Jeden svět
ohodnotit

Tajnosti

Další název:
Právě dnes; Little Girl Blue
Rok:
2007
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
17.5.2007
„O ženě ztrácející se v labyrintu všedního dne.“

Obsah filmu Tajnosti




 
Komorní snímek se odehrává zhruba v průběhu jednoho dne, kdy se čtyřicetiletá překladatelka rozmýšlí, jak nadále naloží se svým životem. Impulsem k hodnocení vlastního života je zpráva o smrti její oblíbené zpěvačky.

Filmová ročenka 2007

 
Související odkaz
 
RECENZE - Tajnosti. Proč jsou Tajnosti plné radosti

Film s Ivou Bittovou a Karlem Rodenem, který natočila režisérka Alice Nellis, patří k událostem roku. Po dnešní pražské premiéře vejde zítra do kin po celé zemi. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alice NellisAlice Nellis  
hraje:
Iva BittováIva Bittová.....Julie [48]   
Karel RodenKarel Roden.....Richard, manžel Julie [44]   
Martha IssováMartha Issová.....Cecílie, dcera Julie [26]   
Miloslav KönigMiloslav König.....prodavač z bazaru [22]   
Ivan FraněkIvan Franěk.....Karel, milenec Julie [41]   
Natália DrabiščákováNatália Drabiščáková.....Ardana [33]   
Anna ŠiškováAnna Šišková.....realitní agentka [46]   
Miroslav KrobotMiroslav Krobot.....gynekolog [55]   
Igor ChmelaIgor Chmela.....zájemce o byt [36]   
Sabina RemundováSabina Remundová.....zájemkyně o byt [34]   
Kamila VondrováKamila Vondrová.....Denisa [35]   
Věra UzelacováVěra Uzelacová.....paní v okně [74]   
Lenka Dolanská VlasákováLenka Dolanská Vlasáková.....Lenka [34]   
Igor BarešIgor Bareš.....taxikář [40]   
Nina DivíškováNina Divíšková.....zákaznice u Denisy [70]   
Pavlína ŠtorkováPavlína Štorková  
scénář:
Alice NellisAlice Nellis  
námět:
Alice NellisAlice Nellis  
hudba:
Walter DonaldsonWalter Donaldson.....Love Me or Leave Me   
Leslie BricusseLeslie Bricusse.....Feeling Good [76]   
Dimitri TiomkinDimitri Tiomkin.....Wild Is the Wind   
Ned WashingtonNed Washington.....Wild Is the Wind   
Sergej RachmaninovSergej Rachmaninov.....Preludium cis moll op. 3/2 z cyklu Morceaux de Fantasie   
Fryderyk ChopinFryderyk Chopin.....Etuda f moll   
kamera:
Ramúnas GreičiusRamúnas Greičius  
střih:
Adam DvořákAdam Dvořák  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tajnosti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2021
Z Alice Nellis mám pocit, že má potřebu být   za každou cenu ta nekonvenční, excentrická a   osobitá. Zřejmě trpí nějakou vzácnou   uměleckou fobií a má utkvělou představu, že   kdyby natočila jen trochu "normální"   film strašně by se ztrapnila. Tady je navíc   problém, že Iva Bittová není profesí herečka   a v páru s Karlem Rodenem to pak strašně   vyniká. Film jako celek zato nevyniká vůbec   ničím, leda tak mizerným zvukem. Když zapojím   brněnský patriotismus tak řeknu, že tenhle   film je průměr.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2020
Art!
... to musí být jedině Art. Tohle slovo pro mě   znamená (v souvislosti s filmem), že cokoliv, co   normální člověk považuje za bláznivé, je v   tomto případě obdivuhodně krásné, hodno   zamyšlení a prostě... tomu vy   nerozumíte...:)
Já nevím, filmové školy   nemám, ale když mám co dělat, abych dialogům   rozuměla, protože herci "šuchlají" a   sotva otvírají hubu, dost mě to se*e. Ivu   Bittovou mám ráda, je to brňanda jako já, ale   tady se mi na ní líbilo jen to bleděmodré   oblečení. Rodena bych shodila z přídě toho   jeho lodního baráku. A zbytek lidí... no,   dobře, dyť sou to pražácííí...
Ale   vážně, žena má vědět, co chce. Tímto   filmem Alice Nellis ženám moc nepomohla. Sama je   totiž taková rozháraná a její filmy podle   toho vypadají.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Alice Nellis znovu dokázala, že je mistryní   drobnokresby jak v psychologii postav, tak v   atmosféře, s jemnými nuancemi zachází   promyšleně a přitom ve výsledku bez křeče.   Na Výletu jsem ze všeho nejvíc obdivoval   maximální přirozenost a důvěryhodnost herců   a možná díky velkým očekáváním mi to   tentokrát v tomhle směr občas lehce, ale   opravdu jen lehce zaskřípalo. To, co se nám v   Tajnostech snaží autorka sdělit, jde podobným   směrem jako v předchozích filmech (nesnadné   odhalování zamlčovaných, zasutých vnitřních   bolestí), způsob je ale ještě subtilnější,   nenápadnější. Jednotlivé motivy hrdinčiny   jednodenní odyssey za znovuobjevením   bezprostřednosti do sebe krásně zapadají a   navzájem se doplňují. Velkou roli hraje hudba a   to doslova, není jenom pozadím, ale spíš   dalším hercem. Vadila mi ale věc technického   rázu (nebo to byl umělecký záměr? Realismus   dovedený do krajnosti?) a to nesrozumitelnost   některých dialogů. Na divadle se musí nahlas i   šeptat, proč by to ve filmu mělo být jinak?   Byl jsem v pokušení zapnout si titulky. Škoda   takových drobných šrámů, film je to krásný   a poctivý.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Je opravdu moc příjemné po letech zase vidět   Ivu Bittovou, ale zas na druhou stranu neni to   film, na který vydrží až do konce koukat   každej. Celkem složitý příběh vnitřních   pocitů jedné ženy, která má sice všechno,   ale něco tomu přece chybí...
Kuvik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Aj keď tento film získal v roku 2008 Českého   leva za najlepší film a najlepšiu kameru mňa   príliš nezaujal, práve naopak. Dej je málo   hodnotný a celkovo nezmyselný. Hlavná   predstaviteľka Julia zahýba svojmu manželovi s   divadelným dramaturgom Karelom a pri ich jednom   stretnutí mu povie "Ja svojho manžela   neopustím" - no aká to zrazu uvedomelosť,   že robí niečo zlé. Ale jej pamäť je veľmi   krátka, keď následne zvádza tohto mladého   predavača v bazáre s hudobnými nástrojmi -   ktovie aké plány mala s týmto mužom. No   jednoducho povedané zrelá vydatá žena   podvádza svojho manžela a čo je najhoršie   dôsledkom toho je jej tehotenstvo a ako ináč u   takejto "poctivky" zaumieni si ísť na   interrupciu, hanba. A potom to je trápne divadlo   pred tým gynekológom, že sa údajne hanbí,   pretože nemá na sebe plášť (zrazu jej také   niečo môže prekážať). Snáď ešte jedna   trápna scénka, keď ten párik dvoch podivínov   sa začne bozkávať a blokovať premávku na   ceste. Je to na smiech, ak by to robili niekde u   nás tak by šmahom z tej cesty zmizli, keby z   auta vyskočil von nejaký ponáhľajúci sa   agresívny nervák - ten by im razom vyhovoril to   ich divadielko. No čo už, ozaj super film.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
tak tento film mně osobně moc neoslnil není  
špatní ale je spíše určen pro   naše drahé polovičky
ti si ho vychutnají   lépe
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Tajnosti
Film vyloženě pro ženy.
Ale já nejsem ani   žena, není mi čtyřicet, neprožívám žádnou   krizi, nenudím se, nemám milence ani bohatého   muže, nerozhoduji se jen tak z kratochvíle   koupit klavír.
Prostě tento snímek nemá nic,   čím by si mě získal. Uznávám, mé nízké   hodnocení je dáno především tím, že jsem   film nepochopil...
JanaOss
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Jako zábava nic moc, spíš zajímavá podívaná   pro ty, co se rádi babrají v nesmrtelnosti   chrousta - psychologický blábol o něčem a o   ničem.
sarf
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Přestěhovat se do nového bytu znamená novou   etapu, novou výzvu, nové obzory, novou motivaci,   energii, nadšení /tedy pokud se nestěhujete   nedobrovolně z bytu do holobytu kvůli dluhům na   nájmu/. Ne tak pro půvabnou Ivu Bittovou v   titulní roli: z nevysvětlených pohnutek prchá   před něčím, hledá něco ... ani ona ani   divák neví, proč je nespokojená, či s čím   by byla spokojená. A já jsem chtěl vědět   proč, a nikdo mi to až do konce filmu neřek.   Proto jsem nespokojen.

Malý dovětek: film   velmi pochválil pan president, který prohlásil,   že je mu daleko bližší než plytký   komunální humor ala Zdeněk Svěrák /asi reakce   na Vratné lahve/. No, jak to říct a neurazit:   lepší než popírat globální oteplování ...
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2008
O čem vlastně Tajnosti jsou? Stárnoucí   překladatelka, dobře zajištěná svým   manželem a tudíž zbavená existenčních   starostí se v průběhu jednoho dne vyrovnává   se životem – milencem, nečekaným   těhotenstvím, dcerou, manželem a tak vůbec.   Putování jí oživují jakési halucinační   prostřihy, v něž se jí proměňuje cvrkot   „obyčejných lidí“. Musí čelit závistivé   zášti, když jí dá všímavá žena odtáhnout   auto a ona pak trpí v přecpané tramvaji.   Tajnosti jsou evropský a výlučný film. Na   jednu stranu je pozitivní, že Nellis dokázala   překročit stín současné české   kinematografie, patlající se v minulosti a   „laskavém humoru“, na druhou stranu ale   natočila film, který bude asi pro široké   publikum nesrozumitelný a odtažitý (např.   jazzovou zpěvačku, jejíž hudba ve filmu zní u   nás moc lidí nezná a ústřední melodie s   odkazem na koledu o dobrém králi Václavovi   také). Je to ne-český film, který by mohl   stejně dobře vzniknout ve Švédsku nebo v   Británii (že?), zachycující život určitého   okruhu lidí. Hlavní hrdinka tu nepoletuje mezi   prací, supermarketem a domácností, jako   většina žen u nás, ale tak nějak povlává   mezi milencem, manželem a nenarozeným dítětem.   Takový vesmírný zážitek z jiné planety. Ale   to bude asi tím, že jsem moc přízemní.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42328minih42328Hitlerova kariéra / Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (1977) 
Hitler: eine Karriere n
minih18978minih18978Sladká Irma (1963) 
Irma la Douce n
minih14860minih14860Ohnivá sedla (1974) 
Blazing Saddles n
minih18669minih18669Sestra v akci 2 (1993) 
Sister Act 2: Back in the Habit n
minih100747minih100747Sherlock Holmes: Jak prosté (2012) [TV seriál] 
Elementary n
minih7223minih7223Džusový román (1984) 
n
minih133018minih133018Do posledního dechu (2015) 
The Finest Hours n
minih3977minih3977Bídníci (1982) [TV minisérie] 
Les Misérables n
minih79881minih79881Železná lady (2011) 
The Iron Lady n
minih56779minih56779Zelená zóna (2010) 
Green Zone n


Hodnocení:n12345678910
Tajnosti (2007)Tajnosti (2007)Tajnosti (2007)Tajnosti (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10