Duben
ohodnotit

Dívka, která si hrála s ohněm

Flickan som lekte med elden

Další název:
The Girl Who Played with Fire, Millennium 2: La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina / Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (SK)
Rok:
2009
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2010
„Filmové zpracování druhého dílu slavné knižní trilogie Stiega Larssona.“

Obsah filmu Dívka, která si hrála s ohněm

 
Filmové zpracování druhého dílu slavné knižní trilogie Stiega Larssona. Novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové (Noomi Rapace), která se po roce stráveném v zahraničí vrátila zpět do Švédska, aby svému poručníkovi připomněla jejich starou dohodu. Její poručník je ale brzy nalezen mrtvý a Lisbeth je i v tomto případě podezřelou číslo jedna. Policie po Lisbeth zahajuje celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo...
 
Související odkazy
 
Speciál: Dívka, která si hrála s ohněm

Druhý díl (po Mužích, kteří nenávidí ženy) filmového zpracování veleúspěšné knižní trilogie Švéda Stiega Larssona Milénium o Lisbeth Salanderové, počítačové... číst dál

 
 
RECENZE: Druhý film podle Milénia doplatil na výměnu režiséra

Rozumní producenti vědí, že úspěšný tým se nemění. V případě filmové trilogie podle knižního hitu Milénium však změna na režijním postu nastala, přestože první snímek Muži, kteří nenávidí ženy sklidil v režii Nielse Ardena Opleva nadšení. Výsledek? Druhý díl se přiblížil průměrné televizní krimi. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
millenniumfilmtrilogy....
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dívka, která si hrála s ohněm >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2019
Druhé pokračování a opět dobrá krimi.   Lisbeth se musí postavit obvinění z několika   vražd a vyrovnat se stíny svého mládí. O   něco slabší než jednička, ale pořád dobře   koukatelné.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2017
Ale jo slušný thriller, vydařené   pokračování o přiteplené hackerce, která je   ke všemu chytrá a každýho seřeže (malinko   přehnané) a novinářoj, kterej s ní kamarádí   a odhalujou špínu a podivný zvrácený živly.   Má to svou atmošku, napětí i akci, nebyla to   ztráta času.
petr-bures
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Bohužel se zcela vytratila atmosféra prvního   dílu a stala se z toho spíše naprůměrná   detektivka. Chybí mě to studené tajemno.
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2015
Dívka, která si hrála s ohněm
Druhé pokračovanie ma neuveriteľne nudilo.Je tu   síce viacej akcie a dej je viacej spletitý ale   zaspával som(Neviem prečo ale je to   tak).Dúfam,že finále bude lepšie.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Volné pokračování trilogie Milénium ubralo   laťku a příběh vypráví pozvolněji a   takříc bez ambicí. Temná atmosféra je ta tam   a tak se tu rozehrává nevýrazná sněť   pokračujícího osudu Lisbeth obviněné z   vraždy. Novinář Mikael Blomkvist je   přesvědčen o její nevinně, a tak se jí   snaží pomoct. Teď jde o to, jestli dosáhne   toužebného cíle. Ryzý kriminální příběh   již tak nezaujme ani nepřekvapí, jako ta   předchozí. Děj číší značnou   šablonovitostí a nevýrazností. Po skvělém   prvním dílu šla laťka dolů, ale ne zase až   tak moc, že by snímek nestál za nic. Naopak. Za   zhlédnutí stojí, jen nelze očekávat stejnou   filmovou pecku.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Niet nad dobré vzťahy s Ruskom
Podobné ako jednotka, možno lepšie, pretože to   bolo akési viac nakopnuté. Trošku tu ideme do   veľkej politiky, prichádza síce na konci   ťažké prekvapenie, ale dnes kedže je každá   detektívka založená na ťažkom prekvapení,   tak až také prekvapenie to moc nie, pretože   dnes už fakt máločo prekvapí. Trošku nám to   tu aj zbrutalizovalo, no ale z celej švédskej   trilógie mi príde akýsi najvydarenejší, ale   zasa chvíľami nuda a v konečnom dôsledku   opäť taký priemer. Niektoré veci, ale troška   pristrihnuté, ako napríklad vstávanie z hrobu.   Priznám sa ale, neviem čo všetci na tom vidia
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Adaptace pokračování Larssonova románu se   rovněž povedla. I nyní se hodně pátrá v   minulosti jako u předchůdce, ovšem ne tak   vzdálené. A navíc se týká právě oné   tajemné Lisbeth Salander. Druhý knižní díl   pro mě byl velkým překvapením. Larsson si   zřejmě uvědomil ohromný potenciál své   Lisbeth a tak je druhý díl zaměřen hlavně na   její minulost. Chybí sice tajemno typu „po   stopách dávných událostí“ jako u prvního   dílu, ale i tak je příběh velmi zajímavý.   Navíc je to celé o něco akčnější a Noomi   Rapace vypadá většinu času mnohem více jako   člověk (tedy abych byl upřímný, mě se její   „Lisbeth“ styl moc líbil i v jedničce,   ovšem je hodně mimo běžně konvence).
  Obsazení se podle mého nepovedlo tolik jako   minule. Niedermanna jsem si představoval hodně   jinak a trvalo mi velmi, velmi dlouho, než jsem   se s jeho zdejší inkarnací smířil (ovšem   jeho nechápavé výrazy při „teď tě to bude   pořádně bolet“ byly velmi komické, stejně   jako setkání s živou-mrtvou, no však uvidíte)   a Zala…ehm, chápu, že je po zážitku s   dvanáctiletou Salanderovou malinko poznamenán   ale tahle nestvůra by se neztratila ani jako   Frankensteinovo lidské monstrum :-) Ne to byla   sranda, každopádně jsem u něj ale postrádal   alespoň kousek charismatu, což je škoda (na   druhý straně Martin Vanger ho také neměl ani   co by se za nehet vešlo, zdá se, že s tím   mají tvůrci trošku problémy).
Snímek   naštěstí i přes pár lehkých zaškobrtnutí   jede docela svižně až do trochu brutálního   konce, ze kterého jsem nebyl příliš nadšen   ani v knize, ovšem je to jenom zábava a jako   takový ho lze akceptovat. Zatímco Muže, kteří   nenávidí ženy, je možné chápat jako   uzavřený příběh, u tohoto pokračování je   to něco podobného, jako přepůlení druhého   dílu Matrixu na Reloaded a Revolutions. Jen   doufám, že tahle trilogie nedostane se svým   závěrem na frak podobně, jako ta matrixovská.   Na to mám ty knihy příliš rád.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Jestli někdo má radši Lisbeth jako Rooney Mara,   nemusí brečet, protože si zvykne na horši   Noomi Rapace. Knihu jsem nečet, nevím tedy,   která z těchto dvou hereček je více podle   knižní předlohy, ale já mám radši výkon   Mary. Toto pokračování vás nezklame, Noomi   přece jenom nehraje špatně a její kolega   Nyqvist svou roli také zvládá. Film je dobrý,   ale tenhle díl mi asi stačí vidět jednou.   Také mi toto pokračování ukázalo, jak Fincher   dějově nezvládl svou verzi, ve které bylo   použito pár úseků z tohoto filmu a je již   tedy jasné, že vynikající rejža David Fincher   již nikdy nenatočí své vlastní verze   dalších dílů.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Trošku dějově chudší pokračování velmi   povedeného prvního dílu, ale herci nezklamali a   předvedli opět skvělý výkon, tedy spíše   hlavně Noomi - která to opravdu na plátně   rozbalila.
jirry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Po přečtení knihy hodnotím film ještě   kladněji, oproti Mužům se více drží   předlohy. Samozřejmě, že první díl je jiný,   divácky možná vděčnější, ale pořád   filmaři odvedli precizní práci.
Výtku, že   druhý díl neplní očekávání po perfektním   prvním díle jsem původně přijal. Ale když   jsem celé Millénium shlídl podruhé, vše mi do   sebe zapadá a jako celek to funguje, musím té   kritiky upustit.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21817minih21817Útěk z Alcatrazu (1979) 
Escape from Alcatraz n
minih40576minih40576Faktótum (2005) 
Factotum n
minih22285minih22285Velká země (1958) 
The Big Country n
minih138938minih138938Anděl Páně 2 (2016) 
Anděl Páně 2 n
minih165059minih165059Psi nenosí kalhoty (2019) 
Koirat eivät käytä housuja n
minih51541minih51541Cela 2 (2009) [Video] 
The Cell 2 n
minih49563minih49563Nahá kořist (2007) 
Naked Fear n
minih24522minih24522Svět otevřený náhodám (1971) 
Svět otevřený náhodám n
minih122284minih122284Jan Hus (2015) [TV film] 
Jan Hus n
minih153917minih153917Spider-Man: Daleko od domova (2019) 
Spider-Man: Far From Home n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

 Muži, kteří nenávidí ženy (2009)
Muži, kteří nenávidí ženy n
Män som hatar kvinnor
Žánr: krimi / adaptace / thriller
Země: Švédsko / Spolková republika Německo / Dánsko / Norsko
Režie: Niels Arden Oplev

(pokračování)

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

 Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)
Dívka, která kopla do vosího hnízda n
Luftslottet som sprängdes
Žánr: thriller / krimi / drama / adaptace
Země: Švédsko / Dánsko / Spolková republika Německo
Režie: Daniel Alfredson

(pokračování)

Dívka, která si hrála s ohněm (2009)Dívka, která si hrála s ohněm (2009)Dívka, která si hrála s ohněm (2009)Dívka, která si hrála s ohněm (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10