Zari

Komentáře uživatele Encoredes

Encoredes

Encoredes zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Temer jako Apocalypto
No tak kdyz jsem dokoukal   tento film, zdalo se mi, ze   pointu od nekud znam. Jeden   narod, smim li to tak nazvat,   unasi lidi z jinych, aby za ne   staveli nejake ty haciendy,   pri tom zabiji par lidi. Par   jich prezije a vydava se po   stopach za unosci aby   zachranili co se da. Zeby mi   to pripominalo Apocalypto? No   jo to bude presne ono -   dokonce se mi zda ze   apocalypto bylo lip   zpracovano, melo lepsi dej,   dynamiku a obecne se vic   libilo. Nicmene mamut a tygr   se jim celkem povedl. Myslim,   ze film neni spatny, ale radil   bych ho spis do skatulky   filmu, ktere se pousteji aby   se zabila nuda.
Agora
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Jde o ženu
Mylím si, že tento film, je   dobře ztvárněným pohledem   na vedění starých   myslitelů. Nemyslím si že   měl přinést nové poznatky   o náboženství a   křesťanství a podobných   hovadinách. Myslím si že   měl vyprávět příběh   ženy, která mohla být   velkou filozofkou dějin. A to   se myslím autorům povedlo,   ukázsali že ve starověku se   filozofií nemuseli zabývat   jen muži a že velké teorie   mohou přijít i z ženského   myšlení. Z mého pohledu   vzdává film hold této   ženě. Pokud je zde zobrazeno   i náboženství, pak jen z   důvodu doby ve které Hipatia   žila, ukazuje možné dění   v době vzestupu   křesťanství a následnou   smrt Hypatie z rukou   křesťanů. Ve filmu jde   podle mě o ženu a ne o   náboženství.
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Historické okénko?
Myslím si o tomto   ztvárnění předkolumbovské   Ameriky, že je vydařeným   oknem do historie. Možná se   to stalo, možná ne, ale je   to dílo s chytlavým   příbehem o osudu   "méněcenného"   národa ve stínu Mayské   kultúry. Potěšilo mě,   stejně jako u Melova Utrpení   Krista, že je film v jazyku   nesrozumitelném i   američanům, tím Mel uvedl   na trh film vyvážený pro   všechny - každý musí mít   titulky.
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2008
no ma ucta
Na treti dil jsem se celkem   tesil, protoze na prvni dva   dily se kouknu i 10x a vzdy mi   zpestri nudny patecni vecer.   Treti dil se mi prestaval   libit jiz na zacatku, kdy   Asterix je ztvarnen jinym   hercem nez v prvnich dvou   dilech, Obelixe dabuje nekdo   jiny a nevim jestli melo   obsazeni znamych osobnosti   zvednout kvalitu filmu,   nicmene nepodarilo se tvurcum   vzbudit muj zajem na tolik, ze   bych se na film koukl jeste   jednou. Dej je ponekud strohy,   nema kvalitu predchozich dilu.   Snahy Brutuse o vyhrani   olympiady a zneskodneni sveho   tatika se mi zdaly ponekud   trapne. Celkovy dojem z filmu   se blizi k 30% kvality   predchozich dilu. Nicmene   nezavrhuji, ze se nekomu tento   film muze libit a klidne si ho   pusti 3x za sebou. Za mou   osobu davam 3 body z 10, kde   10 je nejlepsi.
Avatar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Žeby dežaví?
Ten příběh je mi nějaký   povědomý - žeby něco na   motivy pohádky Fern Gully -   The Last Rainforest, možná   trošku z Battle for Terra.   Asi autor měl rád pohádky a   řekl si že by nebylo   špatné tyto dvě spojit do   jedné, přidat trochu té   moderní techniky, supr spešl   zvuk, který zničí pár   ušních receptorů a máme   film světového kalibru.   Famózní? Velkolepé?   Nemyslím si. Proč? Vážně   se mi zdá, že to už tu bylo   - a jak jeden z komentátorů   napsal - i mě se zdá, že je   v tom prvek Tance s vlky. Na   druhou stranu jim to nejspíš   dalo dost práce, aby to   vypadalo k světu a světe div   se dá se na to i koukat, i   několikrát. No   předpokládám vytvoření   druhého dílu, bo když jim   to vydělá slušný peníz   nemůžou si nechat utýct   druhou a ještě   štědřejší šanci ne? Snad   druhej díl bude - pokud ho   vytvoří - bude s lepším a   novým příběhem.
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Perfektni
Musim rict, ze to bylo   perfektni! Od 1 az po 3 se   udrzel standard a neni zde   pravidlo, ze dily nasledujici   po prvnim jsou horsi a horsi.   Treti dil je stejne nadherny   svym zpracovanim a humorem   jako predchozi 2 dily. Vrele   doporucuji
Chůva v akci (The Spy Next Door)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Jeden Bčkový "trhák"
Když mi někdo řekne, že ve   filmu hraje Jackie Chan,   očekával bych dobrý,   zábavný, nenudný a dobrý   film na sobotní večer.   Nejspíš každý herec asi   musí natočit i pár   Bčkových filmů, jako je   případ filmu tohoto.   Bohužel si myslím, že   minimálně jednou tu již   tento film byl v podání Vina   Diesela ve filmu Shane Wolfe.   Trošku poupravené, ale jinak   stejná osa příběhu a   nezachránil to ani Jackie.   Film bych zařadil do věkové   kategorie 10-15 letých,   kteří dokážou   přehlédnout nedostatečnost   filmu a pak pro totální   fanoušky Chana, aby si   zařadili film do filmotéky a   mohli říct mám je všechny.   Ruština zlobivých rusáků   je na můj vkus až příliš   zvučná, no Amerikáni mají   možná jiný sluch.   Ztvárnění organizace   zastupujících ty dobré se   podle mě nehodí ani do   kategorie klasických   Bčkových filmů, ale mohla   být až v Dčkové kategorii.   V mých očích   začínajícího teoretického   kritika laického pohledu   Jackieho nový film krok   trošku vedle, ale i to se   stává v lepších rodinách   a proto doufám, že brzo   natočí další film.
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Obecne o filmu:
---------------
Porucime vetru, desti? V   tomto filmu by asi tento   slogan nevysel, protoze jasne   rika - "Nehraj si   clovicku s prirodou, bude te   to mrzet." Nicmene   pripadne mi to opet jako za   starych rambovskych casu,   jeden proti vsem. Virova   nakaza, sice ne v takovem   meritku, uz se ve filmu   objevila a myslim ze ne   jednou, takze ani v tomto bych   nehledal neco extra. Ale! Neni   film jako film a spojeni ramba   s virovou epidemii delaji   tento film celkem koukatelny a   ukazuje jeden ze scenaru nasi   ne priliz vzdalene budoucnosti   pokud si neuvedomime krehkost   teto planety. Koukatelnost   zajistuje i skvely vykon Willa   a proto pred nim klobouk   dolu.
--------------------
Neco malo k pribehu:
--------------------
Ja osobne bych se asi do   situace, ve ktere byl hrdina,   nerad dostal. Urcite by mi ze   samoty siblo tak jak jemu,   bavil bych se i s tim panem co   na me kouka ze zrcadla.   Protoze se puvodni virus   lecitel minul povolanim a   misto aby lecil pridal se na   stranu temne sily a zabijel a   mutoval lidi (jak ohavne)je   hrdinuv cil celkem jasny -   nalezt novy Gral v podobe   vakciny a tim se postarat o   obnoveni civilizace. Sem tam   mu to zneprijemni mistni   priserky (vypadaji podobne jak   moje domaci pri vybirani   najmu), takze si procvici   strelbu od boku. Ke konci mu   zivot zprijemni zena - zadny   sex necekejte, bo bude asi   Jehovistka mirumilovna, ktera   mu zachrani zivot a on ji to   oplati - venuje ji ampulku s   vakcinou. No a jak to byva s   americkymi hrdiny - bud skonci   na ulici a zebraji nebo jako v   tomto pripade je potka....to   by ste chteli vedet co? Tak   sup do kina.
-------------------
Koukat ci nekoukat:
-------------------
Tot otazka. Pokud se   rozhodujete jestli na film jit   nebo jo, pak radim ano. Stoji   to za tych par korun za vlezne   (vzdyt chudi producenti nemaji   na chleba), hodina a kousek   neni tak moc, a pak myslim, ze   to je jeden z dobre natocenych   filmu. Ale kazdy sme jiny,   takze ti z vas podobnych me,   hura do kina....
Legie (Legion)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Opět jedna krásná americká   hovadina spatřila světlo   světa. Po přečtení názvu   jsem očekával trošku víc.   Měl to být sice nábožensky   orientovaný film, ale směr   si zvolil autor asi trošku z   kopce dolů. Možná kdyby do   akční střílečky přidali   terminátora v podání Arnyho   s nějkakým pěkným   rotačním kulometem mohlo to   být trošku koukatelnější.   Nicméně nedali ho tam a film   se mi zdál trošku zmatený,   ale možná jsem jen   neporozumněl co tím chtěl   básník říci. Netuším   proč, ale například se mi   zdálo trošku od věci když   se na těle Boba Hansona   objevilo tetování, které mu   mělo ukázat cestu a podle   slov Michaela se měl naučit   číst znamení - asi sem to   zrovna zaspal, ale kdy došel   Hanson k rozšíření obzorů   a pochopil znamení co má   dělat, kam jít...nebo to   snad čeká na druhej díl? No   už se na něj těším,   jestli ho natočí, doufám,   že bude od tohoto dílu o   180° otočený a bude 100x   lepší. Pro mě znamená   tento film totální koninu -   sice má v sobě to   ponaučení, bacha vole,   chovej se slušně nebo te   klepnu po prstech, ale toto   ponaučení by mohlo být   lépe podáno. Dnešní   techniky filmu jsou na velmi   dobré kvalitní úrovni aby   se to mohlo natočit lépe.   Howgh domluvil jsem.
Mary Bryantová (Mary Bryant)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Neuveritelne
Kdyby mi nekdo nerekl, ze to   je podle skutecne udalosti,   neveril bych. Obdivuhodny   vykon preplout takovou   vzdalenost na takove lodce. No   mozna ujela o trosku dal jak   William Blight. Sice zde neni   dost zaberu na australskou   prirodu, nicmene kdo byl v   Australii urcite si po   zhlednuti filmu na jizni   kontinent rad zavzpomina. Film   je dobre zpracovanou casti   anglicke a australske   historie, je koukatelny,   srozumitelny a povazuji ho i   za dobry film na sobotni   vecer.
Operace Dunaj (Operacja Dunaj)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2010
No klobouk důle...
...ale nad hrobem české   kinematografie. Myslel jsem   že aspoň Bolek bude   jistotou, že se člověk   trošku zasměje...ale ani   hvězdné obsazení, které   může český film mít   nepomohlo k tomu, aby mě film   nějak zaujal. Koukal jsem až   do konce, to jo, ale asi jen   ze slušnosti a s čekáním   na nějaký ten šprým k   zasmání. Kdyby tento film   dávali v sobotu večer v TV,   nejspíš bych šel na noční   někam do fabriky - to by bylo   alespoň výdělečné. Můj   názor je, že to mohlo být   lepší, udělat si trošku z   historie srandu - možná   tragi to bylo, ale ta komedie   mi tam chyběla
Zápisník jedné lásky (The Notebook)
 
Přidáno: 18.3.2005
Laska az za hrob
Tusim ze tento film vysel az   roku 2004 a ne 2000. Nicmene   je to krasnej romantickej   pribeh s koncem a zili spolu   az do smrti.Nemam k nemu   zadnou vytku.Kdo ma rad   romantiku a rad si na konci   trosku pobreci, pak myslim,ze   tento film je to prave.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Negroponte

Negroponte John

Pošli mi kočku (Gei wo yi zhi mao)

Pošli mi kočku
Gei wo yi zhi mao

Naposled navštívené:
John Negroponte

Negroponte John

Pošli mi kočku (Gei wo yi zhi mao)

Pošli mi kočku
Gei wo yi zhi mao