Včelař (1982) [TV epizoda]

Včelař
74.6 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Délka: 58 min.
„Vlastimil Hašek je kriminalistou "starého stylu" a proto také nikdy nenosí zbraň. Tato zásada se mu ale může stát osudnou...“
V tomto díle seriálu bude kriminalistický team postaven před úkol dopadnout nebezpečného pachatele řady loupeží. Úvod této části je věnován kritice kriminalisty Pekaře, který na předchozí akci byl zraněn nožem. K této chybě nemuselo dojít, kdyby kriminalista nosil zbraň. To však Pekař odmítal. V té době Prahu vzrušují odvážné loupeže různých obchodů, drzého a sebevědomého pachatele, který je přesvědčen, že na něj je zákon krátký. Po vyloupené prodejně Elektra má blízko k jeho zadržení právě Rudolf Pekař, který vede celé vyšetřování, jenže nenošení zbraně se mu stane znovu osudné. A tak pachatel znovu uniká. Pátrání se rozbíhá směrem po ukradeném zboží, neboť kriminalisté jsou přesvědčeni, že právě ono by je mohlo přivést na tu správnou stopu. Akce by měla proběhnout rychle, neboť všichni jsou přesvědčeni, že pachatel si bude chtít opatřit zbraň. I v tomto směru je však pachatel opět o onen pověstný krůček před nimi. Zpráva jen potvrzuje, že byla vyloupena prodejna Lověny ve Francouzské ulici. Zvrat do celého pátrání přináší pracovník servisu Kovoslužby, který kriminalistům oznamuje, že se u nich podle výrobního čísla nachází výrobek(zesilovač), ukradený při jedné loupeži. Rudolf Pekař se rozhodne člověka, který si výrobek vyzvedne, dopadnout. Jak správně předpokládá, pokud on sám není pachatelem, mohl by je k pachateli přivést… Mezi tím však dojde k další loupeži, která končí smrtí vedoucího mléčného bufetu.Vražda, jež se původně zdála, že s probíhajícím vyšetřováním nemá nic společného, je odhalena ve chvíli, kdy je pachatel i se svými komplici zadržen, neboť právě ti potvrdí, že právě on to byl, kdo do vedoucího mléčného bufetu pustil "dvě včely".

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Ladislav Frej (náčelník nadporučík Břetislav Kubát), Vlastimil Hašek (nadporučík Rudolf Pekař), Jiří Krampol (poručík Libor Krejcárek), Pavel Zedníček (podporučík Kamil Hamřík), Michal Pešek (mladý kriminalista Jiří Otradovec), Josef Abrhám (kapitán Divíšek z městské správy), Jaroslava Brousková (náčelníkova sekretářka Zuzana), Marcela Martínková (Miládka), Jiří Klem (závozník Míra Staněk), Stanislav Fišer (šofér Sláva Kujal), Karel Koloušek (garážmistr), Marcel Vašinka (Karel Smyčka), Milena Steinmasslová (Michala Pekařová), Veronika Freimanová (Lucie Pekařová), Ivo Niederle (vedoucí opravny Mirek), Zuzana Šavrdová (prodavačka), Ema Skálová (vedoucí galanterie), Vlasta Jelínková (stará paní na ulici), Rudolf Vodrážka (první operativec), Vlastimil Zavřel (druhý operativec), Věra Koktová (paní se psem)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl, Leoš Jirsák
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl, Leoš Jirsák
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Ladislav Štaidl
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš (výtvarník dekorací)
 
 
kostýmy:
Lída Novotná (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Petr Sitár
 
 
zvuk:
Jiří Kejř
 
 
vedoucí produkce:
Josef Císař
 
 
II. kamera:
Jan Kváča
 
 
II. režie:
Jiří Mikeťuk
 
 
masky:
Jaroslav Čermák (umělecký maskér)
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová, Jaroslav Kotouč
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Martina Krýslová, Bohdan Kysil
 
 
asistent režie:
Viktor Walter
 
 
odborný poradce:
Miloslav Šimek
 
 
výprava:
Karel Kočí, Bohumil Kadlec, Jan Hodný
 
 
skript:
Alena Mikeťuková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.