 60%/
zelenyraul
Hodnocení:
Přidáno: 8.11.2019
Velmi dobré.
Předem musím napsat,že jsem právě přišel z   kina,a zážitek je tudíž   čerstvý.Nicméně,jako milovník válečných   filmů,musím říct,že je to jeden z   nejlepších filmů tohoto druhu,jaké jsem kdy   viděl.Jasně..bez počítačových triků se to   neobejde,důraz na americké hrdinské odhodlání   bojovat je též zřejmý,na emoce také dojde,ale   v podstatě je to velmi reálný pohled na válku   v tichomoří,na masakr začínající napadením   USA v Pearl Harboru,a končící porážkou   Japonska v Tichém oceánu.Za mě hodně dobrý.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih171808minih171808Rachot ve městě Big Kill (2019) 
Big Kill n
minih40714minih40714Poslední leč Alfonse Karáska (1987) [TV film] 
Poslední leč Alfonse Karáska n
minih27788minih27788Romeo musí zemřít (2000) 
Romeo Must Die n
minih18288minih18288Řeka (1984) 
The River n
minih56577minih56577Uvnitř (2007) 
À l'intérieur n
minih7072minih7072Dva nosáči tankují super (1984) 
Zwei Nasen tanken Super n
minih132003minih132003Iron Sky: The Coming Race (2018) 
Iron Sky: The Coming Race n
minih5194minih5194Co je doma, to se počítá, pánové... (1980) 
Co je doma, to se počítá, pánové... n
minih16612minih16612Poslední skaut (1991) 
The Last Boy Scout n
minih16107minih16107Podzim Čejenů (1964) 
Cheyenne Autumn n


Hodnocení:n12345678910
Bitva u Midway (2019)Bitva u Midway (2019)Bitva u Midway (2019)Bitva u Midway (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10