Zari

Komentáře uživatele VlastaP

VlastaP

VlastaP zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 17
Bába z ledu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Gratuluji. Kronerová a Nový   ukázali, jak jsou lidé   krásní. Překvapila i   slepice ve vedlejší roli.   Nevíte, kdo byl její   profesor na DAMU?
Bajrangi Bhaijaan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2019
Indická rodina se domnívá,   že Munni je hindské krve.   Zprvu netuší proč se malá   zdejchla pomodlit ke   konkurenci. Pane odpusť   Munni, ještě neví, kde je   svatyně a kde mešita.

Taktéž třikrát   denně zelenina nedělá malé   dobře. Půl dne ji hledali po   městě, až ji našli. U   muslimské rodiny okusovala   kuřátko a byla nadmíru   spokojená.

Sportovní přenos v   kriketu Pakistán-Indie má   také své kouzlo. Pakistán   dá bod. Muni, netleskej, to   není náš tým.

Šestiletá Munni   nepronese ve filmu jediné   slovo. Přesto si ji   zamilujete
Bezdružice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.1.2018
Bože můj,
kdysi jsem se domníval, že   pan Vydra je herec. Dnes   opravuji. Pan Vydra pochází   z herecké rodiny. Plesknout   si na čelo mokrý hadr a v   trenýrkách se potácet před   kamerou s textem: "Ty   vole, já se včera   ožral!", zvládne žák   deváté třídy.
Black
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2018
Indická kritika napsala:   ”Film ukazuje, jak   důležitý je význam slov.   Mít dar je vyslovovat a   chápat. BLACK je   šampaňské, plné emocí.   Pokud si film pustíte,   otvírejte jej pomalu.”

Na   https://www.youtube.com/watch?   v=UGwrowIHUbU je zachycen   počátek příběhu. Na   https://www.youtube.com/watch?   v=wBQ-teTILeI úspěch,   kterého oba dosáhli. Určeno   všem, kteří se živí, či   zajímají o výchovu   dítěte. Těm, kdo se   starají o domácnost,   nemocnou matku a vyčerpáním   usnou v autě při čekání   na zelenou. Samozřejmě, že   film je patetický, ale   stačí přihmouřit jedno   oko. Zážitek vám přinese   více světla.   https://www.ulozto.cz/!4vimDvy   8m/black-2005-cz-titulky-mkv
Bouřlivé léto v Britské Indii (Indian Summers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2019
Historický, výpravný   seriál. Dobře se na to   kouká. Ale ten název. India   Summers je americká   pornoherečka a Indian Summer   znamená v americké   angličtině silné oteplení   na závěr podzimu.
Eliška a Damián
 
Přidáno: 26.9.2023
Před obrazovku mohu bez obav   posadit vnoučata. Na rozdíl   od nekonečných detektivních   seriálů, kde   vyšetřovatelé tahají ze   země kostry a přemýšlí,   jestli nebyly znásilněné,   je Eliška a Damián klidné,   téměř pohádkové   představení pro děti.   Děkuji Primo.
Geliebte weiße Maus
 
Přidáno: 4.1.2020
Dívka se zamiluje do   dopravního policisty a   schválně spáchá dopravní   přestupek.
(Die)   Weisse Maues je německé   slangové označení pro   dopravního policistu, česky   mlíkař. Důvodem je bílá,   nebo velký podíl bílé   barvy služebního   stejnokroje. Tvrdilo se, že   policista tak bude lépe   vidět. Bohužel tvůrcům   tohoto nařízení unikly   zkoušky britské admirality z   let 1713 až 1721, kdy byly za   skutečného provozu   testovány světelné signály   v noci a mlze. Nejlépe byl za   špatných povětrnostních   podmínek viditelný modrý,   po něm červený.
  V tu dobu se modré sklo   špatně vyrábělo, bylo   drahé a Bůh ví, co ještě.   Třeba měl někdo vlivný   manufakturu na výrobu   červeného skla, takže   červený signál stůj   pronikl do lodní dopravy, aby   jej britové použili znovu v   železniční dopravě a odsud   byl jen krůček ke známému   červenému panáčku na   semaforu. Nejhůře viditelný   byl bílý signál, (před   ním zelený).
  Mimochodem, když se   blížíte k železničnímu   přejezdu, narazíte před   ním na tři výstrahy, s   jedním, dvěma a třemi   červenými zkosenými pruhy.   Jedná se o čtyři století   starou značku označující v   přístavech u mola tzv.   "lodní délku", 100   yardů. Proč se v Evropě   umisťuje po 80 m, je již   jiná otázka.
  Němci se filmem inspirovali a   stejnou scénu (ale obrácená   pohlaví ) použili ještě v   seriálu Fridolin. Viz.   https://www.youtube.com/watch?   v=37iy1MB1Wh8
Happy Flight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2020
Japonci si natočili vlastní   verzi Haileyho LETIŠTĚ.   Příjemná podívaná, film   řadím mezi ty, které   nemažu. Vedle pilotní kabiny   sledujeme i práci údržby,   řízení letového provozu a   pozemního perzonálu.   Scénka, kdy se Natsumi Kimury   (pracuje v informacích)   líbí kluk mne pobavila.   Prohodila v systému   zavazadla, načež   nešťastný cestující se   přišoural s cizím kufrem na   informace a na první lásku   bylo zaděláno.
Jab We Met
 
Přidáno: 27.1.2019
Vzpomínám, že když mi   poprvé přeložili ke   konzumaci indický film,   vrčel jsem a cenil zuby. Už   to bude třicet let. Po   zhlédnutí desítek filmů   dnes vím, že áčkovou   produkci má Indie. Pak je   hromada hnoje, následuje nic   a poté Hollywood.

Geet je číslo v sukni,   nemající obdoby. Aditya se   vrací do firmy a nakonec po   ní pojmenuje telefonní kartu   s velmi příjemným tarifem.   Při uvedení produktu na trh   vítězí výrokem: ”... že   jeho společnost nebude tahat   lidem peníze z kapsy, lidé   si mají předně   volat...”

Film začíná původně   jako čtyřúhelník. Ovšem   poté, co Geet doporučí   Adityovi, ať spálí fotku   své bývalé a již na ni   nemyslí, zůstává   trojúhelník. Geetin   nápadník se chvíli do děje   plete, nakonec je odsunut na   vedlejší kolej a na stupni   vítězů (rozuměj svatbu)   stanou Geet a Aditya.

Velice příjemná   romantická road-movie s   Shahid Kapurem a indickou   jedničkou Kareenou Kapoor v   hlavních rolích.
Oppenheimer
 
Přidáno: 5.9.2024
Film mne zklamal.
Bylo to nudné, bez chuti a   bez zápachu. Američané   neznají, nebo neumějí   prodat svoji historii. Dopsala   bych scénu, kdy první tým   dává do kupy seznam všech   vědců, kteří znají   jádro. Když zjistili, že   Němci mají Nielse Bohra a   Lisu Maitnerovou, vypukla   panika. Následovala schůzka   s admirálem Stanfordem   Hooperem, během které jej   konfrontovali s možností,   že Německo může do roka,   max. dvou let vyvinout   jadernou bombu. Jedna z   admirálových otázek byla:   "A ta ženská je   důležitá jak?"
Teller poskytl admirálovi   odborný výklad, ale admirál   neměl svůj den. Návštěvě   oznámil, že má večer   zamluvený biliárový stůl,   což znamená, že schůzka   skončila katastrofálně. Na   ulici se Wigner naklonil k   Tellerovi s poznámkou:   "Pan admirál nic   nepochopil. Měl jste mu   Maitnerovou popsat jako   profesiální hráčku   kulečníku, co peče   perfektního krocana. Pak by   možná ryba zabrala!"

Maitnerová   popsala roku 1939 jako první   na světě štěpnou reakci.   Článek vyšel v Nature:
https://www.milestone-book   s.de/pages/books/002916/lise-m   eitner-otto-robert-frisch/disi   ntegration-of-uranium-by-neutr   ons-a-new-type-of-nuclear-reac   tion-physical-evidence-for-the   ?soldItem=true&fbclid=IwY2   xjawFGnslleHRuA2FlbQIxMAABHWZz   uC1H2kiREQIeDuBz6u4W_jJdd8imIM   P6CO3ipnFAE6sOiesxxmHoTQ_aem_Z   n4AnIOMQmJRceVNAk2MVg

V článku poprvé   použila termín jaderné   štěpení pro rozpad jádra   uranu na dva stejně těžké   prvky - krypton a baryum.   Vedlejším produktem je   další emise neutronů a   uvolnění obrovské energie.   Tím se stala matkou jaderné   bomby. (Pozn.: Maitnerová   štěpení neobjevila, objevil   jej Hahn, ale reakci   nepochopil.)
PK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Tak tohle byla jízda z kopce.   Originální nápad, žádná   vykrádačka, vtipné, aj   náš pes se chechtal, to už   je co říct. Začínám   hollywoodskou produkci   považovat za slabé   "B".
Poslední aristokratka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2019
Neváhejte a běžte do kina.   Přesně dávkovaný humor,   žádná vykrádačka jiných   filmů. Decentní a laskavé.   Tvůrcům děkuji.
Bodejď by nezlobil. Shah Rukh   Khan patří mezi   nejsympatičtější   rošťáky Bollywoodu. Na   https://www.youtube.com/watch?   v=UdE_vL9LhfE je vlaková   scéna, kde ji začne   balit.

Později   se ji v hotelu pochlubil, že   klavír studoval, s klavírem   vyrůstal. On a klavír   tvoří jedno tělo, jednu   duši. Simran oznámí sálu,   že nyní zahraje slavný   klavírní mistr. Jak to   dopadlo naleznete na   https://www.youtube.com/watch?   v=KFCN-ZbekzE.
Taare Zameen Par
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2018
Jeden z nejhezčích filmů,   věnovaný výchově dětí   natočili kupodivu Indové.   Pokud jste učitel, děláte s   dětmi, či vás tato   problematika zajímá,   neváhejte!
Talaash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Zbývá dodat, že Roshni   navštěvuje tajně duchařku,   jejímž prostřednictvím   udržuje s mrtvým synem   kontakt. Jejího manžela   (Aamir Khan) toto zjištění   rozzuří k nepříčetnosti.   Je šéfem okrskové policie a   jeho manželka věří na   duchy? Naprosto brilantní   závěr filmu, kdy si s   hrůzou uvědomil, že mu při   vyšetřování pomáhala tři   roky mrtvá prostitutka   (Kareena Kapoor). Podle   hinduistické tradice našel a   vykopal její ostatky a   vykonal Antim sanskar.
Variola vera
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2018
Neumíral bez valného zájmu   laxních i ignorantských   lékařů. Snažili se mu   pomoci. Problém byl i v tom,   že Světová zdravotnická   organizace (dále jen SZO)   prohlásila neštovice za   vymícené a nemocniční   laboratoř nebyla vybavena na   testování protilátek. Film   je velmi realistický.   Jugoslávci se snažili hodně   věcí utajit, ale byli nuceni   informovat SZO. Ta naopak nic   neutajovala. Závěr filmu,   kdy si jeden z pohlavárů   pohrává se smrtící   flétnou je odkazem na   pokračování děje. Epidemie   se rozšířila do Kosova a   zabila asi 300 lidí. Vše je   asi, snad, možná. Muslimská   enkláva úřady informovala   sporadicky a poradila si   zřejmě sama. V Kosovu byli   před vypuknutím epidemie   hlášeno 2 až 5   pohřešovaných ročně. V   průběhu epidemie stouplo   číslo na 62!!! Vysvětlením   jsou černé pohřby a druhá   epidemie, tentokrát mlčení.  

Jedna z   pouček integrovaného   záchranného systému nám   říká, že systém je   nejúčinnější v okamžiku,   kdy nebezpečí pomine. V   praxi to znamená, že   nejlepší lékařskou péči   dostali rudoarmějci po   kapitulaci Německa. Proto ty   počáteční zmatky v   Jugoslávii.
Vraždy na přelomu století (Belle Époque)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2021
Doporučuji ...
... detektivní seriál s   období "Belle   Époque", francouzky   "skvělé epochy".   Decentně natočeno, děje   zhruba na úrovni českého   seriálu Dobrodružství   kriminalistiky. Perfektní   výprava.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jiří Skála

Skála Jiří

Naposled navštívené:
Jiří Skála

Skála Jiří